Vink maakt compliment: ‘Dat is zoals wij graag willen spelen’

  • In de media

Hoe goed de voortekenen ook waren, voor het ‘echie’ moet je het waarmaken. Dat lukte G.V.V.V. zaterdagmiddag zonder twijfel en dus is trainer Gery Vink tevreden. ‘Hier staat een gelukkig man vandaag.’

Zonder al te veel moeite hervatte de hoofdmacht zaterdagmiddag de competitie tegen Excelsior’31. Een achterstand werd voor rust nog omgebogen en in de tweede helft liet G.V.V.V. na om veel verder uit te lopen dan de eindstand van 3-1. Een zakelijke overwinning? “Als je het zo wil noemen, heel graag. Daar wil ik er wel meer van binnenhalen. Toch vond ik dat er in het eerste kwartier wat spanning op zat. Dat merkte je ook. Ik vond ons by far de bovenliggende partij.”

“Hoe raar voetbal dan eigenlijk kan zijn, kom je toch weer met 0-1 achter. We hebben er toch echt op gehamerd. Waar het hem dan in zit? Dat moet ik echt even terugkijken in de beelden. Maar ja, dat is toch iets wat eruit moet.” Het bleef tot opluchting van de oefenmeester bij een incident, want daarna ging het redelijk makkelijk. “Daar moet ik de groep grote complimenten maken. Vind ook dat we over de hele wedstrijd erg dominant hebben gespeeld. Ik vond ons de eerste helft wel slordig. Slordig in de rommeligheid, creëerden zij ook. Zij wilden het tempo elke keer dood maken, vervelende blessures die helemaal geen blessures waren waarin zij temporiseerden. Dat vonden wij lastig.”

‘Dat hebben we gedaan’

Zijn ploeg slaagde er zelfs nog in om voor de thee het beeld te kantelen. “Dat waren twee goals op een heel goed moment. Dat heeft ook te maken met het tempo waarin wij wilden spelen. Na de rust vond ik echt zoals wij ook graag willen spelen. Dominant, fris, aanvallend. Het enige grote verwijt wat ik de groep net heb gemaakt is de laatste bal. De allerbeste bal voor elkaar willen spelen. Dat is nog wel een punt van aandacht. We hebben een geweldig trainingskamp gehad en afgelopen wedstrijden lekker gespeeld. Uiteindelijk gaat het vandaag om het ‘echie’ en het gaat om winnen. Dat hebben we gedaan.”

Houdt de spanning in het eerste kwartier verband met de onwennigheid na zo’n lange winterstop? “Je kan het noemen zoals je wilt, ik heb het even over spanning. We hebben de afgelopen weken ook met heel veel druk gespeeld. We hebben afgelopen maandag tegen De Graafschap gespeeld. Dat is een hoger level, waarin iedereen ook een level aan heeft kunnen tikken. In dat ritme hoop je dan dat we doorgaan. Dat zag je vandaag in het eerste kwartier vooral in de voorste linie, middels slordig balverlies.”

‘Dan loop je langzaam uit’

“Het zijn momenten dat we eigenlijk een kans creëren, maar toch ook weer net niet. Zo dicht ligt het ook bij elkaar. Ja, hier staat een gelukkig man vandaag. Nog vijftien te gaan. Ik hou het er liever simpel op. Nog vijftien keer winnen en dan zitten we goed volgens mij. Uiteindelijk moet je zelf wedstrijden blijven winnen en de druk bij anderen blijven houden. Dan zul je zien dat je langzaam uitloopt. Eerst moeten we het maar doen en daar zijn we hard voor aan het werk. Ik ben heel blij.”

Interview: RTV Utrecht/Mark Kloostra
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer