G.V.V.V. kan leven met puntendeling tegen SteDoCo

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. is zaterdagmiddag niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen SteDoCo. De blauwhemden vergaten zich in een goede eerste helft te belonen en moesten in de tweede helft tevreden zijn met een punt: 0-0.

Met Ilias Latif terug in de basis, was Quincy Veenhof een plekje opgeschoven naar de rechtsbuitenpositie omdat Genrich Sillé niet wedstrijdfit was en daardoor niet kon worden opgenomen in de wedstrijdselectie. Na de galavoorstelling in Hoek vorige week, speelde G.V.V.V. nu een topper tegen concurrent SteDoCo dat bij aanvang volgde op vijf punten. De ploeg uit Hoornaar speelde zonder hun topscorer Joram Schröder.

Ilias Latif stond na een blessure weer in de basis.

De wedstrijd werd geopend met een tamme openingsfase, waarin beide ploegen weinig creëerden en vooral probeerden geen fouten te maken. Een eerste kans was er voor SteDoco, Barry Maguire kon op tijd ingrijpen. Een gele kaart voor Jeffrey van Nuland na tien minuten was het volgende noemenswaardige feit. Na een klein kwartier zorgde Ilias Latif voor opwinding, nadat hij een eerste schietkans kreeg. Byron Burgering brak goed door op de linkerflank, legde terug op Ilias Latif die op zijn beurt de inzet van de lijn gehaald zag worden. Uit de toegekende hoekschop kreeg Latif opnieuw een mogelijkheid toen de door de doelman weggestopte bal voor zijn voeten viel. Ook ditmaal geen doelpunt.

Overhand

G.V.V.V. kreeg naar mate de wedstrijd vorderde meer en meer grip op de bezoekers en kreeg via Byron Burgering na twintig minuten een nog grotere kans om de score te openen. Na een schitterende aanname rondde hij hard af, maar zag hij het schot op de binnenkant van de paal wegspringen. In het moment daarna volgde een streep van Mart de Jong die door sommigen al werd geteld, maar een afronding in het zijnet was de werkelijkheid.

Jonathan Vergara Berrio probeert zich aan zijn tegenstander te ontworstelen.

De thuisploeg ging door en probeerde het even later via Jonathan Vergara Berrio. De speler had zich de vorige twee weken onderscheden met prachtige doelpunten en had nu na een goede individuele actie hetzelfde in gedachte. Doelman Maarten de Fockert had echter zijn huiswerk gedaan en had een uitstekend antwoord op de inzet van de middenvelder.

Tegenstoot

G.V.V.V. was in die fase veruit de bovenliggende partij. Na een halfuur probeerde ook SteDoCo iets. Een kopbal van Sjaak Kuyper was daarvan het eerste voorbeeld. De inzet maakte Jan van Willige echter niet ongerust. Daarna was de mogelijkheid van diezelfde speler een stukje gevaarlijker. Via het been van Tariq Dilrosun werd redding gebracht en bleef een hoekschop over. Daaruit volgde nog een gevaarlijke kopkans, maar hield Van Willige zijn doel schoon.

Barry Maguire in duel met Sjaak Kuyper.

Het spelbeeld kantelde na rust toen SteDoCo een beter antwoord had op de aanvalsplannen van de blauwe formatie. Het leverde Everon Pisas na vijf minuten een enorme kans op, maar van dichtbij schoot de speler tot opluchting van de blauwe aanhang over het doel. Ook Kuyper liet weer van zich horen, met een bal die hij niet helemaal lekker raakte. Daardoor werd het voor Jan van Willige een eenvoudige prooi en lieten de bezoekers opnieuw na iets te doen met een grote kans.

Dood spoor

Trainer Gery Vink had gezien dat zijn ploeg op een dood spoor zat en probeerde met een wijziging verandering te brengen. Anthony Berenstein werd in de spits gebracht en verving Ilias Latif. Het gewenste effect daarvan bleef uit, maar ook SteDoCo kreeg niet direct grote kansen meer. Trainer Adjei besloot daarom ook de reservebank te benutten om eens te proberen of er meer te halen viel in Veenendaal.

Quincy Veenhof spant zich in terwijl hij in een heftig kopduel is verwikkeld.

Tien minuten voor tijd was SteDoCo zeer dicht bij een treffer. Een hoekschop werd door Jan van Willige losgelaten, waarna de bal bij de tweede paal belandde en daar door Ibrahim Touré werd ingeschoten. Gelukkig stond Tariq Dilrosun op de lijn en had hij die optie doorzien, waardoor hij kon redden en de score op 0-0 hield. In de absolute slotfase had invaller Justin Spies zomaar de winnende kunnen binnenschieten, maar de Hoornaarse doelman had de inzet doorzien en redde goed.

Nagelaten

Toch had G.V.V.V. het al in de eerste helft moeten beslissen en was op basis van de tweede helft een gelijkspel het hoogst haalbare voor de formatie van Gery Vink. Doordat ook ACV Assen gelijkspeelde heeft de hoofdmacht geen averij opgelopen en ziet het de ploeg uit Assen nog steeds volgen op twee punten. Volgende week wacht Sparta Nijkerk, de wedstrijd in Gelderland begint om 15.00 uur.


G.V.V.V. – SteDoCo 0-0 (0-0)

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k), Tariq Dilrosun, Joeri Potjes ©, Achraf Nejmi, Quiermo Dumay, Mart de Jong, Jonathan Vergara Berrio, Quincy Veenhof, Ilias Latif (63. Anthony Berenstein), Byron Burgering (88. Justin Spies).

Opstelling SteDeCo: Maarten de Fokker (k), Ibrahim Touré, Yannick Cortie  ©, Elvio van Overbeek (78. Jesse Wielenga), Akram Salhi (Milad Intezar), Evereon Pisas, Jurian Hobbel, Redouan el Hankouri (74. Danny van Haaren), Sjaak Kuyper (86. Amoros Nshimirimana), Mitchell de Zwart, Jeffrey van Nuland.

Gele kaarten: 9. Jeffrey Nuland (SteDoCo), 73. Mart de Jong (G.V.V.V.)

Scheidsrechter: Jorn te Kloeze
Toeschouwers: 700

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Vitesse wint besloten oefenwedstrijd van G.V.V.V.

Wedstrijdverslagen | 20 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Wedstrijdverslagen | 13 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer