Vink baalt van vertoning: ‘Dat is voor mij het punt van vandaag’

  • In de media

Hij kon de haren wel uit zijn hoofd trekken. Trainer Gery Vink baalde zaterdagmiddag kort na afloop flink van het gelijke spel van zijn ploeg tegen ASWH: 0-0. ‘Een slechte zaak vandaag.’

“We hebben niet verloren”, reageerde Vink cynisch op de opmerking dat zijn ploeg het weer lastig had tegen een laagvlieger. “Het was onze slechtste wedstrijd tot nu toe. Hoe dat kan? Als ik het van tevoren wist had ik het anders gedaan. We hebben het er afgelopen week duidelijk over gehad dat je elke wedstrijd scherp moet zijn.”

Met de onzekerheid of de wedstrijd door de sneeuw wel doorging, voelde Vink het als een wat rommelige aanloop. “Dan heb je een middag dat de zon schijnt, het veld stroperig is. Dan kom je tegen een tegenstander die hier alles als bonus ziet. Daar hebben we vandaag toch moeite mee gehad in het creëren van kansen. De kansen die je dan incidenteel krijgt, daar zijn wij niet goed mee omgegaan.”

‘Gewoon niet goed gespeeld’

“We hebben heel weinig gecreëerd. Uiteindelijk kan ik er heel lang over praten. Ik kan de groep dit seizoen niets verwijten in de energie en doelpogingen. Waar het dan wel aan ligt? Mart de Jong was er niet, misschien lag het daaraan. We hebben gewoon niet goed gespeeld”, blikt de trainer terug op het optreden van zijn formatie.

Het wisselen van de creatieve Jonathan Vergara Berrio zorgde voor verbazing bij het aanwezige publiek. “Dat was een keuze. Soms valt die goed en soms niet. Ik heb alles geprobeerd om te winnen. De eerste helft vond ik ons energieloos, was het tempo heel laag en waren de keuzes heel slordig. Daardoor probeerde ik wat teweeg te brengen door koppeltjes te maken. In de tweede helft hebben wij geprobeerd wat meer druk te zetten op hun. Zij gingen toen va banque spelen met alle ballen naar voren.”

Beste bal voor elkaar

“Wij waren niet in staat het ontregelende spel te doorbreken, en worden dan heel statisch en voorspelbaar. Daar zijn wij te weinig creatief in geweest. De enkele momenten die je dan krijgt, daar moeten wij slimmer mee omgaan. Dat hebben wij helaas niet gedaan”, baalt Vink. “We hebben ook twee momenten gehad dat de bal in de scrimmage valt. Je moet dan de beste bal voor elkaar spelen.”

“Dat is voor mij het punt van vandaag: we hebben continu niet de beste bal voor elkaar gespeeld. Ondanks dat we slecht speelden, waren er een paar momenten als je daar even de beste bal voor elkaar speelt prik je de 1-0 en win je zo’n slechte wedstrijd. Dat hebben we niet gedaan, dus een slechte zaak vandaag.”

Interview: RTV Utrecht/Bert Kous
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer