Dylan Chiazor volgt hart en tekent contract bij G.V.V.V.

  • Het eerste

Dylan Chiazor maakt vanaf volgend seizoen onderdeel uit van het eerste elftal van G.V.V.V. De 25-jarige buitenspeler tekent een contract tot medio 2024 in de blauwe hoofdmacht.

Dat kwamen de vereniging en de speler deze week overeen. Met het aantrekken van Dylan Chiazor (Amsterdam, 3 januari 1998) heeft G.V.V.V. volgend seizoen de beschikking over een multifunctionele aanvaller met veel kwaliteiten op de linker- en rechterflank. De Amersfoorter wees aanbiedingen van meerdere clubs af en besloot zijn gevoel te volgen na de gesprekken met de technische commissie.

 

De aanvaller begon zijn voetbalcarrière bij Hooglanderveen, waar hij snel opviel bij betaald voetbalclubs. Hij speelde in de jeugd van PEC Zwolle en AFC Ajax, speelde meerdere periodes in de jeugd van IJsselmeervogels en speelde twee jaar in de opleiding van Almere City. Bij de Spakenburgse tweededivisionist maakte hij het tot veertig competitieoptredens in de Jack’s League.

De Boer: ‘Wij volgden hem al erg lang’

Technisch manager Rob de Boer is blij dat Dylan Chiazor voor G.V.V.V. heeft gekozen: “Sinds Dylan bij IJsselmeervogels en De Graafschap speelde, hebben wij al contact met hem. Al eerder hoopten wij hem te contracteren, dus ik ben erg blij dat hij volgend seizoen onze selectie komt versterken. Hij maakte bij IJsselmeervogels indruk met zijn snelheid en techniek.”

“Nu kiest Dylan voor zijn maatschappelijke carrière en gaat hij rechten studeren. Zo kregen wij weer contact. Hij stond in de belangstelling van andere clubs, maar koos voor G.V.V.V. Heeft ook een paar keer individueel met Gery Vink getraind en dat gaf hem de doorslag hier te komen voetballen. Hij traint de komende weken al mee met de selectie.”

Zeventien spelers vastgelegd

Door het aantrekken van Dylan Chiazor heeft de technische staf tot dusver zeventien spelers vastgelegd voor seizoen 2023/2024. De club trok Anderson López, Mitch Willems, Pim ten Have en Dirk Homoet aan en verlengde de contracten van Quiermo Dumay, Barry Maguire, Tariq Dilrosun, Joeri Potjes, Ilias Latif, Mart de Jong, Jonathan Vergara Berrio, Genrich Sillé, Quincy Veenhof, Jan van Willige, Justin Spies en Byron Burgering.

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. verspeelt in Almere voor tweede week op rij de zege

Het eerste | 13 april 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Subtop plek handhaven is het devies in Almere

Het eerste | 10 april 2024
Lees meer

STAND: G.V.V.V. vergeet weg te lopen van directe achtervolgers

Het eerste | 06 april 2024
Lees meer