Deze ploegen kan G.V.V.V. treffen in de eerste ronde van de play-offs

 • Het eerste

G.V.V.V. moet proberen om via de nacompetitie promotie naar de Jack’s League te bewerkstelligen. Door de nederlaag van de hoofdmacht kroonde ACV Assen zich tot kampioen en dus moet de tweede optie worden aangegrepen.

Ondanks dat G.V.V.V. (nog) geen periode heeft gewonnen, neemt het als hoogst geklasseerde ploeg zonder periodetitel sowieso dat ticket van kampioen ACV Assen over. Mocht de ploeg van trainer Gery Vink er alsnog in slagen om de derde periodetitel te pakken, dan gaat de periode van ACV Assen naar de nummer drie van de ranglijst. Feit blijft dat G.V.V.V. de hoogst geklasseerde periodekampioen van de derde divisie zaterdag wordt.

Speeldata staan al vast…

De eerste ronde van de play-offs om promotie naar de tweede divisie wordt gespeeld in een thuis- en uitwedstrijd. De data voor deze ontmoetingen staan al vast. G.V.V.V. speelt woensdag 31 mei een uitwedstrijd tegen de laagst geklasseerde periodekampioen van de derde divisie zondag. Op zaterdag 3 juni volgt vervolgens de return op eigen veld.

… Maar de tegenstander nog niet

Zoals gezegd treft G.V.V.V. dus de laagst geklasseerde periodekampioen van de derde divisie zondag. Dat kunnen op dit moment nog meerdere ploegen worden. Met nog een speelronde te gaan, valt zondag 28 mei de beslissing tegen wie de blauwhemden het op moeten nemen. Hieronder zie je de tussenstand in die derde periode. ADO’20 is al kampioen en heeft een periodetitel, de nummer twee in deze ranking wordt dus periodekampioen.

 1. ADO’20 10-28 (+24)
 2. Groene Ster 10-20 (+6)
 3. HV & CV Quick 10-19 (+8)
 4. OJC Rosmalen 10-19 (+2)
 5. Hercules 10-18 (+9)
 6. HSC’21 10-18 (+8)
 7. TOGB 10-17 (+12)
 8. Gemert 10-17 (+5)
 9. DEM 10-17 (+5)
 10. GVV Unitas 10-16 (-5)

Het scenario kan veranderen als USV Hercules erin slaagt om de derde periodetitel te pakken, want dan treft G.V.V.V. opeens de nummer vier van de competitie die de periodetitel van ADO’20 overneemt en daarmee opeens de laagst geklasseerde periodekampioen van de derde divisie zondag is. Momenteel is dat Blauw Geel, maar ook HSC’21 kan nog vierde worden.

Ander nieuws

Hoofdmacht start voorbereiding op zaterdag 6 juli (update)

Het eerste | 24 juni 2024
Lees meer

Vendel maakt keeperstrio compleet

Het eerste | 14 juni 2024
Lees meer

G.V.V.V. legt met Tremour nieuwe buitenspeler vast

Het eerste | 10 juni 2024
Lees meer