Gery Vink kijkt uit naar komende weken: ‘Er telt maar één ding’

  • Het eerste

Nu duidelijk is geworden dat Groene Ster tegenstander wordt in de eerste ronde van de play-offs, kan trainer Gery Vink volledig toewerken naar woensdag: de start van de route naar promotie. ‘Je weet dat we vol aan de bak moeten’.

Met hopelijk nog zes finales op de rol speelt G.V.V.V. voor het tweede seizoen op rij nacompetitie. Nu met een ander doel: promoveren naar het hoogste amateurniveau. Tot zondagmiddag was niet zeker welke club de eerste horde vormde op weg naar dat gewenste doel. Rond de klok van vier uur wel: RKSV Groene Ster treedt woensdag- en zaterdagavond aan tegen de ploeg van trainer Gery Vink.

Toch was het voor de oefenmeester geen probleem dat hij zondagmiddag pas wist wie zijn ploeg 72 uur later trof. “In de nacompetitie telt maar één ding en dat is winnen. Wie de tegenstander is of wordt deed er voor mij niet toe”, reageert Vink kort na de laatste fluitsignalen zondag.

‘Om niet te onderschatten’

Dat Groene Ster als dertiende is geëindigd in de competitie, betekent volgens hem niet dat de strijd al gestreden is. “Zij zijn winnaar van de laatste periode en dus in goede doen. Je weet dat we er vol aan de bak moeten. Het is om niet te onderschatten”, is Vink waakzaam.

“Wat ik weet van Groene Ster is dat zij technisch zeer vaardige spelers hebben. Het is een goede ploeg.” De oefenmeester kan woensdag beschikken over een volledig fitte selectie en kijkt dus met vertrouwen en enthousiasme uit naar de komende week. “Allemaal finales, hoe mooi is dat?”

Interview: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: Stefan Koops

Ander nieuws

Voorbeschouwing // Vaste klant in Tweede Divisie Excelsior M. op bezoek

Het eerste | 04 okt 2023
Lees meer

Combinatie-elftal speelt zich gemakkelijk voorbij DTS’35

Het eerste | 03 okt 2023
Lees meer

Vlaggenschip start voorbereiding op ontmoeting met Excelsior Maassluis

Het eerste | 02 okt 2023
Lees meer