#TalentTuesday // Ismay Budding leeft haar droom bij de KNVB

  • Opleiding

Al vanaf jonge leeftijd dribbelt Ismay Budding enthousiast met de bal aan de voet op de velden van G.V.V.V. De jonge speelster ontwikkelt zich in snel tempo en dat is ook de KNVB opgevallen, die haar uitnodigde voor talententrainingen. 

Spelende in de MO11-1, maar op doordeweekse avonden ook te vinden in teams tussen de jongens. Ismay Budding doet er alles aan om beter en beter te worden en sleept haar betrokken moeder meerdere keren per week mee naar het sportpark om haar te helpen bij het verwezenlijken van haar droom. De droom om gescout te worden door Ajax. Zij hoeft er niet lang over na te denken als gevraagd wordt wat haar doel is in het voetbal.

Al op vijfjarige leeftijd begon Budding bij Jong Blauw met voetballen. Keeper worden, dat is wat zij wel zag zitten. Het was door haar lengte echter niet voor de hand liggend dat dat ook iets voor haar was. Zij bewees echter anders en stond vier seizoenen onder de lat bij de meiden. Tot zij dit seizoen werd gevraagd om uit dat doel te komen en als speler bij de jongens uit de O11-1 te komen spelen.

Meer inzicht krijgen als keeper

Kiezen om het keepen achter haar te laten was geen makkelijke. Ze deed het namelijk met erg veel plezier, maar vond het voetballen zelf ook wel erg leuk. Tussen de jongens of meiden maakte haar niet uit, als ze maar met de bal bezig kan zijn. Na het inwinnen van wat advies koos zij voor de JO11-1, zodat zij als keepster nog meer inzicht zou krijgen in het spelletje. Zo fanatiek en leergierig als zij is, greep ze die mogelijkheid met beide handen aan en ging zij ervoor.

Die instelling bleef niet onopgemerkt en opeens kwam daar op 15 februari een mail van de KNVB JPN binnen bij haar moeder. Ismay was uitgenodigd voor een activiteit in Eemnes. Op 17 maart was het zover. Zonder spanning, maar vooral met veel zin ging zij op weg. Samen met zo’n vijftig andere meiden van haar leeftijd mocht ze daar haar kunsten vertonen. Anderhalf uur ging zij het ene na het andere duel aan.

De droom krijgt een vervolg…

Het was genieten voor haar en na die activiteit sprak zij vol trots dat haar droom al was uitgekomen dat zij dit mocht meemaken. Toch is zij nog niet klaar met dromen, want een vervolg is aanstaande. Op 21 april wordt zij in Woerden verwacht om haar dromen verder na te jagen. Heel veel succes daarmee, Ismay!

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD

Opleiding | 17 juni 2024
Lees meer

Rabo Clubsupport 2024: G.V.V.V. hoopt op ASM Court

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer

Jeugd geniet op Arie Blankenspoor Toernooi

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer