Maguire tempert verwachting: ‘Mensen zijn dat gewend, maar soms moet het anders’

  • In de media

Zonder dat de tegenstander echt gevaarlijk werd, leek het toch of G.V.V.V. moeite had met Urk. Volgens Barry Maguire een terugkerend fenomeen: ‘Zitten bij ons de tweede seizoenshelft geen makkelijke wedstrijden tussen.’

G.V.V.V. leek alle twijfel weg te nemen toen het vlak na rust de 2-0 scoorde en de wedstrijd rustig uit leek te kunnen voetballen. Toch was dat niet het geval, zag ook Maguire. “Als je vanuit de omschakeling wil spelen, is dat niet onze sterkste kant. Dat willen wij proberen, dan komt de tegenstander sowieso wat meer op je eigen helft. De eerste helft krijgen zij drie corners en worden zij niet echt gevaarlijk, de tweede helft maken zij een doelpunt maar worden dan ook niet meer gevaarlijk.”

“Mensen zijn meer van ons gewend: attractief voetbal en hoog druk zetten, maar af en toe doe je dat anders.” Toch zag de middenvelder hoe zijn teamgenoten na rust inleverde op basis van inzet. “Dat stukje inzet bij sommige spelers mis je bij ons. De drive die je bij tegenstanders vaak wel ziet om de ballen nog te pakken. Misschien omdat het af en toe in onze wedstrijden wat te makkelijk gaat, in de zin van als je toch zo speelt en het wordt niet afgestraft, blijf je elke week zo spelen.”

‘Dan wordt het heel lastig’

Hij vond dat de oorzaak van het slordige spel niet op het middenveld lag. “Denk dat ik samen met Mart de Jong aardig wat kilometers heb gelopen daar vandaag om het op te pakken. Als je inzakt, moet je meer in de zone gaan spelen en de ballijnen eruit halen. Als dat niet wordt gedaan en over wordt gepakt op het moment dat het moet, dan wordt het heel lastig.

“Van bepaalde spelers verwacht je daar meer in. Dat moet uitgevoerd worden. Als dat niet gedaan wordt, kijk je om je heen en kun je weer naar de andere kant lopen.” Ook de afwerking werd slordiger en dus bleven meer doelpunten uit. “Ik denk dat je dat helemaal de tweede helft kon zien. Van eigen helft willen wij dan vanuit de omschakeling spelen. Ja, dan moet je dat wel wat beter uitspelen.”

‘Dan klaagt niemand na afloop meer’

Volgens hem lagen die mogelijkheden er wel. “Denk dat we genoeg mogelijkheden de tweede helft hebben gehad om het vanuit de omschakeling uit te spelen. Als je dat dan niet doet, ziet het er eigenlijk nog slechter uit. Als we die uitspelen en het staat op gegeven moment 3-1, 4-1 dan klaagt niemand meer aan het einde van de wedstrijd en speel je het zogezegd makkelijk uit.”

“Ik denk dat ze hier aardig verwend zijn, omdat wij aardig wat kansen creëren natuurlijk. Dat zij elke wedstrijd vier of vijf doelpunten willen zien en als er iemand in de buurt van ons zestienmetergebied komt dat het meteen een tegendoelpunt is. Vandaag was het wel zo, Urk is er een keer geweest en een doelpunt. Verder heb je helemaal niets weggegeven.”

‘Daar moet hard aan gewerkt worden’

Zo zijn er voor het competitieslot nog genoeg punten waaraan gewerkt moet worden. “Je moet vanuit de omschakeling als ploeg balvaster zijn om dan wel de rust te creëren. Dat moet je doen voorin en vanuit de omschakeling moet je het beter uitspelen. Dan ziet het er misschien een stuk beter uit, het zijn dingen waar hard aan gewerkt moet worden.”

“Wij moeten gewoon ons ding blijven doen als in drie wedstrijden winnen. Al zal er wel wat verbetering in moeten komen de laatste drie wedstrijden, want als ACV Assen ook blijft winnen moet je nog een paar wedstrijden door en dan ga je het met dit niveau niet redden.”

Interview: RTV Utrecht/Arnold Schenk
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer