Bizar slot(akkoord) bij Barendrecht vs G.V.V.V., bezoekers winnen met 3-4

  • Wedstrijdverslagen

De toeschouwers die vanmiddag op sportpark De Bongerd aanwezig waren zullen achteraf gezien de (  ) in de titel hierboven wel begrijpen, maar op het moment dat de bezoekers in een tijdsbestek van vier minuten een 3-1 achterstand ombogen naar een 3-4 overwinning hadden zij, net als uw scribent, hoogstwaarschijnlijk geen flauw benul van wat er zich op het veld afspeelde.

De 22 acteurs en de beide begeleidingsteams wisten via de tegenwoordig razendsnelle sociale media platformen wel wat er aan de hand was op de andere velden en handelden daar ook naar. Want het bleek dat de concurrentie van gastheer Barendrecht, die ook nog kansje had op de derde periodetitel en daarmee deelname aan play-offs, allen op achterstand of gelijk stonden. Daardoor was verliezen voor de Van Steensel brigade de beste optie om zich alsnog te verzekeren van de overname van de derde periodetitel, als tegenstander G.V.V.V. die zou pakken via een driepunter. Uiteraard zat daar een risico in omdat alle wedstrijden op hetzelfde tijdstip waren begonnen en de tussenstanden op de andere velden nog zouden kunnen wijzigen, maar dat risico nam de thuisploeg voor lief. Via een (gemakkelijke) hattrick van Byron Burgering pakte de Vink brigade alsnog de winst en kwam het ingeschatte scenario door en voor de gastheren uiteindelijk uit.
De verklaring van leidsman Van Steensel in zijn perspraatje achteraf voor het verlies was even eenvoudig als plausibel: “Ik vind dat wij als nummer drie op ranglijst meer recht hebben op een periodetitel, dan de nummer acht op die eindrangschikking.”

Joey Jongman (8), in duel met Danny de Leeuw, maakte een valse hattrick.

Snelle doelpunten

Met vaste waarden Mart de Jong, Quiermo Dumay, Joeri Potjes, en Quincy Veenhof op de bank, en zonder Jonathan Vergara Berrio die niet bij de selectie zat, kregen de veelal wisselsspelers zijnde Danny de Leeuw, Ilias Latif, Mats Grotenbreg en Justin Spies een basisplaats. Die was ook in principe ingeruimd voor oud-gediende Taoufik Adnane, maar die haakte in de warming-up geblesseerd af, waardoor Maikel Epskamp na lange tijd weer eens speelminuten mocht gaan maken. Dat het onwennig was deze gewijzigde selectie voor Veense blauwen, bleek al na twee minuten. Wervelwind Marouane Bakour was Epskamp de baas, en er zouden verderop in het duel nog vele gewonnen duels volgen, kon voorzetten vanaf de achterlijn. Panklaar belandde die bal op het hoofd van sterkhouder Joey Jongman en die had geen enkele moeite om Van Willige van dichtbij te laten vissen. Er stonden nog geen twee minuten op de klok.
Maar vier minuten later had G.V.V.V. haar antwoord klaar. Een pass van captain Maguire bereikte Genrich Sillé en die bedacht zich geen seconde, haalde uit en de gelijkmaker stond al op het bord.
Na kwartier had dezelfde jongeling de 1-2 voor het inschieten nadat via botsing tussen Burgering en een Barendrechter verdediger de bal pardoes voor zijn voeten viel. Burgering raakte daarbij wel geblesseerd, maar referee Ter Brake gaf voordeel en Sillé kwam 1 op 1 tegenover goalie Van der Meer. De laatste bracht redding.
Maar daarna nam de thuisploeg toch echt het heft in handen. Een prachtige solo van Bakour ging voorlangs en een vrije trap van Jongman, een van de specialiteiten van de routinier, belandde vanaf 25 meter snoeihard op de lat. Na een klein halfuur was het wel weer raak voor de routinier. Wederom was Bakour zijn tegenvoeter Epskamp te snel af, de pass op Jongman was perfect, en het afmaken idem. Daarmee stond de thuisclub op voorsprong.
Veel balverlies van de gasten zorgde daarna nog voor een trio mogelijkheden voor Robbert Olijfveld. Eenmaal over de ballenvanger, eenmaal er tegenaan en een derde poging was wel goed gemikt tussen de palen. Maar een prima reflex van sluitpost Van Willige voorkwam een grotere achterstand voor de thee.

Justin Spies lukt het niet om de bal over Bradley van der Meer heen te lobben.

Barendrecht gaat door

Het initiatief wat Barendrecht had wat na de pauze voorgezet. Dat leverde na zes minuten al de 3-1 op. De overijverig Drexhage werd de voet dwars gezet door wingback Dilrosun, het leek een correcte ingreep, maar scheidsrechter Ter Brake dacht daar anders over en legde de bal op de stip. Voor veel toeschouwers een zeer zwaar besluit, maar Jongman accepteerde het cadeautje natuurlijk graag en scoorde zijn derde van de middag en daarmee een zogenaamde valse hattrick.
Toch herpakte G.V.V.V. zich daarna enigszins. Latif had een mooie assist op Sillé in huis, maar de redding van Van der Meer op zijn inzet mocht er ook zijn. Kort daarna was driemaal schieten voor een kwartje voor het doel van diezelfde goalie. Daarvan werden er twee geblokt en derde was een afzwaaier die roemloos over de achterlijn ging. Een schitterende pass van Danny de Leeuw over zo’n dikke dertig meter bracht Burgering op snelheid in balbezit en met een zee aan ruimte is dat meestal wel kaassie voor de topscorer. Hij deed ook alles goed, maar had de pech dat de goed ingeschoten bal via de onderkant van de lat weer het veld in stuiterde. Ook een kans gecreëerd door de twee jonkies, Epskamp en Spies, had een beter lot verdiend, maar het lukte laatstgenoemde niet om het speeltuig over de vijandelijke doelman te lobben.

Byron Burgering neemt de bal mee, zoals gebruikelijk als je een hattrick hebt gemaakt.

Echte hattrick Burgering

Met nog een kwartier te spelen ontstond er een soort van patstelling. Barendrecht had de voorsprong en G.V.V.V. leek toch haar kruit een beetje verschoten te hebben. Tot in de slotfase de moderne tam-tams hun werk gingen doen. Met als uitkomst de hele razendsnelle, nu wel echte hattrick, van Burgering. Dat het open huis was in de wit-rode defensie, is misschien wat overdreven om te stellen, maar dat het vrij makkelijk kon gebeuren was wel voor iedereen duidelijk, met als bizarre uitkomst de winst voor G.V.V.V. en een play-off plaats voor Barendrecht die het woensdagavond op De Bongerd op gaan nemen tegen TEC.
Waar G.V.V.V. naar toe gaat voor de eerste uitwedstrijd in de nacompetitie, wordt morgen pas bekend als in de Derde Divisie zondag de beslissingen gaan vallen. En misschien zijn daar ook wel weer wonderbaarlijke ontknopingen waar te nemen.


BVV Barendrecht – G.V.V.V. 3-4 (2-1)

Scoreverloop: 2. Joey Jongman 1-0, 6. Genrich Sillé 1-1, 29. Joey Jongman 2-1, 51. Joey Jongman 3-1 (strafschop), 86. Byron Burgering 3-2, 87. Byron Burgering 3-3, 89. Byron Burgering 3-4.

Gele kaart: 51. Tariq Dilrosun (G.V.V.V.)

Opstelling BVV Barendrecht: Bradley van der Meer (k.), Stanley Husen (74. Olek Mrowicki), Max van Dijk © (86. Glenn Rijsdijk), Niels Vorthoren, Danny Monster, Joey Jongman, Robbert Olijfveld, Tren Drexhage, Anass Masrhaimi, Nadir Jouhri, Marouane Bakour (74. Romano van der Stoep).

Opstelling G.V.V.V. : Jan van Willige (k.), Tariq Dilrosun, Mats Grotenbreg (60. Anderson López), Achraf Nejmi (46. Joeri Potjes ©), Maikel Epskamp, Justin Spies, Barry Maguire ©, Danny de Leeuw, Genrich Sillé, Ilias Latif (60. Quincy Veenhof), Byron Burgering.

Scheidsrechter: F.E. ter Brake (Dedemsvaart)
Toeschouwers: 500

Tekst: GVVV.nl//Bas van Capelleveen
Fotografie: @ Stefan Koops.

Ander nieuws

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Wedstrijdverslagen | 13 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer