G.V.V.V. boekt zakelijke overwinning in Harderwijk

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft op bezoek bij VVOG geen fouten gemaakt in de strijd om het kampioenschap. De ploeg van trainer Gery Vink won op zakelijke, maar zeker ook op overtuigende wijze met 1-5 van laagvlieger VVOG en blijft daardoor koploper.

Na de zeer overtuigende 6-0 overwinning op concurrent Sportlust ’46 een week geleden, was de verwachting door de buitenwacht hooggespannen. Tegen het laag geklasseerde VVOG mocht de hoofdmacht geen fouten maken om er zeker van te zijn dat het koploper bleef in de Derde Divisie. Om dat te bewerkstelligen had trainer Gery Vink voor deze wedstrijd dezelfde elf basisspelers gekozen als een week eerder.

Byron Burgering is Jeffrey Snijders te snel af en opent al snel de score in Harderwijk.

G.V.V.V. schoot uit de startblokken en kon na vijf minuten al juichen. Byron Burgering brak op snelheid door, na een schitterende pass over zeker veertig meter van Mart de Jong. Aan de linkerkant kon hij opstomen en alleen voor de doelman wist de topscorer van Veenendalers wel raad met deze uitgelezen kans. Hij liet de Harderwijkse sluitpost Hoogewoning kansloos met een harde schuiver in de verre hoek. Het was tevens, zo bleek later, de opmaat voor meer treffers van Burgering’s voeten, na drie duels droog te hebben gestaan. De snelle openingstreffer gaf een boost aan het bezoekende team en met goede combinaties werd gezocht naar meer treffers. Kort daarna leek die al te gaan vallen toen Mart de Jong kon uithalen, maar daar had Hoogewoning goed het oog in en voorkwam daarmee een snelle tweede treffer.

Snelle voorsprong

Toch viel die alsnog na ruim een kwartier spelen toen opnieuw via de linkerkant de aanval startte. Opnieuw via een pass van De Jong kon Byron Burgering opstomen tot aan de achterlijn en legde de bal terug op Jonathan Vergara Berrio die met een hard schot doelman Manuel Hoogewoning raakte. Maar zijn inzet viel alsnog tegen de goede kant van het zijnet en dus kon het scorebord opnieuw in werking worden gesteld voor de bezoekers. Wat een start opnieuw voor het eerste elftal, waar het ook deze week weer leek uit te lopen naar een grote score.

Jonathan Vergara Berrio vorige week goed voor twee doelpunten en twee assists, moest vanmiddag genoegen nemen met een treffer.

Toch kwam de klad er na twintig minuten in voor G.V.V.V. Het was tweemaal kort na elkaar dat Mats Zwart kansen kreeg voor de groen-witte formatie, maar goalie Jan van Willige had er ook tweemaal goed het oog in. Dit gebeurde kort na een indrukwekkend applaus en diverse aangestoken fakkels in minuut zeventien waarin het spel even werd stilgelegd door referee Paarhuis. Dit als eerbetoon voor Rick van den Brink, die met rugnummer 17 als reservespeler op bank van VVOG zat, en die kortgeleden werd getroffen door het verlies van zijn nog relatief jonge moeder (52).

Aansluitingstreffer

G.V.V.V. was na dat moment het betere van het spel kwijt en de ploeg van interim trainer Jan Vlap kreeg het geloof dat er toch wel was te halen tegen de koploper ondanks de 0-2 achterstand. Nadat Burgering een snel en mooi opgezette aanval geen vervolg kon geven was een groot defensief misverstand de oorzaak van de aansluitingstreffer. Achraf Nejmi werd onder druk gezet en zag geen andere oplossing dan terug te spelen op z’n captain Potjes. Die had in principe alle tijd om terug te spelen op z’n keeper of desnoods maar een hoekschop weg te geven. Hij deed dit geen van tweeën. De handige en snelle Elikia Mbinga, die in de winterstop de gelederen van de Harderwijkers was komen versterken had het getreuzel doorzien, pikte de bal op en passeerde Jan van Willige van dichtbij en daarmee steeg het geloof voor zijn ploeg op meer.

Vijf minuten later had G.V.V.V. die hoop de grond in moeten boren, want na een doorbraak van Mart de Jong die alleen voor goalie Hoogewoning verscheen, raakte die in een poging de bal te onderscheppen het been van De Jong. Scheidsrechter Paarhuis kon niet anders doen dan de bal op stip leggen. Ilias Latif meldde zich om het vonnis te voltrekken, maar zijn zeker niet slecht ingeschoten strafschop werd met een katachtige reflex door de veroorzaker uit zijn doel geranseld, waarmee Hoogewoning dus zijn fout meer dan goed maakte. Net voor de thee volgde geknoei in de eigen zestien van de dit keer in het zwart geklede blauwen. Een soort van scrimmage leidde uiteindelijk tot een schietkans voor voormalig blauwe Jeremy de Graaf, maar gelukkig was Van Willige op zijn post, en lukte het De Graaf ook nu niet om zijn oude ploeg zeer te doen.

Grappig

Grappig was dat een van uw verslaggevers in de pauze werd aangesproken door Oma De Graaf, altijd al Jeremy’s grootste fan en in zijn G.V.V.V. tijd immer aanwezig bij zowel uit- als thuiswedstrijden, en dat zal bij VVOG niet anders zijn. Zij herkende mij, en andersom was dat ook het geval. Na het uitwisselen van enkele beleefdheden zei Oma: “Mooi dat mijn kleinzoon gescoord heeft tegen zijn oude ploeg”. Toen ik zei dat het toch echt Mbinga was geweest en dat de speaker van dienst dat ook had gemeld, was grootmoeder wel een beetje teleurgesteld, maar dan moest hij het maar in de tweede helft proberen te doen. Altijd positief die Oma De Graaf! In de tweede helft kreeg Jeremy nog twintig minuten speeltijd van trainer Vlap, maar ook daarin lukte het hem niet om aan de wens van zijn Oma te voldoen.

Niet om over naar huis te schrijven

Zoals gezegd was het spel van de bezoekers na de voorsprong tot aan de rust niet om over naar huis te schrijven, maar ook bij de start van de tweede helft kantelde het spelbeeld niet. Gery Vink had in de rust ingegrepen door Quiermo Dumay in de kleedkamer achter te laten en Tariq Dilrosun op zijn plek te zetten. Het veranderde in de eerste tien minuten na de thee nog niet veel aan het spelbeeld, VVOG was bovenliggend maar de echte dreiging van de aanvallers bleef ook uit op een kopballetje van Mats Zwart na.

Ilias Latif kopt de 1-3 binnen en beslist daarmee de wedstrijd.

Hoe belangrijk was na bijna een klein uur spelen dan ook de bevrijdende 1-3. Opnieuw was Byron Burgering bij die treffer betrokken. Eerst dolde hij op de achterlijn zijn tegenstander Snijders en volgde een voorzet vanaf links, die panklaar werd afgeleverd bij Ilias Latif die met het hoofd de marge terugbracht naar twee. Achteraf bleek die 1-3 de doodsteek voor de thuisploeg want die verloor het geloof om nogmaals terug te komen. Daarentegen wilde coach Vink ploeg bij de les houden en nam geen genoegen met de 1-3 voorsprong.

Nieuwe spelers, hetzelfde doel

Met Quincy Veenhof, Justin Spies en Genrich Sillé binnen de lijnen voor Anthony Berenstein, Jonathan Vergara Berrio en de maker van de 1-3, ging de jacht op een nog beter doelsaldo onverstoord verder. Na een doelpunt en twee assists tekende Byron Burgering twintig minuten voor tijd voor zijn tweede goal. Een werkelijk prachtige pass van Quincy Veenhof liet de linksbuiten alleen voor de keeper komen, waar hij niet faalde en de 1-4 tegen de touwen schoof. Mensen die G.V.V.V. een warm hart toe dragen en nog twijfelden konden nu gerust achteroverleunen en alvast de drie punten bijschrijven.

Mart de Jong (25) en Byron Burgering (17) waren de smaakmakers op sportpark De Strokel in Harderwijk.

Byron Burgering had na zijn tweede doelpunt zijn kruit nog niet verschoten, want kort na elkaar bood hij invaller Sillé en De Jong kansen om de score op te voeren. Sillé had een kap teveel nodig om zich vrij te spelen en Mart wachtte net een fractie te lang met uithalen voor een doelpoging, waardoor zijn schot gekraakt werd. Na een kopkans voor invaller Roossien en een schot van Jeffrey Snijders aan de overzijde, beide vakkundig onschadelijk gemaakt door de betrouwbare sluitpost Van Willige, was het weer Burgering die een kans geboden kreeg op een pass van De Jong. Maar met weinig egoïsme en gevoel voor teambelang bood Burgering die kans vlak voor tijd aan Genrich Sillé om na zijn blessureleed nog een doelpunt mee te pikken. Maar voor een leeg doel schoot hij op de paal. Hard ketste de bal terug het veld in, waar Byron Burgering alleen maar tegen de bal hoefde te lopen en op die manier tekende voor een valse hattrick, twee assists en de eindstand: 1-5.
Die had in dying seconds nog een doelpuntje hoger kunnen uitvallen als Manuel Hoogewoning niet een sta-in-de-weg was geweest voor Quincy Veenhof.

Nog steeds aan kop

Daarmee wint G.V.V.V. opnieuw met grote cijfers en blijft het koploper in de derde divisie. ACV blijft in de achtervolging door de zege op DVS ’33. Volgende week wacht ASWH op eigen veld, aftrap dan is om 14.30 uur.


VVOG – G.V.V.V. 1-5 (1-2)
Scoreverloop: 5. Byron Burgering 0-1, 16. Jonathan Vergara Berrio 0-2, 27. Elikia Mbinga 1-2, 56. Ilias Latif 1-3, 71. Byron Burgering 1-4, 88. Byron Burgering 1-5.

Opstelling VVOG: Manuel Hoogewoning (k.), Dailey Groenewegen, Jeffrey Snijders, Brian van Hooff, Job Hoogendoorn (72. Rick van den Brink), Jeremy de Graaf (65. Mitchel Dijkhof), Mats Zwart, Zakaria Fadili (72. Lammert Roossien), Yasin Kurt © (78. Bram Hakvoort), Elikia Mbinga (78. Younes el Gharmarti), Ferdi van Looy.

Opstelling G.V.V.V. : Jan van Willige (k.), Tim Brinkman, Joeri Potjes © (72. Mats Grotenbreg), Achraf Nejmi, Quiermo Dumay (46. Tariq Dilrosun), Mart de Jong, Barry Maguire ©, Jonathan Vergara Berrio (58. Justin Spies), Anthony Berenstein (58. Genrich Sillé), Ilias Latif (58. Quincy Veenhof), Byron Burgering.

Gele kaarten: 29. Brian van Hooff, 31. Manuel Hoogewoning (VVOG), 39. Byron Burgering (G.V.V.V.)

Scheidsrechter: M.G. Paarhuis (Hellendoorn)
Toeschouwers: 500

Tekst: GVVV.nl/Bas van Capelleveen
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Vitesse wint besloten oefenwedstrijd van G.V.V.V.

Wedstrijdverslagen | 20 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Wedstrijdverslagen | 13 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer