G.V.V.V. delft in vierde ontmoeting met Sparta Nijkerk wel onderspit

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen Sparta Nijkerk verloren. De blauwhemden gaven na een voorsprong met rust in de tweede helft de wedstrijd uit handen: 1-2.

Met voornamelijk wisselspelers trad G.V.V.V. donderdagavond aan tegen competitiegenoot Sparta Nijkerk, waar trainer Erik Speelziek er ook voor koos om een aantal minder vaste waarden speeltijd te geven. De ontmoeting met de Gelderse formatie was alweer de vierde van dit seizoen. Na een bekerduel en twee competitiewedstrijden, oefende beide hoofdmachten nu in Veenendaal tegen elkaar.

Anderson López als proefspeler in actie.

In de basiself vielen vooral de namen van Taoufik Adnane en Danny de Leeuw op. Het tweetal trad beiden na maanden blessureleed weer aan. Captain Adnane kwam voor het laatst in actie op 1 oktober in de hernieuwde editie van de Panhuis derby en middenvelder De Leeuw, die na dit seizoen naar VV Scherpenzeel verkast, kwam voor de laatste keer in actie half oktober in de thuiswedstrijd tegen DVS ’33. Ook testspeler Anderson López bleef niet onopgemerkt. De 24-jarige aanvallende speler, die een verleden heeft bij Vitesse en Ajax (jeugd), Monaco, Cercle Brugge en NEC (O21), werd door trainer Gery Vink geprobeerd, nadat hij al langere tijd meetraint met de ploeg om weer geheel fit te geraken na langdurige blessures. Al met al begon de beide competitiegenoten dus met een geïmproviseerd elftal.

Vogelvrij

Eerste gevaar van de wedstrijd kwam van Genrich Sillé. De rappe buitenspeler werd na een vlotte aanval in stelling gebracht, maar schoot te wild over het doel van de bezoekers. Justin Spies mikte vijf minuten later wel raak maar vond doelman Thomas van ‘t Land op zijn weg. Pas na een klein kwartier zetten de Nijkerkers daar wat over tegenover via een snelle uitbraak over de rechterflank van Jake Wollgarten die de voorzet verzorgde. Spits Van der Weijden werd vogelvrij gelaten in het zestienmetergebied, maar kreeg de geboden kopkans niet op doelman Jan Schimmel gericht.

Quiermo Dumay is Laurens de Korte te snel af.

G.V.V.V. zakte daarna wat in en Sparta Nijkerk kreeg de beste kansen om de score te openen. Stefano Fransberg profiteerde van een miscommunicatie tussen Maikel Epskamp en Mats Grotenbreg, viel in het strafschopgebied maar zag hoe scheidsrechter Van der Vaart de vermeende overtreding wegwuifde. Kort daarna zorgde diezelfde Fransberg voor opwinding toen hij voor open doel een kans kreeg uit een rebound na een schot van Van der Weijden die door goalie Schimmel niet kon worden geklemd. De 100% kans schoot hij echter hoog over het doel. Net voor die gevaarlijke situatie ontstond had Sillé zelf, via een Arjan Robben achtige actie, de kans op de openingstreffer gehad. Maar zijn schot was niet hard en zuiver genoeg om Van ‘t Land te verontrusten. Dat was ook het geval voor de kopbal van Danny de Leeuw na een voorzet van Spies, die net naast ging.

Toch op voorsprong

Na een raszuivere langdurige scrimage voor de ogen van Jan Schimmel die moeizaam werd opgeruimd, ontstond daaruit toch weer een gevaarlijke tegenaanval. Opnieuw was de rappe Sillé het eindstation, maar wederom had de Nijkerker sluitpost er goed het oog in. Geen actie van de goalie was vereist toen proefspeler López in kansrijke schietpositie kwam, want die verdween net over zijn doel.
Toch opende Genrich Sillé vlak voor rust de score. Een balverovering op eigen helft van Justin Spies, waarbij het leek of hij via de onderkant van de arm de bal controleerde (en dus hands), wat scheidsrechter Van der Vaart ontging, mondde uit in een zuivere crosspass over zeker 45 meter. Die werd opgepikt door de rappe flankspeler die daarna geheel vrij kon doorstomen richting vijandelijk doel en koel en rustig binnenschoof in de verre hoek (1-0). Het was een voorsprong na een redelijk gelijk opgaande eerste helft in Veenendaal.

Een aai over de bol van aanvoerder Taoufik Adnane was de waardering voor Genrich Sillé.

