De Jong hekelt billenknijpen na sterke start: ‘Dat is wel zonde’

  • In de media

De snelle voorsprong en de kansenregen die volgde duiden op een makkelijke middag voor G.V.V.V. op bezoek bij Staphorst. Echter bleef de tweede treffer uit en bleef het billenknijpen tot het einde. ‘Zoals wel vaker dit seizoen.’

Aanvoerder Mart de Jong had niet direct een antwoord op de vraag hoe het kon dat zijn ploeg het zo onnodig spannend had gemaakt zaterdagmiddag. “Dat vraag ik mijzelf ook af. Ik denk dat we de eerste helft fantastisch spelen en kans na kans creëren, of in ieder geval mogelijkheden krijgen tot kansen. Dan maak je alleen de 0-1 en weet je dat zij de tweede helft alles of niets gaan spelen. Zoals wel vaker dit seizoen is het dan weer billenknijpen.”

Ondanks het feit dat G.V.V.V. de tweede helft nooit serieus in de problemen is geweest, ging het zeer onzorgvuldig om met de countermogelijkheden. “Ja, het is eigenlijk wel hetzelfde verhaal als de eerste helft. Toen waren wij ook erg slordig met de laatste bal. In de tweede helft zetten we dat eigenlijk voort en hebben we niet echt veel gecreëerd, terwijl er wel heel veel mogelijkheden lagen. Dat is wel zonde.”

‘Naar mijn idee niet de omslag’

Met hoog tempo en veel aanvalsdreiging legde Mart de Jong met zijn ploeg de wil op aan de thuisploeg, al leek dat tempo in te zakken na een vrije trap na een vermeende terugspeelbal van Staphorst. “Ik weet niet precies in welke minuut dat was, maar dat was voor mijn gevoel niet helemaal het geval. Het duurde wel heel lang en was eigenlijk ook geen terugspeelbal. Voor mijn gevoel gingen we wel door tot tien minuten voor rust. Toen werd het wel wat minder inderdaad, maar dat moment was naar mijn idee niet de omslag.”

“Winnen geeft altijd een lekker gevoel. Ik zag wel dat ACV Assen in de laatste minuut de 2-1 had gemaakt, daar baal ik wel een beetje van. Maar verder, winnen is winnen en dat moeten we de laatste weken doen en hopen op een foutje. Ja, de wedstrijd is afgelopen. We hebben gewonnen. Dat geeft altijd een lekker gevoel.”

‘Daar ga ik wel vanuit’

Door de overwinning van ACV Assen hoeft G.V.V.V. nu in ieder geval niet meer achteruit te kijken. “Daar heb je gelijk in. Eerlijk gezegd deed ik dat ook niet echt, ik keek alleen naar boven. Ik hoop dat zij nog een keer punten laten liggen, daar ga ik wel vanuit. Dan moeten wij inderdaad geen punten laten liggen, dat is wel belangrijk ja.”

Interview: RTV Utrecht/Bert Kous
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer