JO16-1 knokt zich in lastig uitduel naar winst op VRC

  • Wedstrijdverslagen

Na twee nederlagen op rij heeft G.V.V.V. JO16-1 weer eens gewonnen. Makkelijk ging dit niet. VRC kreeg gedurende de wedstrijd een paar hele grote kansen maar paal, lat en keeper Tim stonden een doelpunt in de weg. Ook G.V.V.V. kreeg de nodige kansen, één daarvan werd door Olanchio koelbloedig afgemaakt. Eindstand 0-1.

Geen doelpunten in gelijk opgaande eerste helft

G.V.V.V. werd snel na het begin van de wedstrijd voor een eerste keer gevaarlijk. Aryan speelde de bal tot bij Lewon die met een scherpe voorzet Ahmad probeerde te bereiken maar een verdediger van VRC was net eerder bij de bal. Direct hierna een schot van grote afstand van VRC die via de bovenkant van de lat over het doel van Tim ging. Nadat Tim de bal uit de doeltrap naar Nathan speelde kreeg G.V.V.V. de eerste echt grote kans. Nathan zag Lewon vrij lopen en speelde de bal goed in. Lewon draaide weg bij zijn tegenstander en zette met een goede steekpass de pijlsnelle Ahmad alleen voor de keeper. Helaas schoot Ahmad de bal tegen diezelfde keeper aan. Kort hierna was Ahmad weer dicht bij een doelpunt. Nu begon de aanval bij Aryan en via Milan kwam de bal bij Lewon die de bal keurig teruglegde op Ahmad. Ook nu kon de keeper de inzet van Ahmad keren. Hierna leek VRC op voorsprong te komen maar Tim redde goed en dus bleef het 0-0. VRC werd iets sterker en het was Nathan die met een uiterste krachtsinspanning een doelpunt voor VRC wist te voorkomen. G.V.V.V. had het nu even lastig maar Rowen, Nathan, Hugo en Lucas verdedigden goed waardoor VRC weinig grote kansen wist te creëren. Tegen het einde van de eerste helft kreeg Dylan de bal aangespeeld aan de linkerkant van het veld. De voorzet op Olanchio was goed maar weer kon een verdediger van VRC eerder bij de bal komen. In de omschakeling leek VRC nog gevaarlijk te worden maar Hugo kon na een sterke sprint een aanvaller van het score houden. De corner die volgde ging gelukkig aan iedereen voorbij.

Snelle goal zorgt voor drie punten

Olanchio had in de tweede helft maar achttien seconden nodig om de score te openen. Door goed druk te zetten op de laatste verdediger kwam hij in balbezit. Alleen voor de keeper hield hij het hoofd koel en schoot de bal keurig binnen (0-1). Even later kwam een aanvaller van VRC 1 op 1 bij Tim maar laatstgenoemde kwam als winnaar uit het duel. Ook Mustafa moest niet veel later alle zeilen bijzetten om een tegendoelpunt te voorkomen. VRC was in deze fase van de wedstrijd de beter ploeg. G.V.V.V. had het geluk dat de bal er niet in wilde. Tim leek kansloos op een schot van buiten de zestienmeter maar de paal stond een doelpunt voor VRC in de weg. Halverwege de tweede helft kwam G.V.V.V. weer beter in de wedstrijd. Na een mooie aanval via Hugo, Thijmen en Aryan kwam de bal bij Lewon die de bal rakelings voorlangs schoot. Het spel golfde op en neer. Nathan wist met een goede sliding een tegenaanval te onderbreken waarna G.V.V.V. weer in de aanval ging. VRC kreeg nog wat kansen en na een corner kon Rayan de bal nog net van de lijn halen. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg G.V.V.V. enkele kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Eerst ging een vrije trap van Dylan aan iedereen voorbij daarna ging Ahmad, na een goede pass van Marc, voorbij aan de keeper maar vanuit een moeilijke hoek werd de bal vervolgens naast geschoten. VRC kreeg nog een grote kans op de 1-1 maar van dichtbij werd de bal naast geschoten. Dylan was in de slotfase nog dicht bij de 0-2 maar de bal belande helaas in het zijnet. Kort hierna floot de scheidsrechter voor de laatste keer.

VRC  JO16-2 – G.V.V.V.  JO16-1  0 – 1    (0 – 0)

Scoreverloop: 41. 0-1 Olanchio Masalandua

Opstelling G.V.V.V. JO16-1: Tim Scholtus (k), Rowen Nap, Hugo van Leeuwen, Nathan Lema, Lucas van der Salm, Marc van Hardeveld, Aryan Pakseresht©, Thijmen Meijer, Ahmad Daadoue, Lewon Stepanyan en Milan van de Weerd.
Wissels: Dylan Dirksen, Olanchio Masalandua, Mustafa Myrkhan en Rayan Salamia.

Tekst: Jos van Schaik

Ander nieuws

JO12-2 winnaar op het Gerard Willemse toernooi

Wedstrijdverslagen | 09 juni 2024
Lees meer

JO13-1 boekt eenvoudige en doelpuntrijke zege op AFC Quick 1890

Wedstrijdverslagen | 21 april 2024
Lees meer

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer