Vink: ‘De groep grote complimenten gemaakt’

  • In de media

Hoofdtrainer Gery Vink kijkt tevreden terug op het vertoonde spel van zijn ploeg in de tweede oefenpot. De ontmoeting met IJsselmeervogels eindigde gelijk. ‘Het is heel zinvol om te zien hoe fit wij zijn.’

“Wat ik heb opgestoken van deze oefenwedstrijd? Nou, eigenlijk heel veel. In een bepaalde cyclus hebben wij na het trainingskamp wedstrijden ingepland op dinsdag, zaterdag en maandag. Sowieso met als doel om alle spelers veel speelminuten te geven en om onze speelwijze te optimaliseren”, verklaart trainer Gery Vink kort na afloop van de tweede oefenwedstrijd.

Het verschil tussen de tweede en derde divisie viel Vink zaterdagmiddag nadrukkelijk op. “Je ziet dat je in de tweede divisie meer ruimte krijgt, het is ook iets meer tactisch. Ja, daar renderen wij op dit moment heel goed bij. Als ik het verloop van de wedstrijd zie, dan wil IJsselmeervogels helemaal niets en bepalen wij het spelbeeld.”

Complimenten

“Ik heb de groep grote complimenten gemaakt over hetgeen wij creëren en weggeven. De voetbalhervatting, dan word ik wel blij van.” Was dit dan een goede generale? “We hebben maandag nog tegen jong De Graafschap. Vind ik ook interessant. Het is leuk die vriendschappelijke wedstrijden, maar het gaat uiteindelijk volgende week gewoon om winnen. Dan krijg je weer een totaal andere manier van spelen.”

De oefenmeester zag overeenkomsten tussen het spel van IJsselmeervogels en dat in de derde divisie. “Ik vind dat zij daar dicht bij in de buurt komen, vooral qua compactheid. Wij geven wel wat meer ruimte weg. Het is voor ons heel zinvol om iedereen fit aan boord te houden en om te zien hoe fit wij zijn. Ik ben heel blij met het vertoonde spel.”

Interview: RTV Utrecht/Arnold Schenk
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Vink wist dat moment eraan zat te komen: ‘Nu onze ruggen rechten’

In de media | 21 mei 2023
Lees meer

Potjes wil niet spreken over weinig vertrouwen: ‘Snap ik wel vanaf zijkant’

In de media | 21 mei 2023
Lees meer

Genrich Sillé op het nippertje geen matchwinner: ‘Heel blij, ook voor Byron’

In de media | 14 mei 2023
Lees meer