Genrich Sillé op het nippertje geen matchwinner: ‘Heel blij, ook voor Byron’

  • In de media

Genrich Sillé beloonde zijn ploeg zaterdagmiddag voor het veldoverwicht, door na zeventig minuten de bevrijdende 0-1 tegen de touwen te schieten. ‘Blij dat ik het goed heb kunnen maken.’

Byron Burgering zorgde er in de laatste minuut voor dat Genrich Sillé geen matchwinner werd, maar dat was wel het laatste waar hij wakker van lag. “Tuurlijk ben ik heel blij met mijn doelpunt, maar ik ben ook heel blij dat Byron Burgering de 0-2 nog kon maken.”

Sillé reageerde alert op een fout van de Ermelose doelman, die hij via de onderkant van de lat afstrafte: “Ik zette druk en keek achterom. Toen zag ik dat de keeper een fout maakte. Ik kon die fout afstraffen en een doelpunt scoren, maar toen schoot de kramp erin”, reageert de snelle buitenspeler lachend.

‘Die moet er de volgende keer in’

“De eerste helft had ik hem wel moeten maken”, kijkt hij terug naar de twee-tegen-een samen met Byron Burgering. “Ik ben echt blij dat ik het goed heb kunnen maken in de tweede helft. Je weet zelf natuurlijk dat je zo’n fout maakt en doet het niet expres, maar zo’n bal moet er de volgende keer in. Hoe dan ook.”

De doelpuntenmaker kon beamen dat hij zaterdagmiddag een lastige wedstrijd had verwacht. “Zij zijn een hele goede voetballende ploeg. Dat wisten en merkten wij ook en daar hadden wij wel even moeite mee. Gelukkig kon ik de ban breken en maakten wij de 0-2 in de laatste minuut. Het was nog wel even spannend bij de 0-0 en de 0-1, maar na de 0-2 kon het sowieso niet meer mis gaan.”

‘Wij pakken gewoon nog zes punten’

“Of wij kampioen worden? Dat weet ik nu nog niet. Wij blijven natuurlijk ons best doen. Wij gaan er vol voor en gaan gewoon nog zes punten pakken. Nu hopen dat ACV Assen steken laat vallen.”

Interview: RTV Utrecht/Mark Kloostra
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer