Vink looft ploeg: ‘Dan kun je zien hoe belangrijk een goede selectie is’

  • In de media

G.V.V.V. won zaterdagmiddag ook de tweede derby van het seizoen. Op bezoek bij buurman DOVO wonnen de blauwhemden verdiend met 0-2. Trainer Gery Vink is trots op zijn hele ploeg: ‘Dat is natuurlijk een kwaliteitsinjectie.’

De wedstrijd opende met een stroeve eerste helft. G.V.V.V. had het betere van het spel, maar kon moeilijk tot scoren komen. “Nee, dat heeft ook alles te maken met de tegenstander. Die wilden niet. In een beladen thuiswedstrijd, spelen met elf man achter de bal op eigen helft met toch wel een lastige wind. Wat je met name terugzag, dat vond ik wel frappant, dat DOVO totaal niet met voetballen bezig was. Puur met overtredingen.”

“Het ging zo ver op gegeven moment, vooral in de eerste helft,” is Vink gefrustreerd. “Daar probeerden zij ons waarschijnlijk mee te ontregelen. Dat was lastig om daar een ritme in te vinden om te gaan voetballen. Dat deden wij bij vlagen redelijk goed. Ik denk dat de verhouding 80/20 was in balbezit. Wij creëren daarin, vind ik, twee hele grote kansen. Byron Burgering en Mart de Jong alleen voor de keeper. Die moeten er dan in. Dat doen we niet.”

Uitstekende invalbeurt

Met een wijziging in de rust werd het overwicht van G.V.V.V. nog groter en betaalde zich dit ook uit in doelpunten. “Dan kun je zien hoe belangrijk het is dat je een goede selectie hebt. Natuurlijk een kwaliteitsinjectie met de wisselspelers die je in kunt brengen. Quincy Veenhof, die een uitstekende invalbeurt had. Ja, de tweede helft moet je gewoon vier keer scoren. Ik vind dan ook wel dat wij recht hadden op een terechte overwinning.”

Toch viel er na rust niet alleen maar te juichen. Incidenten met aanhang van de thuisclub zorgden voor een lange onderbreking. “Heel vervelend. Het lijkt wel een terugkerend verhaal in de maatschappij op dit moment. Mensen zijn zo gefrustreerd, er zit zoveel boosheid. Dus ja, ik denk dat we daar toch eens met zijn allen over na moeten denken waarom mensen zo gefrustreerd zijn en hierheen komen om te rellen. Ik weet niet of dat altijd zo is? Ik heb het nog niet zoveel meegemaakt.”

‘Niet minder blij met de overwinning’

“Maar ik denk ook, met een knipoog naar DOVO toe. Ik denk dat zij wel wat meer hadden mogen besteden aan de veiligheid. Om meer mensen op te roepen en het veilig te houden. Ik denk een keuze van de club, ik weet het niet. Vond het bij ons beter georganiseerd, ook qua veiligheid. Hier zag je toch dat mensen ergens konden komen, dat moet met deze idioten niet kunnen. Zonde, maar ik ben niet minder blij met de overwinning.”

Volgende week wacht weer een absoluut top affiche. Medekoploper ACV Assen komt op bezoek. “Ja, mooi. Je zal trainer zijn, hoe lekker is dat?”, spreekt Vink blij. “Uiteindelijk nog acht keer winnen. Zo simpel is het, we kijken van week tot week. ACV en wij zitten heel dicht bij elkaar, ook qua kwaliteit. Twee heel goede ploegen. Barendrecht doet even een stapje terug, maar dat vind ik ook een heel goede ploeg. Ik ben heel benieuwd.”

Interview: RTV Utrecht/Arnold Schenk
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer