Vink kritisch, maar vooral blij: ‘Gewoon leuk om naar ons elftal te kijken’

  • In de media

De laatste twintig minuten beleefde trainer Gery Vink als een smet op de mooie en ruime overwinning. Met uitmuntend gallery play legde G.V.V.V. de thuisploeg 70 minuten lang haar wil op, maar na de wissels slikte het teveel tegendoelpunten. ‘Dat is onacceptabel.’

Een perfecte zeventig minuten, gevolgd door een dip in de laatste twintig minuten. “Ja, uiteindelijk zeg je daar alles mee”, blikt trainer Gery Vink terug op de wedstrijd. “We zijn hier gekomen om te winnen, dat zeiden wij voor de wedstrijd ook al. We zijn goed bezig. Na de winterstop maken we elke week ook weer stappen. Vandaag vond ik het zeventig minuten lang wat ik graag wil zien. We hebben de tegenstander geen minuut rust gegeven.”

Ondanks de 0-4 ruststand verslapte G.V.V.V. in de tweede helft niet. “De groep was heel gretig, daar ben ik zeer tevreden over. Dan creëer je een situatie waarin iedereen aan boord blijft en dan kun je ook andere mensen minuten geven. Dat hebben we ook gedaan. Dan zie je, zei ik net ook tegen de groep, dat de laatste twintig minuten echt onacceptabel zijn. Als je dus echt kampioen wil worden, dan word je dat niet met z’n elven maar met z’n allen.”

Aan de deur kloppen

“Het heeft ook te maken met het feit dat als je veel gaat wisselen, het toen rommeliger werd. Maar ja, daarin zie je wel dat een aantal mensen niet de energie brachten die anderen wel hebben gebracht. Dat is ook een duidelijk teken van wel of niet aan de deur kloppen. Ik vind het onacceptabel, de laatste twintig minuten. Ik ben blij met de overwinning, blij met de gescoorde goals, maar niet blij met de laatste twintig minuten en de drie tegengoals die we dan incasseren.”

Maar was de slotfase ook niet het gevolg van een fantastisch G.V.V.V. tot dat moment? “Als trainer wil je altijd streven naar perfectie. Ik denk dat het nergens bestaat, maar het is wel een genot om naar de ploeg te kijken. De manier waarop wij spelen, de manier waarop wij goals maken, de manier waarop wij kansen creëren. In de eerste helft zag je het vooral terug in het creëren van kansen. Het is gewoon leuk om naar ons elftal te kijken.”

‘Dan heb ik nog wat te doen’

Toch wil de oefenmeester daarmee niet zeggen dat de race al gelopen is. “Om kampioen te worden, moet je ook zekerheid en functionaliteit creëren. Dat moet eruit. Het is misschien ook de frivoliteit van de groep, maar dan heb ik nog wel wat te doen”, knipoogt Vink.

Interview: RTV Utrecht/Bert Kous
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer