Potjes: ‘Denk dat het volgende week helemaal goed zit’

  • In de media

G.V.V.V. speelde gisteren in de tweede oefenwedstrijd van de winterstop verdienstelijk gelijk tegen tweededivisionist IJsselmeervogels. ‘Enigszins verbaasde mij dat wel, ja.’

Een gelijkspel tegen IJsselmeervogels lijkt op voorhand niet iets om ontevreden over te zijn. “Toch ben ik qua eindstand niet tevreden”, sprak aanvoerder Joeri Potjes na afloop. “Ik denk dat als je de wedstrijd zag, wij het meest recht hadden op een overwinning. Wij hadden de hele wedstrijd onder controle, hadden veel balbezit, creëerden best wel wat kansen. We hebben daar te weinig mee gedaan. Je moet als ploeg zeker twee, drie keer meer scoren.”

“De tegengoal was een beetje een ongelukkige. Het is toch knap dat we de rug rechten en de tweede helft resultaat halen, al is het een oefenwedstrijd. Over het spel ben ik dus zeker tevreden, ja.” In de openings- en slotfase van de vriendschappelijke wedstrijd liet G.V.V.V. na om de trekker over te halen en de tweede overwinning te noteren. “We missen dan net die scherpte, maar daarvoor zijn oefenwedstrijden. Dan kunnen wij in het ritme komen. Denk dat het volgende week helemaal goed zit.”

Bovenliggend

Ja, G.V.V.V. was bovenliggend in de oefenwedstrijd en kreeg van de bezoekers veel de bal. “Nee, het verraste ons niet dat we de overhand hadden. Wij dachten dat zij met vijf verdedigers gingen spelen en meestal zak je dan in als ploeg. Ik had op voorhand al wel het gevoel dat wij veel balbezit zouden hebben, maar ik vond het wel extreem hoe ver zij inzakten en ons maar de bal gaven. Dat verbaasde mij wel enigszins.”

Volgend week hervat G.V.V.V. de competitie tegen Excelsior’31. “Tegen hen hebben wij nog wel wat goed te maken, ja. De tweede wedstrijd van dit seizoen verloren wij daar. Dat is alleen maar een extra motivatie om die gasten te verslaan hier thuis. We spelen een goed spel om op voort te borduren. Maandag de laatste oefenwedstrijd om de puntjes op de ‘i’ te zetten en dan met vertrouwen naar volgende week.”

Interview: RTV Utrecht/Arnold Schenk
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Vink wist dat moment eraan zat te komen: ‘Nu onze ruggen rechten’

In de media | 21 mei 2023
Lees meer

Potjes wil niet spreken over weinig vertrouwen: ‘Snap ik wel vanaf zijkant’

In de media | 21 mei 2023
Lees meer

Genrich Sillé op het nippertje geen matchwinner: ‘Heel blij, ook voor Byron’

In de media | 14 mei 2023
Lees meer