Ook na de thee kwam G.V.V.V. fel uit de kleedkamer en was Ezra Hoogenboom al snel in de gelegenheid om de score te verdubbelen. Vanaf een meter of 25 haalde hij hard uit, maar zag zijn inzet op de lat belanden. Redelijk vlot daarna viel de gelijkmaker, nadat Sparta Nijkerk een penalty had gekregen door een zeer ongelukkige handsbal van Mats Grotenbreg, die door Justin van Groen koel werd afgerond door het midden. Kort daarna was het wederom Ezra Hoogenboom die door Spies in de gelegenheid werd gesteld om weer op voorsprong te komen. De dit keer als middenvelder fungerende Hoogenboom deed (bijna)alles goed, prima aanname, mooie passeerbeweging, alleen belandde de afwerking in het zijnet. En was de keuze om zelf te schieten ook niet de beste omdat Quincy Veenhof geheel vrijstaand midden voor het doel een betere optie was geweest.

Kansjes worden niet verzilverd

Centrale verdediger Maikel Epskamp kreeg vervolgens nog een grote kans. Uit een hoekschop kopte hij uitstekend binnen, maar invaller doelman Wouter Beukers tilde met een fabelachtige reflex de bal over de lat. Ook bij een te korte terugspeelbal van Huizing hield de naar VV Eemdijk vertrekkende Beukers zijn hoofd koel, waardoor Sillé niet kon profiteren van het verdedigende foutje. Datzelfde gold voor een 1 op 1 situatie met Quincy Veenhof, en even later ook het ook het schot van dezelfde spits na een mooie combinatie met invaller jeugdspeler Younes Bagdadi, beide kern was Beukers de baas.
De thuisploeg bleef zoeken naar de gelijkmaker, want tussendoor was Sparta Nijkerk via een van de spaarzame aanvallende intenties in deel twee op voorsprong gekomen. Want een kwartier voor tijd kon invaller Thomas Reynaers ongedekt bij de de tweede paal een lage voorzet binnenwerken: 1-2.
Die leek zes minuten voor tijd alsnog te vallen toen Justin Spies uit een vrije trap zeer gericht op het doel van Beukers kopte. Maar opnieuw gaf de vervanger van de geblesseerde oud doelman van G.V.V.V., Johan Jansen, geen krimp en stond geen doelpunt toe. In de slotfase liet scheidsrechter Van der Vaart na, opnieuw de bal op de stip te leggen, maar nu voor de thuisploeg. Een overduidelijke handsbal in ‘the box’ nadat een afgeslagen corner wederom richting doel werd geschoten, werd door hem over het hoofd gezien en dus de kans op de gelijkmaker ontnomen.

Justin Spies in duel met Wesley de Laat.

Zo was het voor trainer Gery Vink en zijn pupillen een nuttige oefenwedstrijd in aanloop naar de ontmoeting tegen DOVO, die voor volgende week zaterdag op de planning staat. Dit weekend is de hoofdmacht vrij, waarna vanaf maandag de focus op de derby gaat.


G.V.V.V. – Sparta Nijkerk 1-2 (1-0)

Scoreverloop: 45. Genrich Sillé 1-0, 56. Justin van Groen 1-1 (strafschop), 74. Thomas Reynaars 1-2.

Opstelling G.V.V.V. : Jan Schimmel (k.), Taoufik Adnane ©, Maikel Epskamp, Mats Grotenbreg, Quiermo Dumay, Justin Spies, Ezra Hoogenboom, Danny de Leeuw, Anderson López (68. Younes Bagdadi), Genrich Sillé, Quincy Veenhof,

Opstelling Sparta Nijkerk: Thomas van ‘t Land (k.) (46. Wouter Beukers), Jerry Geurtsen, Wesley de Laat, Justin van Groen, Jesse Buitenhuis ©, Mark van der Weijden (46. Tyron Fonville), Pernely Biya, Stefano Fransberg, Jake Wollgarten, Laurens de Korte, Ricardo Fransberg.
Ingevallen in minuut 60: Raymond Huizing, Thomas Reynaars, Frank Heus, Sam Krant, Roy Bakkenes, Mike Ahrens en Max Leeflang.

Scheidsrechter: Eric van de Vaart (Maartensdijk)
Toeschouwers: 150

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn & Bas van Capelleveen.
Fotografie: © Stefan Koops.

Ander nieuws

G.V.V.V. verspeelt in Almere voor tweede week op rij de zege

Wedstrijdverslagen | 13 april 2024
Lees meer

Pechwedstrijd tegen hekkensluiter Lisse levert veel sterker G.V.V.V. slechts 1 punt op

Wedstrijdverslagen | 06 april 2024
Lees meer

G.V.V.V. trekt zege over de streep na lastig treffen tegen HHC Hardenberg

Wedstrijdverslagen | 30 maart 2024
Lees meer