Vink: ‘In aanleg zeer tevreden, maar ontevreden over de uitslag’

  • In de media

Na de verliespartij tegen ACV Assen wilde trainer Gery Vink er niets van weten dat de strijd om het kampioenschap was bepaald. De oefenmeester was trots op zijn ploeg, maar zag de wedstrijd op details beslist worden.

“Het kampioenschap vandaag verspeeld? Nee, helemaal niet. Nog zeven wedstrijden te gaan. Het wordt vandaag niet beslist. Het is wel even een tik, maar we hebben zeker niet het kampioenschap verspeeld.” Wie kan er wel van ACV Assen winnen als het G.V.V.V. al niet eens lukt? “Ja, dat zal de komende zeven wedstrijden uitwijzen. Wij zijn er heel dichtbij geweest, maar dan gaat het er in de eindfase ook om dat je afdrukt.”

De kansenverhouding leek in het voordeel van de bezoekers, maar dat was volgens Vink te verklaren. “Als je doelt op uitgespeelde kansen, een-op-een op de keeper, dat soort situaties. Zij speelden vrij compact in balverlies. Ik vond ons de eerste helft erg goed spelen. Wij maakten een zeer goede indruk. Zij hebben volgens mij een mogelijkheid gehad, daar blijkt ook wel de kracht van ACV. Jan van Willige moest twee keer alert reageren, dat deed hij ook voortreffelijk.”

‘Dan mis je net dat vernuft’

“Ik ben het niet helemaal met je eens dat we geen kansen gehad hebben, want in aanleg waren wij zo dominant. Dan gaat het in de eindfase ook om de beste bal voor elkaar spelen. Momenten met Genrich Sillé en Quincy Veenhof dat zij vrij doorkomen, dan is de bezetting voor het doel niet goed. Dan mis je net even dat vernuft dat je in deze wedstrijd hard nodig had. Ik ben in aanleg zeer tevreden, maar ontevreden over de uitslag.”

Na een goede eerste helft, had ACV Assen na rust het betere van het spel. “Ik vond ons de eerste tien minuten na rust afwachtend spelen. In de omschakeling van balverlies naar balbezit waren wij heel slordig. Waren wij steeds de bal kwijt. Wij kwamen heel matig uit de kleedkamer, met name in de slordigheid. Dan blijft ACV te lang in balbezit en dan zie je bepaalde momenten komen dat zij meer in hun kracht komen, waarop je de ruimtes groot laat worden en dan zijn zij meedogenloos in het afronden. ACV heeft dat uitstekend uitgespeeld.”

‘Zo werkt dat nou eenmaal’

“Dan ga je natuurlijk wel op zoek, gezien hoe compact zij verdedigden, naar de aansluitingstreffer. Die valt dan een paar keer niet goed. Wij proberen het wel via de zijkanten met Byron Burgering. Je brengt wat frisheid in de ploeg. Ik kan niemand verwijten dat zij geen energie hebben gebracht, maar de ballen die ertussen vielen waren allemaal voor ACV. Ja, zo werkt dat nou eenmaal als het even tegenzit.”

Toch had hij genoeg dingen gezien waar hij tevreden op terugkeek. “Was niet zo ontevreden over wat wij creëerde, hoor. De eindpasses vond ik niet optimaal. We maken dan wel uit een corner de 1-2, dan moet die in de laatste minuten even goed vallen. We kunnen onszelf vandaag alleen verwijten dat wij in de eindfase niet de beste bal voor elkaar gespeeld hebben. Topwedstrijden worden bepaald op details. Er waren twee, drie momenten waarop zij heel slagvaardig zijn geweest en dat is de kracht van deze ploeg. Die kunnen heel goed vanuit een gedegen organisatie spelen. Dat was bekend.”

‘Niet ontevreden over het vertoonde spel’

“Ik ben niet ontevreden over het vertoonde spel. Jij doet voorkomen alsof we in de tweede helft alleen lange ballen hebben gespeeld. Ben ik helemaal niet met je eens. Wij zijn heel goed via de zijkanten doorgekomen. Alleen dat de bezetting voor het doel slordig was, dat ben ik wel met je eens.”

Interview: RTV Utrecht/Bert Kous
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer