G.V.V.V. boekt goede overwinning bij DVS ’33 en houdt alle opties open

G.V.V.V. 2
DVS33 0
  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft goede zaken gedaan in de lastige uitwedstrijd bij en tegen DVS ’33 Ermelo. De blauwhemden verzuimden meerdere malen te scoren, maar beloonden zichzelf in de tweede helft verdienstelijk: 0-2.

Met Joeri Potjes terug in de wedstrijdselectie reisde G.V.V.V. zaterdagmiddag af naar Ermelo voor speelronde 32 in de derde divisie. Na weken blessureleed kon de centrale verdediger zaterdagmiddag weer aansluiten bij de ploeg van trainer Gery Vink. Mats Grotenbreg behield echter zijn basisplaats naast Achraf Nejmi.

Mart de Jong, stijlvol aan de bal,  begon de wedstrijd als aanvoerder.

Een gelijk opgaande openingsfase leverde na tien minuten een kansje op voor Ali Akla. Stef Nijland was slim doorgelopen en plaatste de bal voor het doel. Akla vond echter doelman Jan van Willige op zijn pad. Kort daarna een schermutseling voor datzelfde doel, toen Mats Grotenbreg en Achraf Nejmi mistastten in de lucht. Een mogelijkheid voor Genrich Sillé was het enige wat de blauwen daar tegenover stelden. Opvallend, de verdediging van de thuisploeg maakte er toen al een gewoonte van om op een omstandige manier uit te verdedigen. Dat ging meestal wel goed, maar leverde op de tribune nog wel eens het nodige gemompel op.

Niet te missen kans

Daarna bleef het lange tijd rustig voor beide doelen en zochten de ploegen heel voorzichtig naar ruimte om de score te openen. De blauwen veelal in balbezit, en de thuisploeg loerend op een counter. Veel gevaar leverde dit niet op. Of je moet het buitenspeldoelpunt van Quincy Veenhof meerekenen. Een vlotte combinatie van de blauwen met een afsluitend afstandsschot van Jonathan Vergara Berrio had ook een beter lot verdiend. 

Na een halfuur kreeg Barry Maguire met een indraaiende vrije trap gelegenheid om wel de 0-1 te maken, maar het lukte hem ook niet om doelman Huiskamp in gevaar te brengen. Twee minuten later leek de voorsprong van G.V.V.V. daar dan eindelijk te komen.

Het lukt Genrich Sillé ditmaal nog niet om te scoren.

Een vrije trap van Stef Nijland werd door een medespeler op het doel gekopt, doelman Van Willige stompte de bal weer het veld in en de bal werd via Maguire en Vergara Berrio richting Byron Burgering gespeeld. Diens tegenstander gleed weg, waarna hij samen met Genrich Sillé in een twee-tegen-een-situatie op het Ermelose doel af kon rennen. Burgering plaatste de bal richting Sillé, maar de afronding van Sillé was heel erg ondermaats, en ook Burgering (die de bal nog via een tegenstander opnieuw voor zijn voeten kreeg) kon de bal niet in het doel krijgen, want zijn schot belandde in het zijnet. Het thuispubliek kon opgelucht adem kon halen en de blauwhemden konden zich afvragen hoe deze kans in vredesnaam om zeep was geholpen.

Dolgedraaid

Niet veel later leek Byron Burgering weer alleen op het doel af te kunnen, maar nu draaide de buitenspeler zichzelf dol in het zestienmetergebied en bleek een corner het hoogst haalbare. Laatste noemenswaardige moment in de eerste helft was vlak voor tijd de harde overtreding van Mats Grotenbreg. Hij kreeg van scheidsrechter Tunnissen terecht een gele kaart gepresenteerd, het bleek achteraf het enige kartonnetje van het verder zeer sportieve duel.

Tariq Dilrosun controleert de bal.

Die gele kaart liet Gery Vink besluiten om de centrale verdediger in de kleedkamer achter te laten. Joeri Potjes nam zijn positie over en ook weer de aanvoerdersband van De Jong. Sterk uit de kleedkamer gekomen kreeg Jonathan Vergara Berrio na vijf minuten een zeer grote kans op de openingstreffer. Na weer moeizaam uitverdedigen en balverlies in de verdediging van DVS ’33 haalt Vergara Berrio uit, maar hij zag zijn inzet op de lat uiteenspatten. De thuisploeg kon niet veel gevaar stichten. De enig mogelijkheid ontstond toen Tariq Dilrosun een bal over zich heen zich komen en doelman Jan van Willige de bal ook niet goed kon verwerken. Quiermo Dumay kon gelukkig op tijd opruimen.

Overtuigend

Zoals geschreven speelt G.V.V.V. een goede tweede helft, en was het wachten op de voorsprong. De voorste linie probeerde op meerdere manieren die op het scorebord te krijgen. Een fout van de thuisploeg lag uiteindelijk ten grondslag aan die verdiende voorsprong. Na een terugspeelbal schoot doelman Huiskamp de bal pardoes tegen de hakken van de teruglopende Genrich Sillé aan, die aarzelde geen moment en ging met bal weer terug richting het doel en haalde uit, zijn schot was verwoestend en de bal belandde stijf onder de lat in het doel: 0-1.

Genrich Sillé zet G.V.V.V. op voorsprong en wordt door ploeggenoten gefeliciteerd en van kramp afgeholpen!

Feest in het blauwe kamp, maar bij de doelpuntenmaker wat minder die direct naar zijn kuit greep en met kramp de grond opzocht. Hij kon worden opgelapt, maar werd toch gewisseld. Zijn vervanger was Danny de Leeuw. 

De thuisploeg besloot twee extra aanvallers in te brengen. Eén van hen, Lars van Wetering, kreeg na een minuut al een mogelijkheid zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen. Achraf Nejmi was hem net te snel af en kon de bal tot hoekschop verwerken. 

Tien minuten voor tijd vergat Jonathan Vergara Berrio, na opnieuw balverlies van de thuisploeg, de wedstrijd in het slot te gooien. Ilias Latif kopte de voorzet van Burgering door, de inzet van Vergara Berrio werd door doelman Daan Huiskamp ternauwernood weg gestompt. De tweede inzet van Vergara Berrio ging huizenhoog over, terwijl bij de tweede paal Latif en De Leeuw vogeltje vrij stonden om af te ronden. Opnieuw een gemiste kans.

Een aantal minuten later opnieuw een inzet van Jonathan Vergara Berrio. Doelman Huiskamp moet de bal loslaten, Ilias Latif kan de bal eenvoudig intikken, maar stond bij het schot van zijn ploeggenoot buitenspel.

Dat in het slot gooien lukte Byron Burgering in de laatste minuut van de officiële speeltijd gelukkig wel.

Afgestrafte fouten

Opnieuw inleveren van DVS ’33 werd door de vleugelaanvaller voor de tweede keer afgestraft. Invallers Latif en De Leeuw doen doen goed storend werk en via laatstgenoemde komt Burgering in balbezit en gaat al dribbelend richting het doel, waar hij op rand zestienmeter met een laag schot in de korte hoek tekende voor de eindstand: 0-2. Daarmee boekte G.V.V.V. een verdiende zege op bezoek bij de Gelderse club.

Byron Burgering juicht na zijn doelpunt, Mart de Jong juicht met hem mee.

De overwinning zorgt ervoor dat de druk op ACV onveranderd blijft. De koploper maakte zelf ook geen fout tegen Sportlust ’46 (3-0) en daardoor blijft alles nog mogelijk in de laatste twee speelrondes. Nummer drie SteDoCo kan G.V.V.V. niet meer achterhalen en dus hoeft daar niet meer naar gekeken te worden. Volgende week wacht FC Rijnvogels op eigen veld.

Laatste twee speelrondes

Zaterdag 20 mei is de voorlaatste speelronde, G.V.V.V. speelt dan thuis tegen FC Rijnvogels en ACV uit tegen VVOG.

Zaterdag 27 mei is de de laatste speelronde, G.V.V.V. speelt dan uit tegen Barendrecht, ACV thuis tegen ASWH.

Alle wedstrijden van de beide laatste speelrondes beginnen op het zelfde tijdstip: 14.30 uur.


DVS ’33 – G.V.V.V. 0-2 (0-0)

Scoreverloop: 71. Genrich Sillé 1-0, 90. Byron Burgering 2-0.

Opstelling DVS ’33: Daan Huiskamp (k) ©, Tarik Evre © (68. Gaston Salasiwa), Tim van de Berg, Frank Olijve (77. Lars van Wetering), Nicky van Hilten, Ali Akla (64. Lars Huber), Maarten van Dijk (46. Benjamin Roemeon), Stef Nijkand, , Sem de Wit, Omar el Ghazouani (77. Joram Bakker), Hilal Ben Moussa.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k), Tariq Dilrosun, Mats Grotenbreg (46. Joeri Potjes ©), Achraf Nejmi, Quiermo Dumay, Barry Maguire, Quincy Veenhof (71. Ilias Latif), Genrich Sillé (73. Danny de Leeuw)), Byron Burgering, Mart de Jong ©, Jonathan Vergara Berrio.

Gele kaarten: 45. Mats Grotenbreg (G.V.V.V.).

Scheidsrechter: N.H.H.J. Tunnissen (Venray)
Aantal toeschouwers: 700

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Paul van de Lustgraaf
Fotografie: © Stefan Koops