JO12-1 geniet volop in Duitsland tijdens het Pinksterweekend

  • Opleiding

G.V.V.V.  JO12-1 heeft een fantastisch pinksterweekend beleefd in Duitsland (omgeving Bochum/Dortmund). Met maar liefst 30 personen (12 spelers en voor de rest familieleden en supporters) vertrok de selectie vrijdagmiddag richting Duitsland.

 

Oefenwedstrijd begint met spelen volksliederen

Vrijdagavond 26 mei stond er een oefenwedstrijd op het programma tegen Weitmar U12 uit Bochum. De aftrap was om 19.30 uur. Bij de opkomst van beide teams werd er muziek gedraaid en volgde er applaus van het grootschalige aanwezige publiek. Vervolgens werden de volksliederen van beide landen gespeeld, wat natuurlijk een fantastische ervaring was voor onze jongens.

Wedstrijdverslag

Het was een wedstrijd om van te smullen, met misschien wel de beste tweede helft uit het seizoen 2022-2023 van G.V.V.V.  JO12-1. De eerste helft was het Weitmar U12 welke de overhand had en geflatteerd uitliep naar een 4-1 voorsprong. In de tweede helft kregen de blauwen maar 1 opdracht, volle druk vooruit.

G.V.V.V. zette te tegenstander vanaf minuut 1 in de tweede helft onder druk en daar wisten de Duitsers geen raad meer mee. De ene na de andere prachtige aanval werd op de mat gelegd door G.V.V.V. gevolgd door 2 razendsnelle doelpunten, waardoor de achterstand werd teruggebracht naar 4-3. 10 minuten voor tijd was daar dan ook de verdiende 4-4. G.V.V.V. bleef pressen en uit wederom een prachtige aanval over rechts via Joey was het Adam welke in de rebound, zo’n 5 minuten voor tijd, de 4-5 voorsprong op het scorebord zette. De laatste 5 minuten werd G.V.V.V. wel achteruit gedwongen, maar grote kansen leverde dit niet meer op voor Weitmar U12, en zo won G.V.V.V. JO12-1 in een heerlijke pot met 4-5 op Duitse grondbodem. Het meegereisde publiek werd bedankt voor de massale steun.

Na de wedstrijd vertrok de selectie terug naar het hotel, waar lekker werd gedoucht en opgefrist. Voor de meesten volgde er nog een snelle hap bij het plaatselijke “Ruhr Park” winkelcentrum (een aanrader voor mensen welke van shoppen houden).

Toernooi (voorafgegaan door Bingo) in Dortmund

Zaterdagochtend om 9.30uur werd er genoten van een heerlijk ontbijt met de voltallige selectie.

Om 11.15 uur startte, de door de voetbalmoeders, georganiseerde Bingo met fantastische prijzen. Er werd enorm veel gelachen en plezier met elkaar gemaakt.

Zaterdagmiddag werd er een toernooi gespeeld in Dortmund. G.V.V.V. JO12 leverde ook daar een puike prestatie door als 6de van de 8 te eindigen. Dit lijkt misschien geen topprestatie, maar iedereen wie erbij aanwezig was, zag dat de tegenstanders gemiddeld 1 tot 2 jaar ouder waren, waardoor men fysiek tekort kwam. Ze hebben gevochten als leeuwen, met als hoogtepunt de winnende penaltyreeks in de kleine halve finale. Een compleet volksfeest ontstond er nadat de tegenstander de beslissende penalty miste en de jongens elkaar in de armen vielen (fantastisch om te zien). 

Na afloop van het toernooi vertrokken we weer richting het hotel om lekker op te frissen. ’s-Avonds werd er afgesloten met een heerlijk diner bij de plaatselijk Pizzeria. Voor jong en oud was het genieten.

Pinksterzondag

Zondagochtend om 9.30uur werd er wederom genoten van een heerlijk ontbijt met de voltallige selectie. Na afloop van het ontbijt, werden de spullen uit de hotelkamer gehaald en werd er uitgecheckt. Helaas ging de stadiontour bij Dortmund niet door, waardoor we besloten om zo rond 11.00 uur weer huiswaarts te keren.

Kortom een fantastisch blauw weekend met een fantastische selectie en een fantastische groep ouders, familieleden en supporters.

Met blauwe groeten,

De reisleider van G.V.V.V. JO12-1.

 

Hier enkele video’s van het pinksterweekend:

Ander nieuws

Ajax Camp bij G.V.V.V. in volle gang

Opleiding | 16 juli 2024
Lees meer

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD

Opleiding | 17 juni 2024
Lees meer

Rabo Clubsupport 2024: G.V.V.V. hoopt op ASM Court

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer