Potjes houdt vertrouwen vast: ‘Nog zeven keer winnen’

  • In de media

De tik was hard voor Joeri Potjes, kort na afloop van de verloren wedstrijd tegen ACV Assen. De aanvoerder zag hoe zijn ploeg geluk nodig had, maar dat net vandaag miste.

“Of dit als een klap aankomt? Ja, dat kun je wel zeggen. Flink teleurgesteld, natuurlijk. Ik denk dat het in principe een gelijk opgaande wedstrijd is, die uiteindelijk wordt beslist op details. Twee keer waarin zij er eigenlijk veel te makkelijk doorheenkomen en de kansen dan wel afmaken”, reageerde Potjes kort na afloop.

De centrale verdediger hoefde maar kort na te denken over de vraag waar het misging. “Ik denk dat het bij ons vooral misging in de laatste pass, die vaak slordig was. Dus we hadden veel mogelijkheden om tot kansen te komen, maar de echte kansen bleven vaak uit omdat de laatste bal te slordig was of er werden verkeerde keuzes gemaakt.”

‘Hing meer van geluk af bij ons’

“Ook was het een paar keer de bezetting voor het doel dat in mijn ogen wat beter kon. Ja, het hing meer van geluk af bij ons. Paar voorzetten die dan niet goed vallen, maar echt uitgespeelde kansen hadden wij niet veel vandaag.” Met nog zeven wedstrijden voor de boeg kan G.V.V.V. zich dus niet nog een misstap permitteren.

Maar gaat ACV nog wel een misstap maken? Wie doorbreekt de ongeslagen reeks van de nieuwe koploper? “Ja, dat is een goede. Wat wij moeten doen is met vertrouwen naar onszelf kijken en nog zeven keer winnen. Dan is het afwachten wat ACV gaat doen de rest van de wedstrijden. Maar dit is een tik, absoluut.”

Interview: RTV Utrecht/Bert Kous
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Vink wist dat moment eraan zat te komen: ‘Nu onze ruggen rechten’

In de media | 21 mei 2023
Lees meer

Potjes wil niet spreken over weinig vertrouwen: ‘Snap ik wel vanaf zijkant’

In de media | 21 mei 2023
Lees meer

Genrich Sillé op het nippertje geen matchwinner: ‘Heel blij, ook voor Byron’

In de media | 14 mei 2023
Lees meer