G.V.V.V. bijt zich stuk op ASWH in weinig vermakelijk duel

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. is er niet in geslaagd om laagvlieger ASWH zaterdagmiddag te verslaan. De blauwhemden konden niet door de drukte in het doelgebied van de tegenstander prikken: 0-0.

Onder een witte deken van sneeuw ontwaakte een groot deel van Nederland zaterdagochtend. Ook het hoofdveld was wit en dus bleef de wedstrijd lange tijd met potlood in de agenda staan. Gelukkig deed de dooi goed zijn werk, waardoor de ontmoeting met ASWH gewoon door kon gaan. Mart de Jong moest de wedstrijd wel aan zich voorbij laten gaan, Hij had zich zaterdagochtend ziek afgemeld.

Justin Spies probeert verbeten aan de bal te komen.

Justin Spies werd door trainer Gery Vink gekozen als zijn vervanger. Ook in de verdediging had zich een wijziging voorgedaan. Tariq Dilrosun startte in de basis ten koste van Quiermo Dumay. Daarmee moest G.V.V.V. jagen op een nieuwe zege in de derde divisie om alleen koploper te blijven en achtervolger ACV Assen op afstand te houden.

Valse hoop

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam bij ASWH vandaan. Hugo Botermans probeerde met een schotje Jan van Willige te passeren, maar de sluitpost schrok niet van de inzet. Kort daarna liet Ilias Latif namens G.V.V.V. de eerste kans noteren. Het harde schot werd door Jomar Gomes gekeerd. Het deed vermoeden dat het een vermakelijke wedstrijd zou worden, maar die twee oplevingen waren vrijwel de enige hoogtepunten in een verdere kalme eerste helft.

Aanvoerder Joeri Potjes had zijn handen vol aan de spits van ASWH, Hugo Botermans.

Anthony Berenstein leek na een klein halfuur de openingstreffer te scoren. Na een geweldige pass van Joeri Potjes kwam de buitenspeler alleen voor de doelman, maar zijn bedachte lobje over de sluitpost mislukte waardoor ASWH opgelucht ademhaalde. Kort voor rust kreeg Byron Burgering op aangeven van Barry Maguire een kans, maar ook daar kwam de doelman als winnaar uit de strijd. Nee bij de thuisploeg liep het niet, de tegenstander kreeg volop kans om in de aanval te gaan en was bij tijd en wijle de beter voetballende ploeg. Maar veel verder dan een enkele uitval en wat vrije trappen kwamen zij niet. Doelman Jomar Gomes maakte bij de gasten in ieder geval wel een goede indruk. G.V.V.V. miste een aanjager en de spelers gingen vaak voor eigen succes. Nee, het verschil in plaats op de ranglijst was niet te zien op het veld. 

Drukte voor het doel

Met Quincy Veenhof en Genrich Sillé als nieuwe krachten in de tweede helft ging G.V.V.V. met een viermansaanval op jacht naar de begeerde 1-0. Verdediger Achraf Nejmi leek daarin te slagen toen hij een vrije trap op het doel kopte. Helaas was zijn mikpunt iets te hoog, waardoor de lat voorkwam dat hij scoorde.

Doelman Jomar Gomes van ASWH stijlvol.

Daarna voerde slordigheid de boventoon en slaagde G.V.V.V. er niet in om door de compacte drukke verdediging van ASWH te breken. Ook nu  weer hetzelfde probleem als in de eerste helft. Veel voor eigen succes gaan en weinig samenhang in de ploeg die een week geleden nog zo succesvol was met deze ingredienten. Jonathan Vergara Berrio schoot nog voorlangs. De voor hem in het veld gekomen Ezra Hoogenboom probeerde het nog van afstand, maar het was allemaal niet genoeg om de volledige buit in huis te houden. ASWH was de eerste helft de meest gevaarlijke ploeg. G.V.V.V. had de tweede het meeste spelaandeel, maar creëerde bitter weinig kansen. 

Doordat ACV wel won, staat de ploeg uit Assen nu op gelijke hoogte met de blauwhemden.

Komende zaterdag geen competitie, G.V.V.V. speelt op donderdagavond een oefenduel uit tegen Eemdijk, aanvang 20.00 uur.

Zaterdag 25 maart is de ‘ kraker’  tegen DOVO, aanvang 15.00 uur. Voor kaartverkoop en andere wetenswaardigheden, zie deze website en de sociale media.


G.V.V.V. – ASWH 0-01 (0-0)

Opstelling G.V.V.V. : Jan van Willige (k.), Tim Brinkman (46. Genrich Sillé), Joeri Potjes ©, Achraf Nejmi, Tariq Dilrosun, Justin Spies (82. Mats Grotenbreg), Barry Maguire, Jonathan Vergara Berrio (69. Ezra Hoogenboom), Anthony Berenstein (46. Quincy Veenhof), Ilias Latif, Byron Burgering.

Opstelling ASWH: Jay Brand, Edo Fetahi, Stefan Watson, Wout Neelen, Luis Pedro da Silva Ferreira ©, Yasin Ouja, Mohamed El Kharbachi (61. Brandon Robinson), Jomar Gomes (k.), Samuel van der Velden (79. Mirac Akdeniz), Joshua Adney, Hugo Botermans.

Gele kaarten: 55. Joeri Potjes (G.V.V.V.), 51. Jay Brand, 66. Joshua Adney, 90+2’ Hugo Botermans (ASWH).

Scheidsrechter: Willem Kuijntjes
Toeschouwers: 650

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn & Paul van de Lustgraaf
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer