Vink ziet progressie in zijn ploeg: ‘Dat kan ik niet ontkennen’

  • In de media

Op voorhand een topper in de derde divisie. Zo werd de ontmoeting met nummer twee Sportlust’46 wel omschreven. Een uitstekend G.V.V.V. liet echter geen spaan heel van de bezoekers. ‘Dat is niet verkeerd.’

Na zo’n uitslag in een wedstrijd tussen de nummer één en twee, is topper dan nog wel de juiste benaming? “Ja, op voorhand wel. De cijfers liegen ook niet”, sprak trainer Gery Vink na afloop. “Als je ziet wat voor serie Sportlust ondertussen neer heeft gezet, dan denk ik toch dat zij niet voor niets tweede stonden voordat deze wedstrijd begon. Dan praat je over een topper in onze derde divisie en wordt het een lastige wedstrijd.”

Dat het allesbehalve lastig was, kon Gery Vink ook concluderen. “Dat weet je achteraf pas. Nooit van tevoren. Je hebt altijd hoop in de manier waarop je wil spelen dat hebben we vandaag goed uitgevoerd volgens mij. Ik denk dat wij al wekenlang goed voetbal laten zien. Hoek-uit, de eerste helft tegen SteDoCo. Het was zeer hoog niveau. Je scoort dan niet op de juiste momenten.”

Complimenten

“In de uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk hetzelfde verhaal in de eerste helft, dan laat je het ook na om op de juiste momenten te scoren. Vandaag doe je dat wel. Een doelpunt maken is toch het beste medicijn. Dan zie je ons elftal ook weer meer energie krijgen. Complimenten aan de spelers zelf, aan het volhouden van de energie in de hele wedstrijd.”

Want juist die energie leek in de uitwedstrijd tegen Hoek, toen in het eerste uur ook een galavoorstelling tentoon werd gesteld, na die tijd wel verdwenen. “Nou ja, daar pas je vijf wissels toe om iedereen het ritme te laten houden. Dan word je daarin teleurgesteld. De tweede helft tegen SteDoCo en Sparta Nijkerk waren ook niet van een hoogstaand niveau. Vandaag hebben we, vind ikzelf, negentig minuten lang moeten doen en gedaan wat we ook graag willen zien. Dat is fris aanvallend voetbal, kansen creëren, dominant zijn, spelen naar het moment. Dat hebben wij bij vlagen wel erg goed gedaan.”

‘Dat is niet verkeerd’

De wedstrijd tegen Sportlust’46 was de derde wedstrijd op rij zonder tegendoelpunt. Een haast uitzonderlijke prestatie voor een ploeg die dit seizoen juist zo vaak onnodig doelpunten tegen kreeg. “Nee, dat klopt. Dat kan ik niet ontkennen. Ik vind ook dat wij eigenlijk bij Hoek een incident hadden. Dan wissel je de achterhoede en zie je dat een speler als Achraf erg belangrijk is. Als je de wedstrijd tegen Hoek daar laat, heb je na de winterstop maar een doelpunt tegen. Dat is niet verkeerd.”

Een prestatie voor een kampioensformatie. “Daar gaan we voor. Dat spreken wij ook de hele tijd uit. Maakt het ook lastiger, want iedere wedstrijd moet het. We hebben geduchte concurrenten die ook allemaal lastig zijn. Sportlust is lastig, maar ook ACV en DVS’33. Ploegen die wij nog krijgen. Sportlust zet je nu op vier punten, dat is fijn. Je moet de komende weken gewoon een serie neerzetten en hopen dat een van je concurrenten steken laat vallen.”

Interview: RTV Utrecht/Bert Kous
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer