JO16-1 voorkomt op valreep blamage tegen hekkensluiter DOSC

  • Wedstrijdverslagen

Met meer geluk dan wijsheid heeft G.V.V.V. drie punten over gehouden aan het treffen met hekkensluiter DOSC in Den Dolder. Nadat DOSC ruim een kwartier voor het einde op een 3-2 voorsprong was gekomen kreeg het enkele grote kansen om de wedstrijd te beslissen. Gelukkig maakte keeper Maarten zijn foutjes van de eerste helft goed en bleef G.V.V.V. in de wedstrijd. Vijf minuten voor het eindsignaal scoorde G.V.V.V. plotseling tweemaal binnen één minuut waardoor de punten toch mee gingen naar Veenendaal (3-4).

Ondanks slordig spel wordt rust gehaal met gelijke stand

Binnen een minuut kreeg DOSC al een hele grote kans. Keeper Maarten had echter twee puike reflexen in huis waardoor er niet gescoord werd en G.V.V.V. via Nathan en Lucas kon uitverdedigen. Aan de andere kant van het veld was de eerste kans wel direct raak. Ahmad kwam helemaal vrij voor de keeper en schoof de bal beheerst in het doel (0-1). Via Aryan kreeg G.V.V.V. een volgende kans maar de keeper van DOSC kon de bal met moeite stoppen. Hierna gaf G.V.V.V. de wedstrijd uit handen. Een lastige terugspeelbal werd door Maarten compleet verkeerd ingeschat en belande pardoes in het doel (1-1). G.V.V.V. was van slag en het was DOSC wat alle ruimte kreeg om te combineren. Verdedigers Rowen, Nathan, Sjoerd en Lucas wisten de aanvallen van DOSC echter wel te pareren maar halverwege de eerste helft scoorde DOSC alsnog de 2-1. Een schot van buiten de zestienmeter leek niet onhoudbaar maar verdween toch in het doel. Hierna leek G.V.V.V. wakker geschud en kreeg het zowaar weer enkele kansen. Eerst was het Lewon die op aangeven van Ahmad de bal over schoot. Even later waren de rollen omgedraaid en schoot Ahmad de bal via de keeper naast. Hierna werd Dylan twee keer gevaarlijk. Eerst belandde een voorzet vanaf links in de handen van de keeper en kort hierna schoot hij, op aangeven van Hugo, de bal over het doel. Vijf minuten voor de rust scoorde Ahmad de gelijkmaker. Na een mooie pass van Dylan kwam Ahmad andermaal oog in oog met de keeper van DOSC en ook nu werd de bal beheerst in het doel geschoten (2-2). G.V.V.V. leek nu wat makkelijker te gaan voetballen en kreeg voor de pauze nog een paar kansen. Sjoerd (schot ver naast), Dylan (gestopt door de keeper) en Ahmad wisten deze echter niet te verzilveren.

Korte opleving goed voor winst

G.V.V.V. wist het goede spel van het einde van de eerste helft helaas niet voort te zetten in de tweede helft. Opnieuw was het erg slordig wat de blauwen lieten zien. DOSC was de betere ploeg in deze fase maar ook zij kregen geen hele grote kansen. Na tien minuten spelen werd G.V.V.V. voor het eerst gevaarlijk. Een schot van Lewon was echter niet hard genoeg om het de keeper echt moeilijk te maken. Inmiddels was Thijmen met een blessure uitgevallen en ook Rowen kon niet verder spelen waardoor er aan G.V.V.V. kant geen wisselmogelijkheden meer over waren. Goed verdedigen van Mustafa leverde DOSC een corner op maar deze kon door Nathan worden uitverdedigd waarna G.V.V.V. kon aanvallen. Deze aanval werd onschadelijk gemaakt en plotseling kon de spits van DOSC alleen op Maarten afstormen. De spits hield het hoofd koel en scoorde beheerst de 3-2. DOSC kreeg nu nog een paar hele grote kansen maar Maarten wist met enkele fraaie reddingen zijn ploeg in de wedstrijd te houden. Tegen het einde van de wedstrijd leefde G.V.V.V. weer op. Na een aanval via Milan en Dylan speelde Lewon zich knap vrij en schoot de bal goed binnen (3-3). Het geloof op een goede afloop was nu helemaal terug bij G.V.V.V. en direct vanaf de aftrap werd de bal heroverd. De bal ging via Lewon naar Dylan die met een goede voorzet Ahmad in staat stelde om de 3-4 binnen te schieten. In de resterende tijd werd DOSC nog wel gevaarlijk maar G.V.V.V. wist de overwinning over de streep te trekken.

DOSC  JO16-2 – G.V.V.V.  JO16-1   3 – 4   (2 – 2)

Scoreverloop: 2. 0-1 Ahmad Daadoue; 7. 1-1 DOSC; 20. 2-1 DOSC; 35. 2-2 Ahmad Daadoue; 67. 3-2 DOSC; 75. 3-3 Lewon Stepanyan; 76. 3-4 Ahmad Daadoue

Opstelling G.V.V.V. JO16-1: Maarten van Schaik (k), Rowen Nap, Sjoerd van de Lagemaat, Nathan Lema, Lucas van der Salm, Mustafa Myrkhan, Aryan Pakseresht©, Thijmen Meijer, Ahmad Daadoue, Lewon Stepanyan en Milan van de Weerd.
Wissels: Dylan Dirksen en Hugo van Leeuwen

Tekst: Jos van Schaik

Ander nieuws

JO12-2 winnaar op het Gerard Willemse toernooi

Wedstrijdverslagen | 09 juni 2024
Lees meer

JO13-1 boekt eenvoudige en doelpuntrijke zege op AFC Quick 1890

Wedstrijdverslagen | 21 april 2024
Lees meer

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer