G.V.V.V. wint ook nu verdiend van DOVO en behoudt koppositie

  • Wedstrijdverslagen

De blauwen uit Veenendaal hebben de derby bij en tegen de rode buren verdiend met 0-2 gewonnen. G.V.V.V. was de hele wedstrijd de baas op het veld en had voor rust het verschil al kunnen en moeten maken. Ondanks het vele balbezit en het overwicht bleef het bij rust 0-0. Na rust benutte Vergara Berrio een penalty nadat hands werd gemaakt in het strafschopgebied, en maakte Byron Burgering 0-2. DOVO probeerde in de laatste tien minuten, nadat de wedstrijd gestaakt was door opstootjes buiten het veld, nog wat te forceren, maar slaagde daar niet in.

Nadat alle rookwolken zijn opgetrokken van het oorverdovende vuurwerk wordt de aftrap genomen door Mercan van DOVO. Meteen daarna legt de scheidsrechter het spel weer stil, want er liggen zoveel serpentines en vuurwerkresten op het veld, dat voetballen erg lastig wordt. Al met al start de wedstrijd een tiental minuten later dan gepland. Het spel is logischerwijs wat aftastend in het begin, maar het spelbeeld wordt snel duidelijk. G.V.V.V. heeft de bal en mag van DOVO het spel maken. De thuisploeg loert op foutjes en probeert in de omschakeling toe te slaan. De blauwen voetballen echter veel makkelijker en controleren de hele eerste helft.

G.V.V.V. controleert

In die eerste helft gebeurt er in feite niet zo veel. Het spelbeeld verandert niet, G.V.V.V. is veel beter maar weet niet toe te slaan. Nadat Sillé bijna 1 op 1 tegenover keeper Vrolijk kwam te staan maar (al dan niet terecht) werd afgevlagd voor buitenspel, kreeg G.V.V.V. in de 22e minuut de eerste echte kans. Een prachtige voorzet viel achter de verdediging voor de voeten van Burgering, die van dichtbij probeerde te scoren. Het schot werd geblockt, Burgering kreeg nog een kans maar vond weer iemand op zijn weg. Ook de derde doelpoging werd van de lijn gehaald. Het is lang wachten op de volgende grote kans. Die was voor Mart de Jong, op slag van rust. Burgering zet hem met een hoge bal ineens helemaal vrij voor de keeper. Maar het leek erop dat hij zo schrok van de plotselinge mogelijkheid, dat hij de bal niet langs de keeper kreeg. Zo eindigde de eerste helft dus met een tussenstand van 0-0.

Levendigere tweede helft

De tweede helft is een stuk levendiger. G.V.V.V. blijft DOVO onder druk zetten. Vink had in de rust een wissel toegepast, die goed uitpakte. Hij bracht de lange en sterke Veenhof voor Latif. Het eerste gevaarlijke moment voor het doel van de buren diende zich al snel aan. Een corner van Vergara Berrio werd doorgekopt en bij de tweede paal door Dilrosun, maar net over de lat gekopt. In de tegenstoot probeert Prijor het met een mooie omhaal, maar de bal vindt een G.V.V.V. verdediger op zijn weg.

Byron Burgering en Guido van Dijk

Rake penalty Vergara Berrio

In de 57e minuut krijgt Burgering weer een enorme kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Veenhof kan er in de tegenstoot van een corner van DOVO vandoor en legt perfect af op Burgering, die de bal tot zijn ontzetting langs de verkeerde kant van de paal ziet gaan. Een minuut later kreeg Burgering weer zo’n 1 op 1 kans, maar nu speelde hij de bal te ver voor zich uit en gaf hij de keeper kans om in te grijpen. Weer een  minuut later gaat de bal op de stip. Rodriguez maakt hands in de zestien en Vergara Berrio mag aanleggen. Hij schiet onberispelijk de 0-1 tegen de touwen.

