G.V.V.V. verspeelt opnieuw punten na gelijkspel in Friesland

G.V.V.V. 0
Harkemase Boys 0
  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft voor de tweede week op rij punten verspeeld in de strijd om het kampioenschap. Op bezoek bij Harkemase Boys kwam de ploeg van trainer Gery Vink niet voorbij de thuisploeg: 0-0.

Zaterdagochtend stapte de selectie bijtijds de bus in op weg naar het Friese Harkema, waar het om 14.30 uur de degens kruiste met Harkemase Boys. Byron Burgering was niet in die bus gestapt. De aanvaller was ziek en kon zodoende niet aantreden in speelronde 28 van de competitie. Het leverde Genrich Sillé een basisplaats op. Ook Danny de Leeuw startte, hij begon op het middenveld. Harkemase Boys had vorige zaterdag in en tegen Barendrecht met 2-1 gewonnen en zag zichzelf stijgen op de ranglijst, de blauwen verloren het (thuis)duel om de bovenste plek van ACV met 2-1.

Jonathan Vergara Berrio haalt verwoestend uit. Helaas kan doelman Feike Spoor de bal keren.

Al snel had Jonathan Vergara Berrio de eerste kans van de wedstrijd. Met de wreef nam hij het doel van sluitpost Spoor onder schot, maar de reactie van die keeper was voldoende om te voorkomen dat G.V.V.V. al op een vroege voorsprong kwam. Niet veel later moest diezelfde doelman weer redden. Ditmaal probeerde Barry Maguire het met een pegel vanaf een meter of twintig, maar ook daar had de keeper een antwoord op.

Initiatief

Na een kwartier deed Harkemase Boys wat terug. Een vrije trap van Jari Slort vloog rechtstreeks op het doel, maar was voor Jan van Willige een eenvoudige vangst. Daarna lag het initiatief weer snel bij de Veenendalers en kregen Quincy Veenhof en Jonathan Vergara Berrio kansen om de score te openen. Een te hoog afgesteld vizier en nu ook weer de doelman zorgden ervoor dat ook die mogelijkheden geen doel troffen.

Al het sleuren van Quincy Veenhof bracht G.V.V.V. vandaag helaas niet verder dan een punt.

Klein halfuurtje onderweg leek G.V.V.V. op voorsprong te komen, toen een hoekschop niet direct door doelman Spoor werd gevangen en zo naar de doellijn stuiterde. De spelers claimden dat de bal over de lijn was geweest, maar de grensrechter had vanaf de achterlijn wat anders waargenomen en wuifde alles weg. Het was tot aan dat moment misschien wel de grootste mogelijkheid van de wedstrijd op een winderig sportpark De Bosk. Een vrije trap van Veenhof werd door de doelman gekeerd en even later moest Achraf Nejmi in eigen strafschopgebied (met zijn hoofd) ingrijpen om erger te voorkomen.

Uit de schulp

Quincy Veenhof leek daarna goed te reageren op een voorzet van Genrich Sillé, toen hij bij de eerste paal attent was. Het schot had uiteindelijk onvoldoende overtuiging, waardoor de Harkemase doelman zonder echt gek te doen kon redden. Genrich Sillé besluit een aanval zelf af te ronden, hierbij ziet hij medespelers die er beter voor staan over het hoofd.

In de slotfase van de eerste helft kroop de thuisploeg wat meer uit de schulp, maar had Jan van Willige alleen na een redding met de vingertoppen zich echt hebben moeten inspannen. Daar bleef het ook bij.Mart de Jong met twee Harkemase spelers op zijn hielen.

Zo zocht G.V.V.V. de kleedkamers op na een uitstekende eerste helft en was er geen vuiltje aan de lucht voor de formatie van Gery Vink. De eerste helft liet een beter G.V.V.V. zien, echte grote kansen waren er niet. De thuisploeg wist alleen in de laatste minuten wat druk uit te oefenen. 

Zo goed als de ploeg naar binnenging, zo slecht kwamen de blauwen daar weer uit. De aftrap werd om te beginnen door Mart de Jong al niet goed uitgevoerd (?), scheidsrechter Besselsen floot gelijk weer af en gaf de bal aan de tegenstander. De felheid van Harkemase Boys zette het vlaggenschip onder druk en een schot van Slort bracht Van Willige in de problemen. De doelman kon onvoldoende redden, maar had het gelukkig dat Maguire dichtbij was en kon voorkomen dat een Fries been scoorde.

