Vink ziet zijn ploeg winnen, ‘maar zeer ontevreden over de tweede helft’

  • In de media

Opgelucht, maar ook aan het balen van het feit dat zijn ploeg tot het laatste fluitsignaal Staphorst hoop had laten houden. Trainer Gery Vink zag hoe G.V.V.V. uit de startblokken schoot, maar vergat om het duel al voor rust te beslissen.

Voor de wedstrijd zei Gery Vink dat het niet uitmaakte hoe, als er maar gewonnen werd. Missie volbracht. “Missie volbracht. Ja, dat klopt. Ben ik helemaal met je eens. Ik vond ons het eerste halfuur, de eerste helft uitstekend in dominantie. Dat we dan maar een keer scoren is een beetje het probleem waar we tegenaan lopen. Soms heb je wedstrijden waarin je snel drie, vier keer scoort.”

De oefenmeester doelde daarmee op ontmoetingen met Sportlust’46 en HSV Hoek. “Zo begonnen we vandaag ook weer. We speelden als een kampioen, dat hadden we ook afgesproken van tevoren. Dan gaat die bal er niet in en blijf je op 0-1. Zij blijven dan hoop houden.”

‘Hadden die hoop allang weg moeten halen’

“Naar verloop van tijd haalden zij het tempo eruit, maar daar was de scheidsrechter ook een beetje debet aan. Een wedstrijd zit altijd in hoop. We hadden die hoop de eerste helft bij hen allang weg moeten halen. In de tweede helft weet je dat zij iets anders moeten gaan doen dan de eerste helft.”

Vink was ontevreden wat zijn ploeg daar tegenover zette. “De tweede helft vond ik zo matig aan onze kant in de rommeligheid, veel balverlies. We creëren nog een kans via Quincy Veenhof. Dat is ook een beetje ons probleem. Dat zijn momenten die moeten er gewoon in. Dat doen we niet en dan blijft zo’n wedstrijd een wedstrijd. Dan kom je in hun kracht te spelen: alles lang en dan duelleren. Er lag dan zoveel ruimte in de omschakeling.”

‘Dat is de doelstelling’

“Ik ben zeer ontevreden over de tweede helft, maar tevreden over het resultaat. Weer een tweede helft afgeleverd waar ik niet tevreden over kan zijn.”  Lang leek G.V.V.V. in te lopen op ACV, totdat zij zelf in extra tijd de winnende scoorden. “Ja, ik hoorde het net. Ik heb gezegd: we moeten 72 punten halen. Dat is de doelstelling en dan is het kijken wie de langste adem heeft. Complimenten naar hun dat zij die wedstrijd naar zich toetrekken.”

Interview: RTV Utrecht/Bert Kous
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer