Vink niet ontevreden na gelijkspel: ‘Chapeau voor de organisatie’

  • In de media

Trainer Gery Vink was niet ontevreden over het gelijkspel van zijn ploeg tegen SteDoCo. Na een goede eerste helft, kwam de formatie er na rust lastig uit. “Daarom niet ongelukkig met 0-0.”

Met het doelpuntenfestijn in Hoek nog maar net achter de rug, werd er zaterdagmiddag op het eigen sportpark Panhuis niet gescoord. “Nou ja, als je niet wint voel je je anders dan als je drie punten in huis houdt. Ik vind ook dat als je als koploper stappen wil maken, je hier drie punten binnen moet houden. Ik vind dat we de dat de eerste helft zeer goed uitvoerden”, is Gery Vink na afloop tevreden.

“Ik denk dat SteDoCo hier niets te vertellen had. Je creëert dan ook best wel wat grote kansen. Daar moet je er een van binnenschieten. Het tempo was natuurlijk erg hoog de eerste helft, daar had SteDoCo heel veel moeite mee.” Na rust hadden de bezoekers wat meer controle op de aanvalslinie van de blauwhemden. “Dat tempo heeft natuurlijk ook kracht gekost, dat zag je met name ook in de tweede helft. Zij gingen het de tweede helft wat anders doen door meer te voetballen en meer rust in de ploeg te brengen.”

‘Dat deden zij beter’

De oefenmeester zag dat de rol van zijn ploeg veranderde. “Je ziet bij ons de krachten een beetje wegsijpelen in de druk die we de eerste helft wel konden creëren. Zo’n wedstrijd loopt dan een beetje voort, die kabbelt een beetje. Dat heeft SteDoCo in de tweede helft beter gedaan dan wij. Wij hebben toen te weinig gecreëerd. Uiteindelijk kan ik wel leven met 0-0.”

“De middenvelders konden niet de dominantie krijgen zoals in de eerste helft, waar Barry Maguire, Mart de Jong en Jonathan Vergara Berrio zich enorm onderscheidden in balvastheid en het spel verplaatsen. We bleven heel veel aan een kant staan. Jonathan die ook veel balverlies in de tweede helft leed. Dan zie je het spel van ons minder worden. Het werd meer een actie-reactieverhaal”, analyseert hij de tweede speelhelft.

Schadevrij

Toch is hij ook tevreden met wat hij na rust heeft gezien. “We hebben buiten het feit van die ene kans bijna niets weggegeven. Dus chapeau ook aan de organisatie. Ik ben blij dat we ook een keer de nul hebben gehouden. We hebben geen schade opgelopen in die zin dat we hier ook nog hadden kunnen verliezen. Ik denk dat SteDoCo een ploeg is die mee gaat doen om het kampioenschap. Daarom ben ik niet ongelukkig met 0-0.”

Interview: RTV Utrecht/Arnold Schenk
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer