Burgering scoort eerste hattrick: ‘Derde had ik niet eens in de gaten’

  • In de media

Byron Burgering beleefde een uitstekende middag tegen VVOG en was bij alle vijf de doelpunten betrokken. Met een hattrick en twee assists bewees hij zijn meerwaarde in de hoofdmacht. ‘Dit is de eerste inderdaad.’

In de statistieken van Byron Burgering staan genoeg doelpunten, zeker ook sinds zijn komst naar G.V.V.V. Een hattrick stond alleen nog niet tussen al die gegevens, tot zaterdagmiddag. “Dit is de eerste inderdaad. Die derde was wel heel erg gelukkig, die had ik niet eens in de gaten. Maar goed, hij telt wel. Als die maar zit, dat is het belangrijkste.”

Een kwartier gespeeld en een 0-2 tussenstand. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor zijn ploeg, maar toch was het betere van het spel even verdwenen na de treffer van de thuisploeg. “Dat was een klein foutje achterin. Daarna begint het op het veld wat onvriendelijk en komen er wat conflictjes. Dat kan gebeuren. In die fase ging het even wat moeizamer, was het wat stroperiger.”

‘Hou ik sowieso niet zo van’

“Ik vond de wedstrijd toen heel rommelig. Voor mijn gevoel was het een beetje pingpong. Je zag de bal alleen maar heen en weer vliegen. Daar hou ik sowieso niet zo van. Dan blijf ik wel aan de zijkant anders beland ik nog in het ziekenhuis”, blikt Burgering terug op de fases voor en direct na de rust.

Toen hij met een pass Ilias Latif bediende en de 1-3 tegen de touwen viel, leek de beslissing daar. “Dat was denk ik wel de nekslag. Ik vond hen ook niet echt gevaarlijk. Een paar schotjes, maar je hebt een keeper op het doel staan en die pakt ze dan. Dus ik denk dat die 1-3 de nekslag was. Ilias moest er ook nog eentje maken.” Daarna liep G.V.V.V. zonder problemen uit naar een 1-5 overwinning.

Mak lammetje

“Vorige week ging het iets makkelijker, denk ik. Toen hadden we een mak lammetje en VVOG gaf wel weerstand, zij bleven vechten. Ik vond het wel een fysieke ploeg. Daarin hadden we het af en toe zwaar. In de duels verloren we veel de tweede bal. Dus ja, vorige week ging een stuk makkelijker ondanks dat je gewoon weer een grote uitslag neerzet.”

Twee wedstrijden en elf doelpunten gescoord. Is G.V.V.V. los? “Ik hoop het. Dat dacht ik ook na Hoek en toen hadden we twee keer 0-0 achter elkaar. We hielden wel drie keer de nul, dus dat was wel lekker. We moeten gewoon blijven winnen en dan zijn we aan het einde van het seizoen kampioen.”

Interview: RTV Utrecht/Mark Kloostra
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer