De Jong onderscheidend met passes: ‘In principe wekelijks mijn opdracht’

  • In de media

Met geweldige passes naar de voorste linie was Mart de Jong zaterdagmiddag meermaals grondlegger voor gevaar van het snelle aanvalstrio. De middenvelder in vorm onderscheidde zich opnieuw. ‘Dat wisten wij vooraf.’

De complimenten aan het adres van Mart de Jong werden na afloop van de wedstrijd tevreden in ontvangst genomen, maar dat de ruimte voorin er lag kwam voor de middenvelder niet als verrassing. “Dat er heel veel ruimte lag, dat wisten wij vooraf. Elke bal die wij erachter legden was bijna kassa. Wij kwamen heel snel op 0-2, dus dat is sowieso lekker voetballen. Het is jammer dat je die 1-2 dan zo knullig tegen krijgt.”

“In principe is het elke week de opdracht om van kant te wisselen met de lange bal”, antwoordt De Jong op de vraag of hij zaterdag die specifieke taak had meegekregen. “Omdat we daar veel dreiging hebben met de snelheid. Dus als je de bal daarachter legt, is het wel altijd gevaarlijk eigenlijk. Vandaag was dat wel extreem inderdaad.”

‘Toen was het klaar’

Direct na rust had G.V.V.V. moeite met VVOG, had ook Mart de Jong gezien. “Ja, toen waren zij wel wat beter. We kwamen niet echt in de duels. Toen pepte iedereen elkaar wel op om in de duels te komen en toen zag je dat het weer beter ging lopen. Die 1-3 kwam wel op een lekker moment en toen was het klaar.”

Wordt er al aan het kampioenschap gedacht? “We kijken van wedstrijd tot wedstrijd natuurlijk, maar we weten dat het nog tien wedstrijden zijn. Als je die allemaal wint, ben je kampioen. Ik denk dat er nu een belangrijke reeks aankomt, volgende week ASWH en dan DOVO. ACV heeft een lastig programma, dus hopen dat zij punten laten liggen.”

Interview: RTV Utrecht/Mark Kloostra
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer