Gery Vink zeer te spreken over perfecte tweede helft in Ermelo

  • In de media

G.V.V.V. heeft zaterdagmiddag geen misstap gemaakt op bezoek bij DVS’33. De blauwhemden beloonden de dominantie met een terechte overwinning in Ermelo: 0-2. ‘Maar je moet meer goals maken.’

Met een schorre stem verscheen Gery Vink na afloop bij de media. Niet door het schreeuwen, maar last aan de keel was de oorzaak. Over de vraag of het humeur wel goed was, hoefde hij niet lang na te denken. “Ja, uitstekend. Ik ben zeer tevreden. Denk dat je hier vandaag twee ploegen tegenover elkaar zag staan die toonaangevend zijn in de derde divisie, qua kwaliteit.”

“Als je ook hun spelersarsenaal ziet en dat van ons, dan denk ik dat dat tweede divisieniveau waardig is. Het veld is wel in het nadeel van beide ploegen, omdat we van dynamisch voetbal houden. Het is nieuw kunstgras en dat is stroperig”, wees de oefenmeester naar de mat onder zijn voeten.

‘Wij waren dominanter aan de bal’

Gery Vink was blij met het spel dat zijn ploeg zaterdagmiddag tentoon had gesteld. “De eerste helft vond ik ons wel de bovenliggende partij, ook in de kansenverhouding. De twee-tegen-een met Byron Burgering en Genrich Sillé, nog een moment met de afwerking van Jonathan Vergara Berrio. Vond ons toen het betere van het spel hebben, ook dominanter aan de bal.”

“Je weet dat zij ook goed kunnen voetballen. De tweede helft was bijna een perfect game voor onszelf. Eigenlijk hebben wij niets weggegeven. Ik denk zeker vier, vijf honderd procent kansen gecreëerd. Als je dan hier met 0-2 verdiend wint, dan ben ik een tevreden trainer.”

‘Dan ben ik nooit rustig’

Ondanks het veldoverwicht, kon Vink bij de 0-0 nog niet rustig kijken naar de wedstrijd. “Ik ben nooit rustig als het 0-0 is. Met name ook gezien de kansenverhouding en dominantie die wij op dat moment hadden. Dan vind ik niet dat je dan tevreden kunt zijn. Ik vond ook dat we slordig omgingen met de kansen die er lagen. Er lag heel veel ruimte in de omschakeling, daar waren wij met name de eerste helft heel slordig in. Dus ik was eigenlijk niet zo tevreden over onze eindfase. Tweede helft zag dat er wel goed uit, vooral het creëren ervan. Maar je moet meer goals maken.”

De verhouding op het veld in het voordeel van G.V.V.V. is volgens Vink een verklaarbaar spelbeeld. “Dat zie je ook in de ranglijst terug. Waar zij staan en waar wij staan. Dat hebben we ook waargemaakt. We hebben te maken met twee hele goede teams in de derde divisie zaterdag, zowel ACV Assen als wij. We kunnen onszelf misschien wel of niet wat verwijten. Het gaat erom wie de langste adem heeft. Ik hoorde net dat ACV met 3-0 won, dat is ook complimenten naar hun toe natuurlijk. Het is zonde, maar het is even niet anders.”

‘Dan moeten we hetzelfde brengen’

“Volgende week FC Rijnvogels en dan moeten we hetzelfde brengen.” Nog twee keer winnen en hopen dat het goed komt, dus. “Juist.”

Interview: RTV Utrecht/Mark Kloostra
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer

Gesteld doel binnen handbereik voor Maguire en ploeg: ‘Gaat om manier waarop’

In de media | 24 maart 2024
Lees meer

Trainer Gery Vink na deceptie: ‘Voelde mij vandaag echt machteloos’

In de media | 17 maart 2024
Lees meer