G.V.V.V. heeft geen kind aan Sportlust ‘46

  • Wedstrijdverslagen

De blauwen uit Veenendaal hebben goede zaken gedaan in de competitie door de nummer 2 Sportlust ’46 met speels gemak te verslaan: 6-0. Wat op papier een topper had moeten zijn werd een eenzijdige wedstrijd, waarin door de thuisploeg nagenoeg niets werd weggegeven. De gasten uit Woerden werd in de slotfase slechts één kans gegund.

G.V.V.V. trad deze middag aan met weinig verrassingen in de opstelling. De enige opvallende wisseling was dat Tariq Dilrosun deze keer geen basisplaats kreeg, maar dat Vink Tim Brinkman een basisplaats gunde. Genrich Sillé zat wel weer bij selectie, maar begon nog op de bank. Nog meer goed nieuws uit de ziekenboeg: Taoufik Adnane heeft weer volledig meegetraind en zal vanaf volgende week wellicht weer inzetbaar zijn. Sportlust kent een aantal voor G.V.V.V. bekende namen, zoals trainer Jochem Twisker, verzorger Theo Lepelblad, en basisspelers Laurens van der Voort, Mo Bendadi en Joshua Patrick.

Blessure Bendadi

Na een minuut stilte te hebben gehouden voor de ons helaas ontvallen Willem van den Heuvel wordt afgetrapt voor de eerste helft. We gaan er maar eens goed voor zitten, want het kon nog wel eens spannend gaan worden. Tijdens een wat rommelig en aftastend begin veert het Panhuis al snel op, want Vergara Berrio lijkt te worden gevloerd in het zestienmetergebied. Scheidsrechter Cantineau wuift het weg, maar als er een VAR was geweest…
Het zou niet de eerste dubieuze beslissing van het arbitrale trio zijn deze middag, naar later bleek. In de twaalfde minuut slaat het noodlot toe voor de Woerdense topschutter Mo Bendadi. Hij probeert een lastige hoge bal met het hoofd mee te nemen richting het doel, raakt uit evenwicht en komt erg vervelend met een koprol neer. Aan alles is te zien dat het een ernstige blessure zou kunnen zijn. Hij wordt onder applaus van zowel het uit- als thuispubliek met een brancard van het veld gedragen.

Wedstrijd beslist in 8 minuten

Bij G.V.V.V. begint het daarna steeds beter te lopen. Het eerste wapenfeit is een mooie steekpass van Brinkman op Burgering, die de achterlijn haalt en goed teruglegt op de inlopende De Jong. Die vuurt een goed schot af, maar de bal wordt van de lijn gehaald. Twee minuten later opent Ilias Latif de score. Vergara Berrio stuurt hem aan de rechterkant weg, waarna hij vrij kan doorlopen en in de verre hoek kan binnenschieten. Slechts 4 minuten later staat de 2-0 ook al op het scorebord, uit een prachtige aanval. Via Latif gaat de bal naar de linkerkant, waar Burgering de ruimte heeft om Vergara Berrio te zoeken. De voorzet is op maat, waardoor Berrio weinig moeite heeft de bal keihard tegen de touwen te schieten. Weer 4 minuten later staat G.V.V.V. al met 3-0 voor en lijkt de wedstrijd al beslist. Een diepe bal valt achter de verdediging en landt bij centrale verdediger Van der Voort. Hij komt in duel met Latif, die Van der Voort weet af te troeven. Hij draait handig bij hem weg en schiet de bal onberispelijk achter Antonioli. Drie goals in 8 minuten tijd, dat is ongekende weelde voor de gastheren.

Joshua Patrick in duel met Tim Brinkman

Twisker grijpt in

Jochem Twisker grijpt enkele minuten later in en wisselt twee spelers, waaronder zijn aanvoerder Martijn Jansen. Die omzetting lijkt voorlopig te werken want de thuisploeg heeft haar kruit al verschoten en kan niet voor nog meer gevaar zorgen in het eerste bedrijf.

De tweede helft is net vijf minuten oud als Latif wordt gehaakt bij het binnenlopen van het zestienmetergebied van Sportlust. Referee Cantineau wijst naar de stip, maar er blijkt sprake te zijn van buitenspel voorafgaand aan de overtreding. Een dubieuze beslissing. Tot dat moment viel voor de gasten geen enkele kans te noteren. G.V.V.V. pakt de draad snel weer op en Vergara Berrio tekent de 4-0 aan. Er gaat een perfecte, splijtende pass van Mart de Jong aan vooraf. Berrio kan vanaf rechts naar binnen snijden en schuift de bal heel bekeken in de verre hoek. Even later had Latif zijn derde kunnen maken. Berenstein stuurt hem weg, de bal komt via Van der Voort voor zijn voeten, maar de grensrechter zag hier, vreemd genoeg, wederom buitenspel in.

De 1-0 van Latif (9) wordt uitbundig gevierd.

Wissels pikken ook goals mee

Halverwege de tweede helft krijgt Berenstein een goede schietkans, die ditmaal goed wordt gekeerd door de keeper. Een rebound komt er niet, want dan zou het buitenspel zijn geweest. Daarna wordt Berenstein gewisseld voor Justin Spies. Koud in het veld gekomen kopt hij een corner van Vergara Berrio genadeloos hard achter de keeper en is het 5-0. Het slotakkoord is voor de voor Latif in het veld gekomen Quincy Veenhof, die een voorzet van De Jong van dichtbij in het doel kan tikken. Twee minuten voor tijd lost Sportlust nog het eerste schot dat tussen de palen gaat, maar Van Willige staat paraat en zorgt ervoor dat er geen eretreffer komt en hij een clean sheet achter zijn naam mag zetten.

Geen periodetitel

Een heerlijke middag dus voor G.V.V.V., dat haar koppositie verstevigt. Er waren veel uitblinkers vandaag, maar de terechte Man of the Match van vandaag is Jonathan Vergara Berrio, die twee goals en twee assists aan zijn statistiek kon toevoegen. Het is de derde wedstrijd op rij dat de nul werd gehouden. Dat is een goede ontwikkeling, want in het verleden moest de ploeg nogal eens terug komen van een achterstand. Vooral door de twee gelijke spelen tegen Stedoco en Sparta Nijkerk en de winst van concurrent ACV van vandaag op Urk, loopt G.V.V.V. de tweede periodetitel mis. Maar dat mag de pret niet drukken, want de blauwen hebben maar een doel: het kampioenschap.

Onze Man of the Match viert de 4-0!

Volgende week wordt de route daar naartoe vervolgd met de uitwedstrijd tegen VVOG, aanvang 14.30 uur.


G.V.V.V. – Sportlust ’46 6-0 (3-0)
Scoreverloop: 20. Ilias Latif 1-0, 24. Jonathan Vergara Berrio 2-0, 28. Ilias Latif 3-0, 53. Jonathan Vergara Berrio 4-0, 72. Justin Spies 5-0, 88. Quincy Veenhof 6-0.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k), Achraf Nejmi, Tim Brinkman, Barry Maguire, Ilias Latif (76. Quincy Veenhof), Byron Burgering, Joeri Potjes ©, Quiermo Dumay (85. Tariq Dilrosun), Anthony Berenstein (70. Justin Spies), Mart de Jong, Jonathan Vergara Berrio.

Opstelling Sportlust ‘46: Romero Antonioli (k), Youri Duisterhof, Martijn Jansen © (30. Kesly den Haag), Joost Screever (30. Remco de Weerd), Laurens van der Voort, Joshua Patrick, Zakaria Issarti, Wessel Meiring (46. Thomas Heideman), Marley Berkvens (62. Mitchell van der Veer), Mo Bendadi (16. Yuval Checkley), Sanny Monteiro ©.

Geel: 60. Marley Berkvens.

Scheidsrechter: L.E. Cantineau (Voorburg)
Toeschouwers: 1300

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus
Fotografie: Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. verspeelt in Almere voor tweede week op rij de zege

Wedstrijdverslagen | 13 april 2024
Lees meer

Pechwedstrijd tegen hekkensluiter Lisse levert veel sterker G.V.V.V. slechts 1 punt op

Wedstrijdverslagen | 06 april 2024
Lees meer

G.V.V.V. trekt zege over de streep na lastig treffen tegen HHC Hardenberg

Wedstrijdverslagen | 30 maart 2024
Lees meer