Opgelucht ademhalen

Snel daarna had Milan de Koe een uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te brengen. Hij kreeg alle vrijheid om een corner in te lopen, maar zag zijn poging hoog over het doel vliegen. G.V.V.V. kon opgelucht ademhalen. Trainer Jan de Jonge van Harkemase Boys had blijkbaar besloten er een vechtwedstrijd van te maken, de thuisploeg begon opportunistischer te spelen. Een hoekschop van aanvoerder Mart Dijkstra werd door Dennis Hoekstra overgekopt. Justin Spies kwam na een uur spelen in de ploeg.

Toch verdwenen de kansen van G.V.V.V. niet helemaal na rust. Jonathan Vergara Berrio kreeg na een goed uur een mogelijkheid, maar gaf de bal af en verspeelde daarmee ook de kans op een doelpunt. Ook invaller Spies mocht proberen om de score te openen, toen hij na een pass van Sillé voor het doel kwam. Zijn schot was echter te wild, waarmee ook die kans verkeken was.

Met twee wissels probeerde trainer Gery Vink het gevaar weer terug in de ploeg te krijgen, maar het gewenste resultaat bleef uit. Een mooie combinatie tussen Latif en Vergara Berrio leidde uiteindelijk tot niets. Het echte voetbal bleef voorlopig uit en G.V.V.V. liet zich meeslepen met het vechtduel. Iets waar de ploeg niet echt bij gebaat was. Ook nog twee verdere wissels lieten G.V.V.V. niet beter voetballen, maar ja, je moet wat.

Herstellen

In de slotfase kreeg Quincy Veenhof twee mogelijkheden om tot scoren te komen, maar tot tweemaal toe zorgde een been van de tegenstander ervoor dat het niet tot echt gevaar kwam. G.V.V.V. moest behalve aanvallen ook oppassen voor de tegenaanval. Het ontsnapte maar net toen Dumay een zeperd van hem en invaller Grotenbreg zelf herstelde en daarbij voorkwam dat Margaritha vrij kon doorlopen. De spanning was aan het einde van de wedstrijd om te snijden. Jari Slot kreeg daarin een maximale scoringskans, maar wist van zeer dichtbij niet te scoren.

Doelman Jan van Willige heerst in het strafschopgebied.

Het bleek het laatste wapenfeit in een opnieuw doelpuntloos gelijkspel voor het eerste elftal. Doordat ook ACV Assen niet verder kwam dan een 1-1 tegen Excelsior’31, blijft de achterstand op de koploper nog steeds drie punten. Maar dat maakt de druiven voor nu niet minder zuur. Volgende week moet er herstel volgen, als RKAV Volendam op bezoek komt.


Harkemase Boys – G.V.V.V. 0-0 (0-0)

Opstelling Harkemase Boys: Feike Spoor (k), Dennis Hoekstra, Milan de Koe, Ilona Achuna, Jelle Jan de Graaf (73. Gerald Postma), Stefan Deuling (90. Mees Gootjes), Sven Hazewinkel (80. Nigel Tyrone Hardenberg), Jari Slort, Joris Adams (73. Thomas Prinsen), Jhurrey Margaritha, Mart Dijkstra ©.

Opstelling G.V.V.V. : Jan van Willige (k), Tariq Dilrosun, Achraf Nejmi, Joeri Potjes © (68 Mats Grotenbreg), Quiermo Dumay, Mart de Jong (60. Ilias Latif), Barry Maguire (68. ©), Jonathan Vergara Berrio , Danny de Leeuw (60. Justin Spies), Genrich Sillé (71. Anderson López), Quincy Veenhof.

Gele kaarten: 65. Ilona Achuna (Harkemase Boys), 75. Anderson López, 78. Quincy Veenhof (G.V.V.V.).

Scheidsrechter: Jelle Besselsen (Barneveld).
Toeschouwers: 450

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Paul van de Lustgraaf
Fotografie: © Stefan Koops

 

De samenvatting die Harkemase Boys TV maakte van de wedstrijd van vanmiddag is geplaatst op Youtube, en hier te bekijken.