Quiermo Dumay tekent voor langer verblijf bij G.V.V.V.

  • Het eerste

Quiermo Dumay en voetbalvereniging G.V.V.V. zijn een contractverlenging overeengekomen. De 21-jarige verdediger heeft zijn verbintenis met een seizoen verlengd, tot medio 2024.

De technische commissie haalde de vleugelverdediger afgelopen zomer over van Go Ahead Eagles en zag hem in de hoofdmacht uitgroeien tot een vaste waarde in de basiself van trainer Gery Vink. Quimero Dumay (Apeldoorn, 10 februari 2001) speelde tot dusver twintig officiële wedstrijden en gaat met zijn nieuwe contract voor een tweede seizoen in het blauw en wit van G.V.V.V.

Quiermo Dumay doorliep jarenlang met succes de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles. Bij de club uit Deventer maakte hij de laatste twee seizoenen deel uit van het eerste elftal, maar koos hij afgelopen zomer voor een nieuwe uitdaging waarbij hij meer zicht had op speeltijd. In het eerste elftal van G.V.V.V. vond hij die uitdaging, waar hij het dermate goed naar zijn zin heeft dat beide partijen snel akkoord waren over een nieuwe overeenkomst.

De Boer: ‘Voorzien veel potentie in hem’

Technisch manager Rob de Boer is te spreken over de prestaties van de vleugelverdediger: “Quiermo heeft in ons elftal een goede ontwikkeling doorgemaakt en wij voorzien veel potentie in hem voor de komende periode. Het is dan ook logisch dat wij met hem doorwilden en zijn erg blij dat hij dat gevoel deelde.”

Door de contractverlenging van Quiermo Dumay heeft de technische staf tot dusver dertien spelers vastgelegd voor seizoen 2023/2024. De club trok Dirk Homoet aan en verlengde de contracten van Barry Maguire, Tariq Dilrosun, Joeri Potjes, Ilias Latif, Mart de Jong, Jonathan Vergara Berrio, Genrich Sillé, Quincy Veenhof, Jan van Willige, Justin Spies en Byron Burgering.

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Het eerste | 24 mei 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Compleet menu op de laatste speeldag van jaargang ’23-‘24

Het eerste | 22 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. weet talentvolle Joep van den Berk aan zich te binden

Het eerste | 21 mei 2024
Lees meer