Ongeslagen reeks JO16-1 ten einde

  • Wedstrijdverslagen

Voor het eerst sinds 1 oktober heeft G.V.V.V. JO16-1 weer eens een wedstrijd verloren. Na vijf overwinningen en twee gelijke spelen was Hoogland te sterk voor de blauwen. G.V.V.V. startte nog goed en nam brutaal een 0-2 voorsprong. Hoogland scoorde voor de rust één keer tegen waarna G.V.V.V. het in de tweede helft vooral aflegde op fysieke kracht. Eindstand 5-3.

G.V.V.V. in eerste helft op voorsprong

In de openingsfase had G.V.V.V. het betere van het spel. De snelle Ahmad ging zijn  tegenstander voorbij en speelde de bal af op Lewon. De voorzet van Lewon kon door Mustafa net niet binnen worden geschoten. Kort hierna draaide Lewon goed weg bij een verdediger van Hoogland maar helaas schoot hij de bal over het doel. Hoogland werd ook voor het eerst gevaarlijk maar Maarten wist de bal goed te keren. Na een kleine tien minuten spelen kwam G.V.V.V. op 0-1. Ahmad, door Aryan goed de diepte ingestuurd, stuitte nog op de keeper maar Lewon was er snel bij om de bal alsnog binnen te schieten. G.V.V.V. bleef de betere partij en na een ingooi van Marc was het Mustafa die de bal voor het doel bracht. Helaas ging de bal aan alle aanvallers voorbij. Hoogland kwam hierna bijna op gelijke hoogte na een slechte doeltrap van Maarten. Maarten maakte zijn foutje echter zelf goed door goed redding te brengen. Het fysiek sterke Hoogland kwam nu wel wat beter in de wedstrijd en G.V.V.V. kreeg het steeds moeilijker. Toch kreeg G.V.V.V. een goede mogelijkheid op 0-2. Dylan werd door Ahmad weggestuurd maar hij stuitte op de keeper. Even later scoorde G.V.V.V. toch de 0-2. Het was Lewon die zijn tegenstander te snel af was en de bal binnen leek te schieten. Op de doellijn was het Ahmad die voor de zekerheid het laatste tikje gaf en dus het doelpunt op zijn naam kreeg. Hoogland kwam niet lang hierna terug in de wedstrijd. Een snelle aanval kon door Hugo alleen dmv een overtreding worden onderbroken. De vrije trap werd vervolgens van net buiten het strafschopgebied snoeihard in de hoek geschoten (1-2). Vlak voor de pauze kreeg G.V.V.V. nog een kans. Ahmad kreeg de bal van Thijmen en was weer eens sneller dan zijn tegenstander maar de voorzet bereikte Lewon net niet.

G.V.V.V. niet opgewassen tegen brute kracht Hoogland

Hoogland begon furieus aan de tweede helft en Nathan moest tot het uiterste gaan om een tegendoelpunt te voorkomen. Met een perfect uitgevoerde sliding lukte dit overigens wel. Wel ontstond er uit de corner die volgde een onoverzichtelijke situatie voor het G.V.V.V.-doel maar Hoogland kon (nog) niet scoren. Bij een volgende aanval van Hoogland was het wel raak. G.V.V.V. leek te kunnen uitverdedigen maar de bal werd compleet verkeerd geraakt en belandde voor de voeten van een speler van Hoogland die Maarten vervolgens kansloos liet (2-2). Hoogland liet G.V.V.V. niet op adem komen en kreeg al snel een volgende kans. Maarten redde goed waarna Sjoerd en Lucas de bal konden opruimen. Diezelfde Sjoerd gooide kort hierna alles in de strijd om een tegendoelpunt te voorkomen. De sliding leek perfect maar tot verbazing van alle G.V.V.V.-ers legde de warrig fluitende scheidrechter de bal op de stip. Hoogland pakte dit kadootje gretig uit (3-2). G.V.V.V. rechtte echter de rug en via Milan kwam de bal bij Ahmad. Ahmad ging weer voorbij aan zijn tegenstander en werd in het strafschop gebied neergehaald. De penalty die volgde werd, hoewel niet heel overtuigend, binnengeschoten door Dylan (3-3). Toch was het Hoogland wat in de laatste tien minuten de wedstrijd naar zich toe trok. Eerst was het Hugo die met een enorme sprint nog een tegendoelpunt wist te voorkomen maar na enkele corners voor Hoogland lag de bal toch in het netje achter Maarten. In de allerlaatste minuut scoorde Hoogland nog op prachtige wijze de 5-3. Een afgeslagen bal werd van een meter of 20 prachtig in de verre bovenhoek geschoten.


vv Hoogland JO16-3 – G.V.V.V.  JO16-1 5 – 3      (1 – 2)

Scoreverloop: 9. 0-1 Lewon Stepanyan; 28. 0-2 Ahmad Daadoue; 31. 1-2 vv Hoogland; 44. 2-2 vv Hoogland; 58. 3-2 vv Hoogland (pen); 63. 3-3 Dylan Dirksen (pen); 71. 4-3 en 80. 5-3 vv Hoogland.

Opstelling G.V.V.V. JO16-1: Maarten van Schaik (k), Hugo van Leeuwen, Nathan Lema, Sjoerd van de Lagemaat, Lucas van der Salm, Marc van Hardeveld, Aryan Pakseresht©, Milan van de Weerd, Mustafa Myrkhan, Lewon Stepanyan en Ahmad Daadoue.

Wissels: Thijmen Meijer en Dylan Dirksen.

Tekst: Jos van Schaik

Ander nieuws

JO12-2 winnaar op het Gerard Willemse toernooi

Wedstrijdverslagen | 09 juni 2024
Lees meer

JO13-1 boekt eenvoudige en doelpuntrijke zege op AFC Quick 1890

Wedstrijdverslagen | 21 april 2024
Lees meer

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer