G.V.V.V. heeft thuis weinig te duchten van RKAV Volendam

G.V.V.V. 4
RKAV Volendam 0
  • Wedstrijdverslagen

Nog 6 finales. Zo ging G.V.V.V. de wedstrijd tegen de nummer 14 van de derde divisie in. Om nog kans te maken op rechtstreekse promotie moest de teleurstellende 0-0 van vorige week tegen Harkemase Boys worden weggespoeld. Er was maar een optie: 3 punten pakken.

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd komt op naam van de thuisploeg. Vergara Berrio schiet een corner in een keer tegen de lat. Burgering duikt nog op bij de tweede paal voor een rebound, maar die wordt geblockt. Kort daarna, in de tiende minuut noteren we de eerste mogelijkheid voor RKAV. Zwarthoed komt door via de linkerkant, Van Willige kan zijn inzet met enige moeite tot corner verwerken. Die corner is gevaarlijk. Vanuit een scrimmage eindigt de bal uiteindelijk via de onderkant van de lat in de handen van van Willige. In die fase leek het erop dat het wel eens een lastige wedstrijd zou kunnen worden voor de thuisploeg.

Scrimmage voor het doel van Volendam.

Knappe openingsgoal Burgering

In de 26e minuut is het Grotenbreg die goed doorloopt bij een uitbraak van G.V.V.V. en mikt net naast de verkeerde kant van de paal uit een voorzet van Burgering. Grotenbreg had een basisplaats, omdat Joeri Potjes kampt met een liesblessure. Na bijna een half uur spelen komt G.V.V.V. op voorsprong. De ijverige Burgering krijgt een mooie diepe steekpass van Sillé en verschalkt keeper Binken in de korte hoek. De bal gaat hard tegen het dak van het doel. Het is een knap stukje werk van de aanvaller, want Binken verkleinde zijn hoek goed, maar Burgering wist toch nog een gaatje te vinden. Bij de aftrap van RKAV wist G.V.V.V. de bal meteen weer te veroveren en de volgende grote kans te creëren. De inzet van Veenhof werd dit keer wel knap gekeerd door de Volendamse keeper.

Byron Burgering schiet de 1-0 in de korte hoek.

Veenhof verdubbelt de voorsprong

De blauwen hadden slechts zeven minuten nodig om de voorsprong te verdubbelen. Mart de Jong weet met een hele lange bal van achteruit Veenhof alleen voor de keeper te zetten. De aanvaller maakt het koeltjes af door de bal langs Binken in de hoek te schieten. Er is even een vreemd moment, als een speler van RKAV op het kunstgras ligt en moet worden behandeld. Tijdens die blessurebehandeling botsen RKAV-speler Kras en G.V.V.V.’er Nejmi al dan niet bewust tegen elkaar en moeten ook beiden worden behandeld. Ze krijgen ook allebei de gele kaart gepresenteerd. Voor rust krijgt Burgering zelfs nog een kans op de 3-0, maar keeper Binken weet de inzet van dichtbij knap tegen te houden.

G.V.V.V. loopt snel uit

Een geruststellende 2-0 voorsprong dus bij rust. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd kwamen de blauwen dit keer scherp uit de kleedkamer en gaven de Volendammers geen rust. De gasten konden niet veel meer uitrichten dan tegenhouden. Het duurde maar 4 minuten voordat de 3-0 op het scorebord stond. Een corner van Maguire belandde rechtstreeks tegen de tweede paal en ketste terug het veld in, waar Veenhof op de goede plaats stond om de bal binnen te knikken. En weer 4 minuten later lag de bal alweer in het net. Vergara Berrio wist Burgering met een mooie pass alleen voor de keeper te zetten. De topscorer was de keeper deze keer te slim af met een lobje.

 

Mats Grotenbreg en Quincy Veenhof vieren de derde goal.

Rentree Taoufik Adnane

Na een uur spelen raakte Maguire Joey Tol ongelukkig op zijn hak, wat hem een gele kaart opleverde. Maguire wordt direct gewisseld, samen met Dumay en De Jong. Spies, Adnane en De Leeuw zijn hun vervangers. Taoufik Adnane betreedt daarmee voor het eerst weer het veld bij het eerste elftal, na een half jaar blessureleed. Na de driedubbele wissel zijn er nog een fors aantal kansen te noteren voor de blauwen. Dat die allemaal gemist werden is het enige dat Gery Vink zijn spelers, en met name de invallers, enigszins verwijt. In de laatste twintig minuten schiet Burgering tot twee keer toe van dichtbij over, krijgt Spies nog twee grote kansen en ook Latif heeft het vizier niet op scherp staan. RKAV wist in de gehele tweede helft geen enkel schot op doel te produceren.

Welkom terug, Taoufik!

Al met al een prima 4-0 thuisoverwinning dus. Aangezien ook ACV won is er in de strijd om het kampioenschap niets veranderd. G.V.V.V. staat nog altijd drie punten achter de nummer 1 uit Assen en heeft volgende week weer een lastige klus te klaren, uit in en tegen Staphorst.


G.V.V.V. – RKAV Volendam 4-0 (2-0)
Scoreverloop: 28. Byron Burgering 1-0, 35. Quincy Veenhof 2-0, 49. Quincy Veenhof 3-0, 53. Byron Burgering 4-0.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k), Tariq Dilrosun, Mats Grotenbreg, Achraf Nejmi, Quiermo Dumay (60. Taoufik Adnane), Barry Maguire (60. Danny de Leeuw), Quincy Veenhof (67. Ilias Latif), Genrich Sillé (84. Anderson López), Byron Burgering, Mart de Jong © (60. Justin Spies), Jonathan Vergara Berrio.

Opstelling RKAV: Sander Binken (k), Stef Schokker © (69. Sam Lautenschutz), Lex Veerman, Pieter Kroon, Daan van Baarsen, Jens Kras (50. Roy Tol), Daan Steur (54. Perry Karregat), Stefan Bond, Dave Zwarthoed (50. Joey Tol), Remco Schaap, Patrick Plugboer.

Gele kaarten: 39. Jens Kras, 42. Daan Steur, 56. Stefan Bond (RKAV Volendam), 39. Achraf Nejmi, 59. Barry Maguire (G.V.V.V.)

Scheidsrechter: T.J. Visser (Dinteloord)
Aantal toeschouwers: 600

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus
Fotografie: © Stefan Koops