G.V.V.V. weet ook van Sparta Nijkerk niet te winnen

G.V.V.V. 0
Sparta Nijkerk 0
  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft ook de uitwedstrijd bij Sparta Nijkerk niet weten te winnen. De blauwhemden speelden op bezoek bij de nummer veertien doelpuntloos gelijk: 0-0.

Een week na de puntendeling met achtervolger SteDoCo, bezocht de ploeg van trainer Gery Vink zaterdagmiddag het Gelderse Nijkerk voor de ontmoeting met Sparta Nijkerk. De geplaagde thuisploeg bevindt zich in het rechterrijtje en heeft alle punten nodig om in veilige haven te blijven.

Direct na de thee was Quincy Veenhof, hier aan de bal, dichtbij de openingstreffer.

G.V.V.V. begon als bovenliggende partij aan deze wedstrijd, maar liet het na om echt gevaarlijke kansen te creëren. Met het vele balbezit probeerde het via de flanken op zoek te gaan naar ruimte bij het compact spelende Sparta Nijkerk, maar de stroperige mat en gesloten organisatie van de gastheren stonden het stichten van groot gevaar in de weg. Toch zorgde Byron Burgering na vijftien minuten spelen voor het eerste gevaar. Maar het vervolg van zijn voorzet op het hoofd van Veenhof verdween langs de verkeerde kant van de paal en even daarvoor zag Jonathan Vergara Berrio zijn poeier van afstand ruim over gaan. Voormalig G.V.V.V. doelman Johan Jansen, nu in Spartaanse dienst, had tien minuten later het geluk aan zijn zijde toen hij na een gepakte vrije trap van Maguire de bal verkeerd uitspeelde waar Burgering die leek op te kunnen pikken, maar een van Jansen’s verdedigende collega voorkwam dat.

Grote kans

Mart de Jong kreeg na een klein halfuur de grootste kans tot dat moment. Een communicatiefout tussen goalie Jansen en Van Groen kon worden gered door een corner weg te geven. Die werd kort genomen en kwam in twee instanties voor de voeten van de middenvelder. Een prachtige uithaal van De Jong vloog op hoge snelheid richting de kruising, maar daar bevonden zich ook de vingertoppen van Johan Jansen die met een puike redding zijn oude club in de weg zat.

Mart de Jong (l.) hier duel met Justin van Groen. In de ogen van velen blauwen had Mart op slag van rust een strafschop moeten krijgen toen hij in de zestien onderuit werd getrokken.

De rest van de eerste helft lukte het G.V.V.V. niet om doeltreffend te zijn, ondanks veelachtig balbezit. Al was het net voor de rust tweemaal toch nog dicht bij dat moment. Een vlotte aanval over meerdere schijven eindigde in een combinatie tussen Veenhof en Burgering. Laatstgenoemde twijfelde een fractie van een seconde te lang om af te drukken en dat gaf Wesley de Laat de gelegenheid om het schot te blokkeren. Die tweede mogelijkheid ontstond op slag van rust toen Mart de Jong dwars door het midden op weg leek richting vijandelijk doel. Hij werd duidelijk zichtbaar aan zijn schouder getrokken en raakte daardoor uit z’n evenwicht waardoor hij niet kon afdrukken. De jonge arbiter Van Dongen deed het af met een wegwuivend gebaar, waardoor de thuisploeg opgelucht ademhaalde en de blauwhemden zich opwonden over de beoordeling van de arbiter.

Overgedragen initiatief

Kort na de verplichte pauze leek G.V.V.V. toch haar in de eerste helft gecreëerde overwicht te gaan verzilveren. Een mooie lange run van Anthony Berenstein eindigde met prima terugleggen op de inlopende Quincy Veenhof. Die bedacht zich geen seconde en haalde snoeihard uit, waarbij de bal richting kruising zeilde. Johan Jansen, die het zicht in het drukke strafschopgebied bijna was ontnomen, had toch nog een ultieme redding in huis en ranselde het speeltuig uit zijn domein weg en voorkwam daarmee een zeker lijkend doelpunt. Daarna zakte het initiatief van de gasten en namen de Spartanen het over.
Twee schoten hoog over hoger en naast van Mike Ahrens, en een voorlangs van Mark van der Weijden, waren daarvan het resultaat in het eerste kwartier. De uitval van de geblesseerde Tariq Dilrosun was daarna het eerste noemenswaardige moment na rust voor G.V.V.V. Tim Brinkman werd door Gery Vink als vervanger binnen de lijnen gebracht. Door twee blessures aan de zijde van Sparta had collega Eric Speelziek datzelfde al voor de rust moeten doen.

Invaller Ilias Latif (l.) had vijf minuten voor tijd de wedstrijd kunnen beslissen.

Dat Sparta Nijkerk blij zal zijn dat Johan Jansen deze afgelopen week zijn contract verlengde tot medio 2024, werd vanmiddag weer eens onderstreept. Want hij toonde nog tweemaal zijn keepersklasse. Eerst na een solo van Jonathan Vergara Berrio die hij van scoren afhield en niet veel later had hij ook een antwoord paraat op een schot uit de draai van invaller Justin Spies.
Maar ook Sparta Nijkerk kreeg kansjes door het genomen initiatief.
Maar de evenknie van Jansen aan de kant van G.V.V.V. wilde voor zijn voormalig leermeester niet onderdoen. Door enkele goede ingrepen van doelman Jan van Willige op pogingen van Mark van der Weijden, Frank Heus en Roy Bakkenes lukte dat en dus mochten de beide goalies een blanco sheet achter hun naam zetten.

Opgelegde kans

Toch hadden Joeri Potjes c.s., die zelf nog een belangrijke ingreep met het hoofd moest doen om een gevaarlijke situatie af te wenden, het pleit op de valreep kunnen beslechten. Een van de spaarzame gelukte acties in het tweede bedrijf van Byron Burgering bracht de bal op het hoofd van invaller Ilias Latif. De vogeltje vrij staande lange spits had tenminste tussen de palen en lat moeten knikken en dan maar zien of goalie Jansen een antwoord paraat had.
Die kon z’n mond houden want de lederen knikker ging ruim over het door hem verdedigende hok.
Daardoor eindigde ook deze ontmoeting in de competitie tussen de Nijkerkers en de Veenendalers in een dubbelblanke stand.

Nog altijd aan kop

Daardoor verspeelt G.V.V.V. voor de tweede week op rij punten, maar dat deed ook concurrent ACV Assen thuis tegen Staphorst (1-1) en blijft de ploeg van coach Vink nog altijd bovenaan de ranglijst staan. Sportlust ’46 heeft zich door een 2-0 overwinning op Barendrecht opgewerkt als runner-up en staan nu één punt achter de blauwhemden. En juist Sportlust ’46 is de volgende tegenstander en komt over twee weken naar sportpark Panhuis in speelronde 23 wat tevens de laatste is van de tweede periode. Maar voordat de spanning ten top stijgt heeft de hoofdmacht eerst een weekje vrij.


Sparta Nijkerk – G.V.V.V. 0-0

Opstelling Sparta Nijkerk: Johan Jansen (k.), Janic Makizodila ©, (42. Jerry Geurtsen), Wesley de Laat, Justin van Groen, Bryan Burgerhout (38. Raymond Huizing), Mark van der Weijden (80. Pernelly Biya), Frank Heus (80. Tyrone Fonville), Roy Bakkenes ©, Christiaan van Hussen (46. Jesse Buitenhuis), Jake Wollgarten, Mike Ahrens.

Opstelling G.V.V.V. : Jan van Willige (k.), Tariq Dilrosun (58. Tim Brinkman), Achraf Nejmi, Barry Maguire, Quincy Veenhof (62. Ilias Latif), Byron Burgering, Joeri Potjes ©, Quiermo Dumay, Mart de Jong, Anthony Berenstein (62. Justin Spies), Jonathan Vergara Berrio (83. Mats Grotenbreg).

Gele kaarten: 84. Justin van Groen (Sparta Nijkerk), 38. Mart de Jong, 56. Joeri Potjes, 88. Quiermo Dumay, 90. Barry Maguire (G.V.V.V.)

Scheidsrechter: Dhr. J.A.C. van Dongen (Nijmegen)
Toeschouwers: 750

Fotografie: © Stefan Koops
Tekst GVVV.nl: Youri van Doorn & Bas van Capelleveen.