JO16-1 heeft vizier niet op scherp en speelt onnodig gelijk tegen Roda’46

  • Wedstrijdverslagen

Ondanks een 3-1 voorsprong halverwege de tweede helft heeft G.V.V.V. niet weten te winnen van Roda’46. G.V.V.V. had over de hele wedstrijd gezien de betere kansen gehad maar het vizier stond bij menig blauwe niet op scherp. Tegenstander Roda’46 ging iets zuiniger met de kansen om waardoor de wedstrijd eindigde in 3-3.

Lucas, geconcentreerd als altijd, houdt zijn tegenstander goed in de gaten.

Snelle achterstand in toegevoegde tijd gerepareerd

G.V.V.V. probeerde de eerste aanval op te zetten maar Roda’46 kon makkelijk overnemen en binnen 30 seconden lag de 0-1 in het net achter Maarten. G.V.V.V. herstelde zich goed en kreeg via de razendsnelle Ahmad direct een grote kans op de gelijkmaker. Diezelfde Ahmad kreeg kort hierna nog een paar grote kansen maar zijn vizier stond duidelijk niet op scherp deze wedstrijd. Na iets meer dan tien minuten nog een tegenslag voor G.V.V.V. Rechtsback Rowen had te veel last van een blessure en moest zich laten vervangen door Hugo. Diezelfde Hugo zorgde er even later voor dat de stand niet naar 0-2 ging. Een aanvaller van Roda’46 leek alleen op het doel van Maarten af te stormen maar Hugo zette de achtervolging in en net op tijd wist hij de bal te blokkeren. De corner die volgde was ook gevaarlijk maar ging gelukkig rakelings voorbij het doel. Roda’46 kreeg nog een paar kansjes. Eerst wist Sjoerd de bal weg te werken en even later verdween de bal net naast het doel. Opnieuw moest een speler van G.V.V.V. geblesseerd het veld verlaten. Na een ongelukkige botsing moest aanvoerder Aryan het veld verlaten. Via Milan en Lewon probeerde G.V.V.V. er uit te komen maar de verdediging van Roda’46 bleef makkelijk op de been. Door goed verdedigen van Nathan werd weer een aanval van Roda’46 onderbroken en via Lucas kon G.V.V.V. uitverdedigen. Eindelijk lukte het weer een fatsoenlijke aanval op de mat te leggen en na een lange aanval  schoot Marc de bal een metertje over het doel. In de extra tijd van de eerste helft dacht Roda’46 eens makkelijk te gaan opbouwen van achteruit. Lewon stoorde echter goed en veroverde de bal. De bal ging vervolgens naar Dylan die de 1-1 binnenschoot.

Sjoerd verdedigd uit.

G.V.V.V. kan voorsprong niet vasthouden

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of G.V.V.V. kreeg de volgende kans. Via Thijmen kwam de bal bij Dylan maar zijn schot was veel te slap om de keeper te passeren. Toch kwam G.V.V.V. al snel op voorsprong. Lewon kreeg de bal aangespeeld, draaide goed weg bij zijn tegenstander en schoot de bal onhoudbaar in de hoek (2-1). Niet veel later werd het zelfs 3-1. Milan werd binnen het strafschopgebied gehaakt en de bal ging dus op de stip. Sjoerd faalde niet en schoot de bal hard in de hoek (3-1). Roda’46 kreeg weer een paar kansjes maar Maarten kwam tot tweemaal toe goed zijn doel uit. Ook Hugo moest geblesseerd naar de kant en zijn plaats rechts achterin werd overgenomen door Mustafa. Lewon had kort hierna de wedstrijd kunnen beslissen maar in het strafschopgebied van Roda’46 bleef hij maar kappen en draaien waardoor hij zich uiteindelijk vast liep. Halverwege de tweede helft kwam Roda’46 op 3-2. Een aanvaller werd geen strobreed in de weggelegd en kon simpel scoren. Door dit doelpunt kreeg Roda’46 weer geloof in een beter resultaat en ging het weer meer aanvallen. G.V.V.V. loerde op de counter en via Ahmad was het dicht bij de 4-2. Een kleine tien minuten voor het einde kon een Roda’46-aanvaller zomaar de 3-3 binnen schieten. Al kappend en draaiend ontdeed hij zich van alle G.V.V.V.-ers en werd ook Maarten met een bekeken schot gepasseerd. In het restant van de wedstrijd ging G.V.V.V. nog wel op zoek naar de 4-3 maar schoten van Ahmad en Thijmen gingen ruim over het doel waardoor de wedstrijd eindigde in 3-3.


G.V.V.V.  JO16-1 – Roda’46 JO16-3 1 – 1 (3 – 3)

Scoreverloop: 1. 0-1 Roda’46; 40+3. 1-0 Dylan Dirksen; 44. 2-1 Lewon Stepanyan; 50. 3-1 Sjoerd van de Lagemaat (pen); 62. 3-2 Roda’46; 72. 3-3 Roda’46.

Tekst en fotografie: Jos van Schaik

Ander nieuws

JO12-2 winnaar op het Gerard Willemse toernooi

Wedstrijdverslagen | 09 juni 2024
Lees meer

JO13-1 boekt eenvoudige en doelpuntrijke zege op AFC Quick 1890

Wedstrijdverslagen | 21 april 2024
Lees meer

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer