Nejmi wil niets weten van complimenten: ‘Doen het met elkaar’

  • In de media

Achraf Nejmi voelt zich op zijn plek als centrale verdediger. Sinds hoofdtrainer Gery Vink de sympathieke speler daar positioneerde, lijkt een puzzelstuk op de juiste plek gevallen. “Zo wil ik het niet stellen.”

Over de vraag of Achraf Nejmi zo’n makkelijke middag had verwacht, hoefde niet lang nagedacht te worden. “Nee, nee. Natuurlijk niet. Als je tegen de nummer twee speelt, dan had je wel een geduchte tegenstander verwacht. Ik vond dat zij niet eens heel verkeerd begonnen, zij kregen de eerste kans. Daarna scoren wij de 1-0, na een goede aanval van ons. Vanaf dat moment liepen wij uit en is 6-0 gewoon een terechte uitslag.”

Het was de derde opeenvolgende wedstrijd dat G.V.V.V. de nul wist te houden. Dit seizoen niet vanzelfsprekend voor de blauwhemden. “Dat klopt. Dat is ook een van de redenen waarom de trainer mij daar heeft neergezet. Dat gaat lekker.” Achraf Nejmi wil er niets van weten dat hij de oorzaak van de verdedigende verbetering is geweest. “Nou, zo wil ik het ook weer niet stellen. Ik denk dat wij dat gewoon goed met elkaar neerzetten.”

‘Daardoor is het makkelijker’

“Uiteindelijk ook op het middenveld en in de rest van de verdediging. Jan staat natuurlijk goed te keepen. Ik denk dat wij ook voorin heel goed druk weten te zetten, waardoor wij het dan achterin makkelijker hebben”, analyseert de verdediger die eerder liet weten zijn aflopende contract niet te verlengen en volgend seizoen de overstap naar DHSC te maken.

“Een kampioenschap is het hoogst haalbare voor ons. Daar gaan wij ook voor. Hoe mooi zou het zijn om met de schaal afscheid te nemen? Dat zou een droomafscheid zijn. Dan is het drama van vorig seizoen meteen te vergeten”, besluit Nejmi.

Interview: RTV Utrecht/Bert Kous
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer