Voorbeschouwing // Rode zijde Panhuis decor voor de enige echte Veense derby

  • Voorbeschouwingen

Begin deze maand was er al een Veense derby. Maar met alle respect voor onze geachte zusterclubs VRC en De Merino’s die elkaar toen troffen, is de Panhuis derby toch de enige echte van de gemeente Veenendaal. Want de clashes tussen DOVO en G.V.V.V. of andersom, werden geïntroduceerd in jaargang ’67-’68 en kregen daarna nog 55x een reprise.

Die aantallen halen de bewoners van sportpark Spitsbergen en De Groene Velden in hun onderlinge confrontaties bij lange na niet. Bovendien als VRC en De Merino’s, of vice versa, elkaar troffen was dat altijd in de lagere regionen van het vaderlandse amateurvoetbal.
Die vlieger gaat niet op voor de rooie en blauwe bewoners van sportpark Panhuis, die speelden op de laatste confrontatie na, op 1 oktober jl., altijd tegen elkaar op het hoogste amateurniveau. Die gegevens zijn voldoende reden om DOVO versus G.V.V.V. komende zaterdag te betitelen als de enige echte Veense derby, ook al gaat deze zich nu afspelen op een treetje lager dan de hoogste podiumplek.
Dit omdat gastheer DOVO daar dik een decennium geleden vanaf viel en er niet in slaagde om terug te keren, en de blauwe bezoekers het vorig seizoen niet konden bolwerken in de Jack’s League en daarom een stap terug moesten doen naar de Derde Divisie.
Maar die devaluatie is slechts een klein smetje op de in totaal 58ste ontmoeting tussen DOVO en G.V.V.V. die bijna altijd een eigen karakter heeft en waarin dus de Veense prestige op het spel staat.

Uw scribent zou over deze ‘burenruzie’, net als bij de heenwedstrijd, diverse alinea’s kunnen vullen, maar kiest er deze keer voor om de vooruitblik te laten vormgeven door het computerprogramma Ltrack dat hij gebruikt om zoveel mogelijk data van deze Derde Divisie vast te leggen.
Mede ook omdat twee ‘lijdende voorwerpen’ en tevens jeugdexponenten van de beide kemphanen, in de persoon van Max de Boer voor DOVO en Justin Spies voor G.V.V.V., afgelopen dinsdag op de website van Regiosport Veenendaal al aan de tand werden gevoeld over hun beleving van de eerste, en de aanstaande enige echte Veense derby.
Door hier te klikken kunt u dit artikel lezen en de nodige foto’s van de eerste uitvoering, eerder dit seizoen, bekijken.

De rode en blauwe aanhang, of de neutrale toeschouwers, mogen uit de onderstaande tabellen, lijstjes en grafieken hun eigen mening vormen over het verwachtingspatroon, voor wat dat waard is natuurlijk. Want het is en blijft een derby en die laat zich, ongeacht de stand op de ranglijst en/of de belangen die er mee gemoeid zijn, heel vaak vooraf totaal niet uittekenen.

 

Stand Derde Divisie
Ranglijst over alle thuiswedstrijden.
Ranglijst over alle uitwedstrijden.
Ranglijst over de huidige vorm (laatste 7 duels).
Punten voortgang DOVO.
Punten voortgang G.V.V.V.

Alle doelpuntenmakers van de beide kemphanen.
Prognose speelronde 26 volgens het programma Ltrack.

Als u nog niet genoeg heeft van al deze statistiek c.q. data dan kunt u door hier te klikken bekijken hoe de vorige 57 ontmoetingen zijn geëindigd tussen de rode en blauwe formaties van sportpark Panhuis.

DOVO – G.V.V.V. begint zaterdagmiddag om 14.30 uur aan de rode zijde van sportpark Panhuis en zal onder leiding staan Dhr. T.R. Winkel uit Leermens. Hij zal langs de lijn worden bijgestaan door Dhr. C.R. Veen en Dhr. M. Tramper. Ook heeft de KNVB een vierde official aangesteld en dat is Dhr. N.H.H.J. Tunnissen.

Disclaimer:
De webredactie i.c. schrijver dezes kan niet aansprakelijk worden gesteld als u een weddenschap verliest over de uitslag van deze derby o.b.v. bovenstaande statistieken/data/tabellen/lijstjes enz. die u hebt afgesloten met familie, buren, kennissen, collegae etc. die een andere kleur aanhangen dan de favoriete kleur van uw vereniging.

Tekst: GVVV.nl/Bas van Capelleveen
Fotografie: © Stefan Koops
Infographic: Ltrack

Ander nieuws

Voorbeschouwing // Compleet menu op de laatste speeldag van jaargang ’23-‘24

Voorbeschouwingen | 22 mei 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Op bezoek bij ultieme angstgegner Quick Boys

Voorbeschouwingen | 16 mei 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Kan G.V.V.V. een struikelblok worden in de kampioenskoers van Spakenburg?

Voorbeschouwingen | 08 mei 2024
Lees meer