Jonathan Vergara Berrio viert de rake penalty

Binnenkant paal

Als de wedstrijd ruim 70 minuten onderweg is, krijgt G.V.V.V. een ingooi en is er een incident tussen het publiek en de speler. Scheidsrechter Winkel is resoluut en staakt de wedstrijd. Na heel even afkoelen gaat de derby weer verder. Een kwartier voor tijd schreeuwt alles wat rood is om een penalty, maar de scheidsrechter wil er niets van weten. Pluk probeert het kort daarna met een goed afstandsschot, ook de redding van Van Willige is er eentje van kwaliteit. Vlak daarna krijgt DOVO hun grootste kans van de wedstrijd. Een schot van Visser wordt van richting veranderd door een G.V.V.V. verdediger, waardoor Van Willige aan de grond genageld staat en de bal tegen de binnenkant van de paal ziet gaan.

Daan Disveld in duel met Quincy Veenhof

Relletjes

In de 81e minuut valt de bevrijdende 0-2. Byron Burgering had een paar kansen gemist, maar nu is het wel raak. Hij krijgt de bal mee aan de rechterkant, stoomt op en deponeert de bal keurig in de verre hoek. Een flink deel van het rode publiek neemt direct de benen en gaat weekend houden. Vlak voor het nemen van de aftrap na de goal gaat het op het veld mis. Een G.V.V.V. speler wordt door een tegenstander naar de grond gewerkt, zonder dat er een bal in de buurt is. Er ontstaat ruzie waar zo ongeveer iedereen zich mee komt bemoeien. Als alles is gesust krijgen Spies en Van Dijk een gele kaart gepresenteerd. Als er 85 minuten gespeeld zijn, slaat de vlam in de pan naast het veld. Een groep supporters, naar verluidt uit Spijkenisse, heeft een andere weekendbesteding dan de meesten van ons en steken het lont in het kruitvat. De wedstrijd moet weer worden gestaakt, nu wat langer. Het uitvak wordt bestookt met rode fakkels. Men besluit het uitvak leeg te maken, de meesten gaan via het uitvak van G.V.V.V. richting het eigen hoofdveld.

Burgering juicht na de 0-2

Drie punten mee naar de overkant

Als ook deze dampen weer zijn opgetrokken gaat de wedstrijd verder. DOVO heeft zich blijkbaar gerealiseerd dat er niet veel meer te verliezen valt en probeert een slotoffensief te starten. Het slaagt er zowaar in de gasten een beetje onder druk te zetten. Toch is de grootste kans weer voor de blauwen. Burgering kapt zijn tegenstander uit in de zestien, draait en schiet tegen de buitenkant van de paal. Na ruim 100 minuten fluit scheidsrechter Winkel af en gaan de drie punten mee naar de overkant. Concurrent ACV heeft ook gewonnen. Dat betekent dat een gaatje is geslagen naar de nummer drie Barendrecht. G.V.V.V. en ACV hebben nu beide 53 punten en volgende week ontvangen we ACV. Dat wordt dus een regelrechte kraker, met als inzet de koppositie!


DOVO – G.V.V.V. 0-2 (0-0)
Scoreverloop: 62. Jonathan Vergara Berrio 0-1 (strafschop), 82. Byron Burgering 0-2.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k), Tariq Dilrosun, Achraf Nejmi, Tim Brinkman (35. Quiermo Dumay), Barry Maguire, Ilias Latif (46. Quincy Veenhof), Genrich Sillé (81. Justin Spies), Byron Burgering, Joeri Potjes ©, Mart de Jong, Jonathan Vergara Berrio.

Opstelling DOVO: Jeroen Vrolijk © (k), Daan Disveld, Timo Pluk, Anil Mercan (74. Yannick Zeeman), Guido van Dijk, Lulinho Martins, Max den Boer (86. Lars Rebergen), Ebbe Wenting (67. Kian Visser), Franklin Rodriguez, Nick de Bondt, Shaquille Prijor (67. Nick Hak).

Gele kaarten: 68. Nick de Bondt, 85. Guido van Dijk, 90+5. Lulinho Martins, 90+9. Yannick Zeeman. (DOVO). 85. Justin Spies (G.V.V.V.)

Scheidsrechter: T.R. Winkel (Leermens)
Toeschouwers: 3.500

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus
Fotografie: Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Wedstrijdverslagen | 13 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer