Maguire vol vertrouwen: ‘Raak ik niet zo snel van in de war’

  • In de media

Barry Maguire had in SteDoCo een leuke ploeg tegenover zich gehad zaterdagmiddag, toch gaf het gelijkspel hem geen voldoening. ‘Het voelt toch als twee punten verliezen, niet als eentje winnen.’

Vielen er vorige week zeven treffers te noteren, bleven het er deze week nul. “Ja, we hadden wat doelpunten van vorige week mee moeten nemen. SteDoCo is een prima ploeg als je ook ziet waar zij staan en hoe zij het doen”, is de middenvelder lovend over de tegenstander. “Ook hoe zij het proberen te doen in het veld. Het is een leuke ploeg om tegen te spelen.”

“De eerste helft schiet je een keer binnenkant paal, nog een of twee andere goede mogelijkheden waar je moet binnenschieten. Als je merkt dat de bal er niet in gaat, dan wordt het lastiger.” In de tweede helft bleven de kansen nagenoeg uit. “Dan creëer je weinig meer. Als je de tweede helft maar een goede kans creëert, is dat te weinig. Vanuit ons was de tweede helft gewoon minder. Ja, zonde eigenlijk.”

‘Dan wordt het makkelijker voetballen’

De oorzaak lag volgens Maguire vooral bij de tegenstander. “Die was denk ik ook beter dan vorige week. De bal op de paal van Byron (Burgering, red.) ging er vorige week wel in. Dan merk je dat de tegenstander meer moet komen, want die moeten ook een goal gaan maken. Dan wordt het makkelijker voetballen. Helaas gaat die bal er in de eerste helft niet in. Dat moet je eigenlijk na rust beter doen, maar dan zie je dat wij voorin de kracht niet hadden om een goede kans te creëeren.”

“Ik denk dat wij het in de opbouw op zich nog wel prima deden. Onze doeltrap wilden zij wel vastzetten, maar daarna zakten zij op eigen helft in. Dus tot hun helft kregen wij wel de bal, maar echt in de zestien merk je dat we daar nog de kwaliteit missen om tot kansen te komen tegen deze tegenstanders. Dat is weer iets waar wij aan moeten werken.”

‘Dat was onnodig’

Het kwartje had ook zomaar de andere kant op kunnen vallen, had ook hij gezien. “Dat zij kansen krijgen hou je natuurlijk altijd. Zij kregen een hoekschop, omdat wij zelf de bal verloren op eigen helft. Dat was onnodig. Dat soort momenten hebben wij vaker. Het werd wel een grote kans, zij kregen de bal niet op doel dus viel hij daar goed in de scrimmage. Daar raak ik niet zo snel van in de war. Denk dat wij voor de rest weinig hebben weggegeven. Zonde dat wij het de tweede helft niet konden doordrukken en een goal konden maken.”

Dus was het vasthouden van een punt prima. “Jammer dat je dat zegt. Ik denk dat wij met name de eerste helft de betere ploeg waren. Ja, dan krijg je een puntje. Ik denk dat als je bovenaan staat, en met de kwaliteiten die wij hebben, het toch voelt als twee punten verliezen. Niet als eentje pakken. Denk niet dat wij er zo in staan als team.”

‘Gaan met onze kwaliteiten nog genoeg winnen’

“We hebben het allemaal nog in eigen hand. Voor de competitie is het leuk dat het zo bij elkaar blijft. ik denk dat wij met onze kwaliteiten nog genoeg wedstrijden gaan winnen.”

Interview: RTV Utrecht/Arnold Schenk
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer