G.V.V.V. loopt in het mes van ACV en verliest koppositie

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft de ongeslagen reeks van ACV Assen niet kunnen doorbreken. De blauwhemden liepen in het mes tegen een uiterst effectieve en zeer geslepen ploeg en verliest daardoor de koppositie die nu voor ACV is: 1-2.

Op een regenachtig sportpark Panhuis trad G.V.V.V. zaterdagmiddag aan in een heuse topper. Op bezoek kwam de medekoploper uit Assen: ACV. Ondanks de weersomstandigheden waren de tribunes lekker volgelopen. Met twee wijzigingen in de basiself t.o.v. de vorige week gewonnen Veenendaalse derby. Quincy Veenhof en Quiermo Dumay vervingen Ilias Latif en Tim Brinkman, en daarmee startte de ploeg van trainer Gery Vink in speelronde 27.

Mart de Jong kon met zijn passes geen doorbraak forceren in de Assense defensie.

Met een goede start begon de thuisploeg aan de wedstrijd. Een voorzet van Byron Burgering kwam terecht bij Quincy Veenhof, die net over het doel van Enver Spijodic kopte. Daarna bracht diezelfde sluitpost tot tweemaal toe redding uit een hoekschop. Het was duidelijk dat G.V.V.V. de mogelijkheid aangreep om hier niet met een gelijkspel genoegen te nemen, want daarna volgden nog tweemaal een corner waarbij goalie Spijodic zich een ware Bruce Grobbelaar toonde, maar ondanks het grabbelen steeds wel als winnaar boven kwam drijven.

Op de lat

Met een klein kwartier op de klok was de volgende mogelijkheid weer voor de thuisploeg. Quincy Veenhof schoot vanaf een meter of dertig ineens vanaf de zijlijn op het doel en zag zijn streep boven op de lat uiteenspatten. Het was de tot dan toe grootste mogelijkheid van de wedstrijd. Diezelfde Veenhof werd een kleine tien minuten later gestuit door de Assense defensie na een voorzet van Sillé. Kort daarna zag Genrich Sillé een individuele actie naast het doel vallen en opvolgend stond hij aan de basis van een volgende gevaarlijke aanval, die werd uitverdedigd maar pardoes voor de voeten van Barry Maguire viel. Die bekeek de situatie en mikte heel zorgvuldig naar de verre hoek. De sluitpost was geslagen en het speeltuig leek tegen het zijnet te ploffen, maar een Asser verdediger in de persoon van Priljic bracht met het hoofd redding op de doellijn.

Jonathan Vergara Berrio (m.) kreeg de titel ‘man of the match’, maar had die maar wat graag ingeruild voor tenminste een gelijkspel.

Pas na een klein halfuur was ACV Assen daar met hun eerste gevaar. Eerst moest G.V.V.V. een hoekschop weggeven  en vijf minuten later was doelman Jan van Willige tweemaal in een paar seconden de reddende engel. Door uitstekende reflexen op schoten van Steyn Strijker en de rebound van Gijs Jasper. Daardoor bleef de score vooralsnog in evenwicht en haalde G.V.V.V. opgelucht adem. Even later legde aan de andere kant Veenhof de bal met borst terug op Sillé, maar die raakte de bal compleet verkeerd en verdween dan ook ruim naast. Op slag van rust volgde nog een vrije trap van Jonathan Vergara Berrio, maar die werd door doelman Spijodic in twee keer gepakt. Het was het laatste wapenfeit van de eerste helft, waar de blauwhemden het meest bovenliggend waren geweest maar dit niet in de score hadden kunnen uitdrukken.

In de achtervolging

De start van de tweede helft was voor de bezoekers. G.V.V.V. kwam met slordig voetbal uit de kleedkamer en zag binnen tien minuten na rust ACV Assen twee keer gevaarlijk worden. Een individuele actie van Grevink kon door Van Willige nog naar de zijkant worden geduwd, waarna captain Potjes voor definitieve opruiming zorgde voordat Zwikstra gevaarlijk kon worden. Na een uur grepen de bezoekers de voorsprong. Een actie over links werd door diezelfde Zwikstra bij Grevink afgeleverd, die liet op zijn beurt Tariq Dilrosun zijn hakken zien en kon doorlopen richting vijandelijk doel. Door de benen van Jan van Willige zette hij de openingstreffer op het scorebord: 0-1.

Doelman Jan van Willige is verslagen.

Slechts drie minuten later werd de achterstand nog groter. Na driemaal balverlies op het middenveld is het Stijn Strijker die Giovanni Zwikstra weet te vinden. Die heeft een vrije doortocht en hij schiet in de verre hoek raak: 0-2. Door uiterst effectief omgaan met de kansen kwam ACV op een riante voorsprong en moest G.V.V.V. wel heel goede huize komen om hier nog van terug te komen met nog 25 minuten op de klok.

Koppositie ontglipt

Met drie wissels tegelijk probeerde trainer Gery Vink nog wat te forceren, maar op een schotje van invaller Justin Spies na kon zijn ploeg geen echte kansen meer bij elkaar spelen. Wel vielen er nog een stuk acht hoekschoppen te noteren, maar die gaf ACV graag weg want ook daaruit kwam nauwelijks gevaar voor. Toch stond een van de corners aan de basis van de, achteraf gezien, eretreffer. Vijf minuten voor tijd slingerde Maguire de bal op het hoofd van Tariq Dilrosun, die de bal bij de tweede paal zag binnenvallen. Er volgde een slotoffensief, maar op een kopbal van Vergara Berrio na, die op het dak van het doel terecht kwam, bleven echt grote kansen uit. Daardoor stapte G.V.V.V. als verliezer van het veld en moet het de koppositie voor nu laten aan de bezoekers. Die de overwinning en de leidersrol natuurlijk met de meegereisde aanhang uitbundig vierden.
Groot verschil was er niet in deze topper in de Derde Divisie, maar de meest de geslepen ploeg pakte de winst en zij zijn nu al achttien wedstrijden op rij ongeslagen. Een prestatie van groot formaat!!

Ook topscorer Byron Burgering moet zich neerleggen bij de 1-2.

Volgende week moet G.V.V.V. de rug rechten op bezoek bij Harkemase Boys die vanmiddag verrassend won bij en in Barendrecht (1-2). De wedstrijd in Friesland begint om 14.30 uur. Graag tot dan!


G.V.V.V. – ACV 1-2 (0-0)

Scoreverloop: 61. Niels Grevink 0-1, 64. Giovanni Zwikstra 0-2, 85. Tariq Dilrosun 1-2.

Opstelling G.V.V.V. : Jan van Willige (k.), Tariq Dilrosun, Achraf Nejmi (81. Danny de Leeuw), Joeri Potjes © (77. Mats Grotenbreg), Quiermo Dumay, Mart de Jong (68. Justin Spies), Barry Maguire ©, Jonathan Vergara Berrio, Genrich Sillé (68. Anderson Lopéz), Quincy Veenhof (68. Ilias Latif), Byron Burgering.

Opstelling ACV: Enver Spijodic (k.), Luka Priljic ©, Yassine Abouzraa, Karim Bannani, Tapmahoe Sopacua, Lars Dijk, Steyn Strijker, Gijs Jasper, Justin Mulder (46. Boy Spijkerman), Niels Grevink (81. Mark Jagt), Giovanni Zwikstra (89. Pascal Huser).

Scheidsrechter: S. Drðge (Zuidlaren).
Toeschouwers: 950

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn & Bas van Capelleveen.
Fotografie: © Stefan Koops.

Ander nieuws

Vitesse wint besloten oefenwedstrijd van G.V.V.V.

Wedstrijdverslagen | 20 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Wedstrijdverslagen | 13 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer