Gestolen overwinning voor hardwerkende JO16-1 op eigen veld

  • Wedstrijdverslagen

Tegen VVZA, dat vooral in de tweede helft vele malen sterker was, heeft G.V.V.V. een nipte 1-0 overwinning geboekt. Met een enorme dosis inzet, maar ook het nodige geluk, lukte het om de gelukkig verkregen voorsprong over de streep te trekken. 

Nathan zet de sliding in waardoor VVZA niet kan scoren.

Lucky doelpunt beslissend

G.V.V.V. begon alleraardigst aan de wedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst. Na een ingooi van Marc ging de bal naar Dylan die met een voorzet Thijmen bereikte. Helaas schoot Thijmen de bal over het doel van VVZA. Daarna was het de beurt aan Ahmad om zijn snelheid te tonen maar jammer genoeg verdween zijn voorzet in de handen van de keeper. Vervolgens was het VVZA wat beter in de wedstrijd kwam. VVZA probeerde het enkele keren met schoten vanuit de tweede lijn maar alle ballen gingen ruim over het doel van Maarten. Verdedigend stond het goed aan G.V.V.V. kant en via Sjoerd en Rowen werd een veelbelovende aanval van VVZA onschadelijk gemaakt. Via een fraaie aanval met Lucas en Lewon werd G.V.V.V. zowaar weer eens gevaarlijk maar ook de verdediging van VVZA maakte geen fouten. In de omschakeling kwam VVZA er razendsnel uit maar Nathan wist met een goede sliding een bijna zeker doelpunt voor VVZA te voorkomen. Halverwege de eerste helft kreeg G.V.V.V. plotseling een grote kans. Na een goede pass van Thijmen kwam Lewon in scoringspositie maar de keeper stond een doelpunt in de weg. Ook in de rebound lukte het Ahmad niet om de bal in het doel te krijgen. Diezelfde Ahmad was even later, na een goede uittrap van Maarten, weer dichtbij een doelpunt maar via een speler van VVZA ging de bal over de achterlijn. De corner die volgde leverde geen gevaar op. Bijna opende VVZA hierna de score. Na een goede actie van de VVZA-spits volgde een hard schot wat boven Maarten op de lat uiteen spatte. Hierna was het weer G.V.V.V. wat de aanval zocht. Via Marc kwam Olanchio in balbezit, hij speelde zich knap vrij maar de voorzet was te scherp en de bal verdween in de handen van de keeper. Op slag van rust speelde Thijmen Dylan aan. Dylan draaide goed weg van zijn tegenstander en schoot de bal richting het doel van VVZA. Het schot was niet perfect maar de keeper verkeek zich er compleet op waardoor de bal zowaar het doel in hobbelde (1-0).

Uit een corner kopt VVZA de bal rakelings langs het doel van Maarten

VVZA voert druk op maar G.V.V.V. houdt stand

Binnen dertig seconden na de aftrap van de tweede helft kreeg VVZA een grote kans. Maarten redde goed waardoor het 1-0 bleef. Aan de andere kant van het veld kreeg Mustafa wat ruimte om te schieten maar zijn schot werd uiteindelijk nog net geblokt. In de tegenaanval was VVZA weer gevaarlijk maar eerst Sjoerd en daarna Hugo en Olanchio konden door middel van sterk verdedigen een tegendoelpunt voorkomen. Na tien minuten in de tweede helft leek bij G.V.V.V. het noodlot toe te slaan. Eerst moest aanvoerder Aryan geblesseerd het veld verlaten en amper vijf minuten later werd Olanchio, met een op het oog zware spierblessure, van het veld gedragen. VVZA zette G.V.V.V. nog verder onder druk en na een scherpe voorzet werd de bal maar net naast gekopt. Na goed verdedigen van Lucas kon G.V.V.V. eindelijk weer eens ten aanval trekken maar de bal bereikte Ahmad net niet. Even later kreeg G.V.V.V. nog een kansje. Via Ahmad en Lewon kwam de bal bij Dylan die de bal naast het doel van VVZA schoot. Uit een corner leek VVZA de gelijkmaker te scoren maar gelukkig ging de bal net langs de goede kant van de paal. G.V.V.V. kwam nog goed weg toen een schot van een speler van VVZA van richting werd veranderd. Maarten wist nog net de vingertoppen tegen de bal te krijgen waardoor de bal via de buitenkant van de paal naast ging. G.V.V.V. wankelde maar bleef op karakter overeind. Iedereen ging vol de strijd aan. Het was misschien voetballend niet hoogstaand maar wel prachtig om te zien dat de jongens ten koste van alles de 1-0 over de streep wilden trekken. De vreugde was dan ook groot toen scheidsrechter Schoonderbeek na ruim vijf minuten extra tijd voor de laatste keer op zijn fluit blies.


G.V.V.V.  JO16-1 – VVZA JO16-1: 1 – 0 (1 – 0)

Scoreverloop: 40. 1-0 Dylan Dirksen

Opstelling G.V.V.V. JO16-1: Maarten van Schaik (k), Rowen Nap, Nathan Lema, Sjoerd van de Lagemaat, Lucas van der Salm, Marc van Hardeveld, Aryan Pakseresht©, Thijmen Meijer, Lewon Stepanyan , Dylan Dirksen en Ahmad Daadoue

Wissels: Hugo van Leeuwen, Olanchio Masalandua en Mustafa Myrkhan

Tekst en fotografie: Jos van Schaik

Ander nieuws

JO13-1 boekt eenvoudige en doelpuntrijke zege op AFC Quick 1890

Wedstrijdverslagen | 21 april 2024
Lees meer

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer

JO13-1 sleept met pijn en moeite een punt weg uit bij Woudenberg JO13-1

Wedstrijdverslagen | 31 maart 2024
Lees meer