Verdienstelijk gelijkspel in oefenpotje tegen IJsselmeervogels

  • Wedstrijdverslagen

Op een kletsnat Panhuis heeft G.V.V.V. vanmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen tweededivisionist IJsselmeervogels. De blauwen waren gedurende grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij en hadden misschien wel verdiend om te winnen. Het eerste kwartier en het laatste halfuur boden het meeste vermaak. IJsselmeervogels kwam aan het einde van de eerste helft enigszins uit het niets op voorsprong door Sanchez Angulo en Veenhof maakte er twintig minuten voor tijd verdiend 1-1 van.

IJsselmeervogels kwam naar Veenendaal zonder nieuweling Marouane Afaker, die bij het oefenduel van afgelopen dinsdag tegen DOVO een hamstringblessure heeft opgelopen. Ook Kevin Sterling ontbrak in de selectie, omdat ook hij in die wedstrijd uitviel met een naar verluid forse rugblessure. Meteen vanaf de aftrap krijgen de bezoekers een grote kans. Bradley Martis zet goed voor op Youssef Blel, die vrij voor het doel is opgedoken. Hij maait echter langs de bal, dus kan G.V.V.V. overnemen en een tegenstoot uitdelen. Jonathan Vergara Berrio stuurt Genrich Sillé weg over de linkerkant. Hij haalt de achterlijn en legt terug richting Byron Burgering, die net niet goed uit komt om de bal achter Jaimy Schaap te krijgen.

Storm gaat snel liggen (maar het blijft wel regenen)

Een levendig begin dus van de wedstrijd, we gaan er maar eens voor zitten. De volgende kans is weer voor IJsselmeervogels, met een goede uitbraak na balverlies op het middenveld. Tadmine kan er alleen vandoor, maar Van Willige komt op tijd zijn doel uit. Na een goede corner van Burgering, waarbij Joeri Potjes rakelings over kopt, gaat de storm bij beide elftallen steeds meer liggen. In de negentiende minuut moet Van Willige zich nog wel tot het uiterste strekken om een goed genomen vrije trap van Gino Bosz uit de hoek te halen. We moeten daarna tot de 36e minuut wachten totdat er weer sprake was van gevaar voor een van beide doelen. Een vrije trap van Burgering, niet ver voorbij de middellijn aan de rechterkant landt vlak voor het doel bij de inglijdende Maguire. Uiteindelijk gaat de bal net over via het hoofd van Mart de Jong.

Van Willige haalt de vrije trap van Bosz uit de hoek.

De Vogels openen de score

Uit het niets en tegen de verhouding in komt IJsselmeervogels op voorsprong. Plotseling valt de bal voor de voeten van Sanchez Angulo, die de bal in de verre hoek schiet. Het is een verdekt schot, dat Van Willige pas laat op zich af ziet komen. Beide elftallen beginnen met dezelfde spelers aan tweede helft, waarbij IJsselmeervogels net iets beter uit de kleedkamer lijkt te zijn gekomen. Bradley Martis lost een gevaarlijk schot van net buiten de zestien, dat Van Willige knap uit de kruising haalt.

Wissels brengen energie

Er volgt weer een periode dat er vrij weinig gebeurt, totdat Vink een zesvoudige wissel toepast. De wissels brengen de wedstrijd duidelijk weer tot leven en dat leidt al binnen vier minuten tot de verdiende gelijkmaker. De aanval begint met Sillé, die een goede actie in huis heeft en zijn schot gekeerd ziet worden door Jaimy Schaap. Die moet echter lossen, waarna invaller Quincy Veenhof de bal attent langs hem weet te koppen.

De goal van Veenhof wordt gevierd.

In de slotfase is het eenrichtingsverkeer richting het doel van de Vogels, die er niet meer aan te pas komen. Een minuut voor tijd had Sillé nog een kans op de volle buit, maar zijn schot gaat net voorlangs.

Genrich Sillé haalt nog maar eens uit.

Aanstaande maandagavond volgt nog een laatste oefenpot thuis tegen Jong De Graafschap, waarna komende zaterdag de competitie begint met een thuiswedstrijd tegen Excelsior ’31.

G.V.V.V. – IJsselmeervogels 1-1 (0-1)

Scoreverloop: 41. Steven Sanchez Angulo 0-1, 71. Quincy Veenhof 1-1.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k), Tariq Dilrosun (67. Ezra Hoogenboom), Achraf Nejmi (67. Justin Spies), Barry Maguire (67. Mats Grotenbreg), Ilias Latif (67. Quincy Veenhof), Genrich Sillé, Byron Burgering, Joeri Potjes ©, Quiermo Dumay (67. Anthony Berenstein), Mart de Jong, Jonathan Vergara Berrio (67. Maikel Epskamp).

Opstelling IJsselmeervogels: Jaimy Schaap, Daniel van Son, Mitch Willems (68. Jordy Ruizendaal), Wessel Boer ©, Bradley Martis, Steven Sanchez Angulo (80. Christos Ibrahim), Mike van de Laar (83. Darren Rosheuvel), Khalid Tadmine (68. Jarno Westerman), Junior van der Velden (68. Adil Haian), Youssef Blel (68. Philippe van Arnhem), Gino Bosz (68. Kai Heerings).

Scheidsrechter: T. Hardeman
Toeschouwers: 225

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus
Fotografie: Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Wedstrijdverslagen | 13 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer