JO16-1 kan prestaties van najaar niet vasthouden en snakt naar einde competitie

  • Wedstrijdverslagen

Na een mooie eerste seizoenshelft waarin op een haar na het kampioenschap werd gemist begon G.V.V.V. in januari met hoge verwachtingen aan de laatste fase van het seizoen. Helaas voor alle volgers heeft de ploeg het niveau van voor de winter niet vast kunnen houden. Ook afgelopen zaterdag lukte er vrij weinig aan de kant van G.V.V.V. Tegenstander SO Soest was, op een kleine opleving in de tweede helft na, de veel betere ploeg. G.V.V.V. mocht uiteindelijk ‘blij’ zijn na tachtig minuten spelen er slechts 0-3 op het scorebord stond.

Moeilijke eerste helft

Vanaf minuut één was SO Soest de bovenliggende partij en zocht het de aanval. Door goed verdedigend werk van Lucas bleef een snelle tegentreffer gelukkig uit. In de beginfase leek G.V.V.V. nog redelijk mee te kunnen en na een mooie pass van Lewon kon Ahmad de score bijna openen maar de keeper van SO Soest was op tijd uit zijn doel om de bal te onderscheppen. Hierna dicteerde SO Soest het spel en kreeg het enkele grote kansen. G.V.V.V. verspeelde op het middenveld klungelig de bal en een speler van SO Soest kwam daarna in scoringspositie. Gelukkig voor G.V.V.V. ging de bal via de buitenkant van de paal naast het doel. Dit was echter uitstel van executie want enkele minuten later werd de bal weer kinderlijk eenvoudig ingeleverd bij SO Soest. Keeper Maarten wist in eerste instantie nog redding te brengen maar in de rebound werd de bal alsnog in het doel geschoten (0-1). Het lukte G.V.V.V. niet om de bal in de ploeg te houden en SO Soest beleefde een gemakkelijke middag. Halverwege de eerste helft werd de score verdubbeld. Een aanvaller van SO Soest kreeg in het zestienmetergebied alle tijd om drie man uit te kappen en de bal snoeihard in de bovenhoek te schieten (0-2). Via Mustafa werd G.V.V.V. eindelijk weer eens gevaarlijk maar meer dan een corner leverde dit niet op. Aan de andere kant van het veld hield Maarten zijn ploeg met twee fraaie reddingen nog enigszins in de wedstrijd. Eerst tikte hij een schot stijlvol uit de hoek en even later wist hij de bal met snelle reflexen tot twee maal toe te stoppen. 

SO SOEST wint terecht

Aan het begin van de tweede helft kreeg G.V.V.V. een grote kans om terug te komen in de wedstrijd. Via Ahmad kwam de bal bij Milan maar zijn schot werd gekeerd door de keeper. Snel hierna was de wedstrijd beslist. Opnieuw werd er niet adequaat ingegrepen door de G.V.V.V.-spelers waardoor een speler van SO Soest ongehinderd de 0-3 kon binnenwerken. Na dit doelpunt volgde een korte opleving van G.V.V.V. Eerst schoof verdediger Nathan goed mee naar voren maar zijn schot werd helaas geblokt. Lewon was ook dicht bij een treffer maar zijn schot eindigde op de paal. Even later kon Rowen de bal op doel schieten maar nu eindigde de bal in de handen van de keeper. Na een opstootje, na een overtreding op Lewon, moesten beide ploegen tijdelijk met tien man verder. De opleving van G.V.V.V. was hiermee ook ten einde. SO Soest kon de wedstrijd makkelijk uitspelen en zo drie punten terecht mee naar huis nemen.


G.V.V.V.  JO16-1 – SO Soest JO16-2 0 – 3      (0 – 2)

Scoreverloop: 11. 0-1; 21. 0-2 en 44. 0-3 SO SO Soest

Opstelling G.V.V.V. JO16-1: Maarten van Schaik (k), Hugo van Leeuwen, Nathan Lema ©, Sjoerd van de Lagemaat, Lucas van der Salm, Marc van Hardeveld, Lewon Stepanyan, Thijmen Meijer, Ahmad Daadoue, Dylan Dirksen en Milan van de Weerd

Wissels: Mustafa Myrkhan en Rowen Nap

Tekst: Jos van Schaik

Ander nieuws

JO12-2 winnaar op het Gerard Willemse toernooi

Wedstrijdverslagen | 09 juni 2024
Lees meer

JO13-1 boekt eenvoudige en doelpuntrijke zege op AFC Quick 1890

Wedstrijdverslagen | 21 april 2024
Lees meer

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer