G.V.V.V. met één been in volgende ronde na winst bij Groene Ster

G.V.V.V. 2
RKSV Groene Ster 0
  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft woensdagavond een grote stap gezet naar de halve finale van de play-offs. De ploeg van trainer Gery Vink won op bezoek bij Groene Ster met 0-2.

Na de veelbesproken laatste speelronde in en tegen Barendrecht, wachtte voor de hoofdmacht woensdagavond de heenwedstrijd in de eerste ronde van de play-offs tegen Groene Ster. De ploeg uit Heerlerheide stelde afgelopen weekend de periodetitel veilig en mocht als nummer dertien van de competitie proberen promotie naar de Jack’s League te bewerkstelligen.

Quincy Veenhof (r.) opende het nacompetitiebal met een doelpunt.

Trainer Gery Vink kon niet beschikken over Genrich Sillé. De snelle buitenspeler moest zich met lichte klachten aan zijn hamstring afmelden voor de wedstrijdselectie. Met Jonathan Vergara Berrio op rechts, Quincy Veenhof in de spits en Justin Spies daarachter had de oefenmeester zijn team succesvol bedacht tegen de ploeg uit Limburg.

Vliegende start onbeloond

Snel na de aftrap viel de eerste grote kans voor G.V.V.V. te noteren. Quincy Veenhof kon zich dankzij een lange bal alleen voor de doelman zetten, maar slaagde er niet in om die sluitpost te passeren en zijn ploeg daarmee snel op voorsprong te brengen. Een variant na vijf minuten spelen was voor Justin Spies, maar hij miste kracht in zijn schot waardoor diezelfde keeper ook daar kon redden.

Justin Spies (l.) aangever en slachtoffer bij de twee doelpunten.

Na een goed eerste kwartier, zakte het overwicht van G.V.V.V. daarna weg en kreeg ook de thuisploeg wat kansjes om de score te openen. Joeri Potjes greep na een klein halfuur goed in en zag hoe de afvallende bal maar net naast het doel van Jan van Willige werd geschoten. De resterende tijd in de eerste helft kenmerkte zich daarna door speldenprikjes, maar echt grote kansen waren er niet meer.

Quincy Veenhof schiet ploeg op voorsprong

Met dezelfde felheid startte de Veenendalers de tweede helft. Nu lukte het wel om dit te belonen. Justin Spies kwam op in het doelgebied van de thuisploeg, maar werd ondersteboven gelopen waarna Quincy Veenhof de afvallende bal kon aannemen en in de verre hoek kan binnenschuiven: 0-1. De tientallen meegereisde supporters klonken over het hele sportpark terwijl de spelers elkaar in de armen vlogen.

De vreugde van Quincy Veenhof na zijn treffer.

Kort daarna kreeg Quincy Veenhof weer een grote kans, na een uitbraak van Byron Burgering voorzag hij zijn medespelers van de bal toen de lange spits op de bal ging staan en daarna zag hoe de verdediging van Groene Ster de bal snel uit de doelmond werkte. Daardoor vergat G.V.V.V. de wedstrijd in korte tijd naar zich toe te trekken en liet het de groenhemden hoop houden.

Resoluut naar de stip

Toch vervloog die hoop voorzichtig toen na een uur spelen de bal op de stip ging. Justin Spies werd in de hoek van het strafschopgebied naar de grond getrokken, waarna scheidsrechter Michielsen resoluut naar de stip wees. Byron Burgering verscheen achter de bal en schoot op hoge snelheid de bal onhoudbaar in de linkerhoek tegen de touwen: 0-2.

Byron Burgering krijgt een hug na zijn treffer vanaf de stip, van Jonathan Vergara Berrio.

G.V.V.V. bracht zichzelf met de twee doelpunten op rozen in aanloop naar de return in Veenendaal aankomende zaterdag, maar greep de kans aan om de score verder uit te breiden. Uit een counter kon zomaar de derde treffer van de avond vallen. Quincy Veenhof stuurde met een slimme pass Byron Burgering de diepte in, die met een uitstekende voorzet afleverde bij Mart de Jong. De middenvelder kon raken, maar zag zijn schot hoog over het doel van Groene Ster vliegen.

Niet helemaal kansloos

Vlak daarna had Byron Burgering de mogelijkheid om zelf te scoren, toen hij alleen voor doelman Voss opdook. Net als in de eerste helft wist de doelman zijn ploeg nu ook te redden en de return zaterdag niet helemaal kansloos te maken. Kleijn had het een kwartier voor tijd nog spannender kunnen maken, toen hij een vallende bal zo binnen had kunnen lopen. Goed ingrijpen in de defensie voorkwam de aansluitingstreffer.

Goalie Jan van Willige kon weer een ‘clean sheet’ op zijn conto schrijven.

De slotfase kabbelde daarna rustig voort en echt noemenswaardige kansen waren er voor beide ploegen niet meer te noteren. Daardoor won G.V.V.V. met 0-2 op bezoek bij Groene Ster en heeft in de return zaterdag de beste papieren om de halve finale van de play-offs te bereiken. Toch weten beide ploegen dat er nog alles is om voor te spelen en dus is het niet alleen een wedstrijd voor de statistieken. Genoeg om naar uit te kijken in Veenendaal, op het eigen sportpark Panhuis om 14.30 uur.


RKSV Groene Ster – G.V.V.V. 0-2 (0-0)
Scoreverloop: 50. Quincy Veenhof 0-1, 62. Byron Burgering 0-2 (strafschop).

Opstelling RKSV Groene Ster: Max Voss (k), Joris de Kleijn, Dennis Petit, Mitchel Keulen, Danny Stassar, Dylan Zwartjes ©, Shaquille Simmons, Joey Dekkers, Bryan Simons, Safouane Ahidar, Bas Breukers (46. Zakaria Tarrazi).

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k), Tariq Dilrosun, Joeri Potjes ©, Achraf Nejmi, Quiermo Dumay, Justin Spies, Barry Maguire, Mart de Jong (76. Ilias Latif), Byron Burgering, Quincy Veenhof, Jonathan Vergara Berrio.

Gele kaarten: 53. Mart de Jong, 83. Achraf Nejmi (G.V.V.V.)

Scheidsrechter: H.C.A. Michielsen (Chaam)

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops