Vergara Berrio prijst eigen supporters: ‘Die steun voel je’

  • In de media

Met een doelpunt en een assist drukte Jonathan Vergara Berrio zijn stempel op de overwinning in de wedstrijd tegen DOVO. Het was voor de middenvelder zijn eerste derby. ‘Je voelt de steun van de supporters’.

Minuten na vijven als de wedstrijd eindigt. Door veel oponthoud liep de derby zaterdagmiddag enorm uit maar werd de overwinning definitief. “Ja, uiteindelijk wel. Het heeft even geduurd, maar heerlijk: een 2-0 winst”, spreekt Vergara Berrio kort na afloop tevreden. “Sowieso de eerste keer dat ik dit meemaak, de sfeer zat er lekker in.”

“De eerste helft was het even zoeken. Zij stonden heel compact, wij kwamen er moeilijk doorheen. De tweede helft spelen wij beter, weten wij makkelijk de vrije man te vinden. Dan krijg je een penalty. Zelf had ik het niet gezien, ik stond er te ver vanaf. Wij krijgen hem en ik mag hem binnenschieten: 1-0.” Hij liet het uitvak ontploffen van vreugde en bracht zijn ploeg op verdiende voorsprong.

‘Dacht dat dit mijn moment was’

Of vooraf was besproken dat hij de strafschop zou nemen? “Nee, niet eens. Maar ik dacht dat dit het moment was voor mij. Ik probeer mij gewoon af te zonderen van de situatie en in mijn eigen space te blijven om op die manier rustig te blijven.” Foutloos schoot hij de pingel tegen de touwen, waarna hij voor het uitzinnige uitvak in de hekken klom.

“De steun van de supporters, donderdag ook bij de laatste training. Dat voel je. Als je dan de 1-0 mag maken, dan is het altijd leuk om dat met de supporters te vieren.” Vergara Berrio had ook gezien hoe Byron Burgering grote kansen had gekregen om doeltreffend te zijn. “Ja, ik zei hem nog dat hij rustig moest blijven. Hij was een paar keer dichtbij. Ik wist zeker dat er nog een kans voor hem ging komen. Ik steek hem weg en hij schiet fantastisch binnen.”

‘Dat was geen probleem voor ons’

Dat hij met zijn ploeg tien minuten voor tijd nog een halfuur in de kleedkamer moest doorbrengen, deed de middenvelder niet zoveel. “Wij stonden 2-0 voor en konden hen gewoon laten komen, dus dat was geen probleem voor ons.”

Interview: RTV Utrecht/Arnold Schenk
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer