Vink tevreden over vertoning van zijn ploeg: ‘Hebben heel degelijk gespeeld’

  • In de media

Gery Vink was een tevreden man nadat hij had gezien hoe zijn ploeg zaterdagmiddag eenvoudig had gewonnen van RKAV Volendam. Toch baalde de oefenmeester ervan dat zijn ploeg niet nog meer aan het doelsaldo had gewerkt.

“Een 4-0 overwinning, na twee wedstrijden niet gewonnen te hebben. Dan ben ik heel blij met de nul en de manier waarop wij kansen gecreëerd hebben. De eerste helft vond ik ons wat weifelend beginnen. Wij hadden daarna een moment van onachtzaamheid waarin RKAV Volendam een grote kans kreeg. Die komt op de lat, daarna werd een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd en van daaruit scoren wij in de omschakeling 1-0. Toen was de ban gebroken.”

Vink zag hoe zijn ploeg de grip op de wedstrijd toen niet meer verloor. “Wij hebben vanaf dat moment niets meer weggegeven en heel degelijk gespeeld. Het enige wat ik de ploeg kan verwijten is dat wij iets te weinig goals hebben gemaakt vandaag, zodat wij uiteindelijk ook wat meer goals kunnen uitlopen. Dat geeft je ook wat meer rust als de stand zo gelijk is, dat zij ons nooit meer kunnen inhalen op doelsaldo. Verder ben ik een zeer tevreden man.”

Aan het doelsaldo werken

Met verschillende wijzigingen in de voorhoede probeerde hij in het laatste halfuur het aantal doelpunten verder op te krikken, maar de opbrengst bleef uit. “Ik kan de invallers niets verwijten in de energie. Normaal wordt het altijd wat rommeliger als wij de invallers inbrengen, maar dat was vandaag niet het geval.”

“Complimenten naar de jongens toe, die vanuit het zitten naar het hoge ritme wat wij op dat moment speelden wel goed in de wedstrijd kwamen. Ik zag mooie aanvallen, maar helaas bleven de doelpunten uit. Ja, ik kan hen dan niet verwijten dat zij niet scoren. Uiteindelijk misschien ook wel. Maar ik ben wel tevreden met hen.”

‘Zij moeten het daar ook leveren’

Al te lang wil Vink niet nagenieten van de zege, want de focus moet nu op de volgende wedstrijd tegen Staphorst. “Een lastige ploeg. Ik hoorde dat zij gewonnen hebben uit bij Barendrecht. Het is een ploeg om echt rekening mee te houden. Is een totaal andere wedstrijd dan wat wij gewend zijn. Is natuurgras, dan ziet de wedstrijd er ook heel anders uit. Spelers moeten daar ook wat anders leveren dan wat wij hier op kunstgras kunnen.”

“Een kunstgrasveld met een gesproeide bovenlaag is een heel ander veld dan het hobbelende veld van natuurgras op dit moment. Daar zullen wij een hele andere indruk moeten gaan maken dan in de tweede helft tegen Harkemase Boys. Maar er is maar een remedie: we moeten daar winnen. Dus zo gaan wij ook spelen”, is de trainer slagvaardig.

‘Dat vind ik een compliment voor hem waard’

Of hij in die wedstrijd ook weer een beroep kan doen op Joeri Potjes durft Vink nu nog niet te zeggen. “Hij heeft tot nu toe alles gespeeld. Wij hebben ervoor gekozen om hem ook even wat rust te geven, omdat hij wat pijntjes heeft. Ik hoop dat hij volgende week weer kan aansluiten, maar ik moet zeggen dat Mats Grotenbreg vandaag een zeer solide indruk maakte op een momentje van een terugspeelbal na. Complimenten naar hem toe. Hij is lange tijd niet in de basis gestart en volgend seizoen niet meer aanwezig hier. Als je er dan negentig minuten staat, dan vind ik complimenteus naar hem toe.”

Interview: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer

Gesteld doel binnen handbereik voor Maguire en ploeg: ‘Gaat om manier waarop’

In de media | 24 maart 2024
Lees meer