Ruime nederlaag voor JO16-1 na dramatische eerste helft

• Wedstrijdverslagen

Opnieuw heeft G.V.V.V. een wedstrijd verloren. Na Hoogland vorige week was SDO nu sterker. Vooral in de eerste helft was het optreden van de blauwwitte formatie erg pover. In een tijdsbestek van tien minuten moest het maar liefst vier tegendoelpunten incasseren. In de tweede helft volgde wel herstel maar de opgeslopen schade kon, ondanks genoeg kansen, niet meer gerepareerd worden. Eindstand 2-5.

In tien minuten wordt wedstrijd weggegeven

De wedstrijd begon nog met een kans voor G.V.V.V. Ahmad omspeelde de keeper maar kreeg hierna de bal niet goed onder controle waardoor een verdediger van SDO hem nog een voetje dwars kon zetten. Hierna was het SDO wat een kans kreeg maar via Thijmen verdween de bal over het doel. De corner die volgde belandde in de handen van Maarten. SDO werd sterker en G.V.V.V. speelde wat te afwachtend. Nathan kon met een goede ingreep nog een kans voor SDO voorkomen. G.V.V.V. Na een vrije trap van Sjoerd kwam de bal via Olanchio en Milan bij Ahmad. Ahmad schoot iets te gehaast waardoor de bal ruim naast ging. G.V.V.V. leek even beter in de wedstrijd te komen. Het was Nathan die na een goede verdedigende actie Ahmad de diepte in stuurde. De voorzet ging helaas via een verdediger over de achterlijn. De corner van Marc die volgde bereikte geen medespeler waardoor SDO en in de omschakeling snel uit kwam. Sjoerd wist de bal goed te onderscheppen en via Hugo werd weer Ahmad aan het werk gezet. Ook nu bereikte de voorzet geen medespeler waardoor SDO weer kon aanvallen. Halverwege de eerste helft kwam SDO op voorsprong. Met een simpele pass door het hart van de verdediging kwam een aanvaller oog in oog met Maarten. Maarten redde in eerste instantie goed maar de bal kwam wel voor de voeten van een speler van SDO die de bal eenvoudig kon binnen tikken (0-1). Bij G.V.V.V. was na dit doelpunt de organisatie helemaal weg en SDO kon binnen tien minuten uitlopen naar 0-4. Eerst werd een scherpe voorzet bij de tweede paal binnen gewerkt (0-2). Kort hierna kreeg SDO alle ruimte om in de zestienmeter te combineren en de bal binnen te schieten (0-3). En nog geen minuut later verkeek Maarten zich op een niet al te hard schot (0-4). Gelukkig wist G.V.V.V. zich enigszins te herpakken en kon een volgende aanval van SDO door debutant Rowen rustig worden uitverdedigd. Toch scoorde SDO op slag van rust nog 0-5. Vanaf randje zestien werd de bal mooi in de hoek binnen geschoten.

G.V.V.V. herstelt zich in tweede helft

SDO begon aanvallend aan de tweede helft en kreeg direct een aantal kansen. Gelukkig werden deze niet benut. G.V.V.V. kwam hierna wat beter in haar spel en kreeg (een makkelijk gegeven) penalty na een lichte overtreding op Ahmad. Sjoerd wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal hard in het doel (1-5). Dit doelpunt gaf G.V.V.V. weer wat vertrouwen en Lewon was dicht bij de 2-5. Zijn inzet ging echter via de vingertoppen van de keeper over het doel. De corner die volgde was ook gevaarlijk maar de keeper wist de bal in twee instanties te klemmen. Via Aryan (keeper bokst bal weg) en Mustafa (schot over) was G.V.V.V. andermaal dicht bij een doelpunt. De 2-5 viel kort hierna toch. Het was Aryan met de goede voorzet, Lewon die slim de bal door kopte en Olanchio die fraai afrondde. G.V.V.V. kreeg nu de kansen maar in de omschakeling was ook SDO levensgevaarlijk. Gelukkig wist de spits van SDO een goed uitgevoerde counter niet af te ronden. Halverwege de tweede helft leek de spanning volledig terug te komen in de wedstrijd maar helaas liepen ging een inzet van Ahmad via de keeper naast het doel. Diezelfde Ahmad kreeg nog een grote kans maar hij speelde, terwijl hij vrije doorgang had, de bal net te ver voor zich uit waardoor de keeper de bal kon oprapen. Ook Lewon was nog dicht bij een doelpunt. Een kopbal, na een voorzet van Dylan, werd door de keeper nog net over de lat getikt. In de slotfase waren er nog kansjes over een weer maar gescoord werd er niet meer.

G.V.V.V.  JO16-1 – SDO JO16-2 2 – 5      (0 – 5)

Scoreverloop: 19. 1-0 SDO; 24. 0-2 SDO; 28. 0-3 SDO; 29. 0-4 SDO; 40. 0-5 SDO; 46. 1-5 Sjoerd van de Lagemaat (pen); 54. 2-5 Olanchio Masalandua

Opstelling G.V.V.V. JO16-1: Maarten van Schaik (k), Hugo van Leeuwen, Nathan Lema, Sjoerd van de Lagemaat, Thijmen Meijer, Marc van Hardeveld, Aryan Pakseresht©, Milan van de Weerd, Dylan Dirksen, Olanchio Masalandua en Ahmad Daadoue

Wissels: Lewon Stepanyan, Rowen Nap en Mustafa Myrkhan

Tekst en fotografie: Jos van Schaik

JO13-1 boekt eenvoudige en doelpuntrijke zege op AFC Quick 1890