Nacompetitie voor G.V.V.V. na onnodig verlies tegen FC Rijnvogels

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft zichzelf veroordeeld tot de nacompetitie om alsnog te proberen te promoveren naar de tweede divisie. Om op zijn minst in het spoor van ACV te blijven moesten de blauwen de op een na laatste competitiewedstrijd winnen van FC Rijnvogels. Daarnaast was de hoop gevestigd op VVOG, de tegenstander van ACV. Na een groot aantal gemiste kansen van G.V.V.V. scoorde Rijnvogels de 0-1. Latif wist in de tweede helft nog wel de gelijkmaker te produceren, maar vlak voor tijd maakte Rijnvogels de winnende treffer. Aangezien ACV weer wist te winnen zijn zij de terechte kampioen van de derde divisie zaterdag.

G.V.V.V., met de van een blessure herstellende Joeri Potjes nog op de bank, begint goed aan de wedstrijd en dringt Rijnvogels in de verdediging. Kans op kans werd gecreëerd. De eerste grote kans kon al binnen twee minuten worden genoteerd, toen Burgering een goede voorzet op De Jong gaf. De Jong kon echter net niet goed genoeg bij de bal om hem binnen te tikken. Twee minuten later was het bijna alsnog raak. Sillé kreeg een perfecte pass van Veenhof en kon zo maar doorlopen naar de goal. Helaas vond hij doelman Augustinus op zijn weg.

Genrich Sillé baalt van zijn gemiste kans.

Die oude wet weer…

Minuut elf. Kans nummer drie. Het is weer Sillé, uit een voorzet van Burgering. Het lukt hem echter niet om de bal goed te raken, dus ook deze kans is verkeken. Vijf minuten later. Kans nummer vier. Veenhof kan van dichtbij schieten, maar niet hard en zuiver genoeg om Augustinus te verrassen. Minuut 20. Kans nummer vijf. Deze keer krijgt Burgering de bal perfect mee van Vergara Berrio. Hij haalt van dichtbij uit, maar weer ligt Augustinus in de weg. De oude voetbalwet, het is een vreselijk cliché, maar helaas werd hij weer eens werkelijkheid. Na bijna een half uur spelen en tot op dat moment geen enkel gevaar voor het doel van de blauwen, krijgt Rijnvogels een (in mijn ogen) onterechte vrije trap te nemen. De bal belandt bij Kasper Michel, die hem tegendraads over Van Willige in het doel kopt.

Byron Burgering krijgt de bal niet langs Yannic Augustinus.

 

Jan van Willige moet vissen…

Niet scherp

G.V.V.V. weet wat het te doen staat en valt weer aan. Grotenbreg combineert goed met Burgering, waardoor hij zelf een kopkans creëert, maar helaas gaat de inzet net over. Het spelbeeld blijft hetzelfde. G.V.V.V. heeft de bal, valt aan, krijgt kansen maar is gewoon niet scherp voor het doel. Het ongeloof daalt neer vanaf de tribune als Rijnvogels de bal zomaar inlevert bij Maguire, die breed legt op Veenhof. Die lijkt zo binnen te kunnen schieten, maar treuzelt te lang en weg is de  schietkans. Het gaat zelfs bijna weer mis aan de andere kant, ware het niet dat Van Willige een knappe redding in huis heeft op een inzet van dichtbij. Er is ook nog een rebound, maar die gaat naast.

Weer twee kansen om zeep

In minuut 38 wordt de achtste kans om zeep geholpen. Mart de Jong kopt op de lat na een voorzet van de voet van Burgering. Een minuut later volgt kans negen. Vergara Berrio krijgt een vrije schietkans, Augustinus redt. In de blessuretijd van de eerste helft verdubbelt Rijnvogels nog bijna de score. Roy van Leeuwen duikt alleen op voor Van Willige, die de bal nog heel knap over de lat weet te tikken.

Geforceerd spel G.V.V.V.

De tweede helft start met Latif in de spits, in plaats van Veenhof. G.V.V.V. lijkt de draad in eerste instantie weer op te pikken, met een mogelijkheid voor Burgering, die beter had kunnen voorzetten dan zelf schieten. De hoek was namelijk erg moeilijk en de bal zeilt over het doel. Daarna is het wel zo ongeveer gedaan met de kansen voor de thuisploeg. Het spel wordt geforceerd, en er wordt vooral tegen zichzelf gevoetbald. Niet dat Rijnvogels zo veel kansen kreeg op meer, maar het gevoel dat de stand nog kon worden omgedraaid was er nauwelijks.

De Beste scoort de winnende

De voor Mart de Jong ingevallen Justin Spies leverde in de 67e minuut nog een aardige poging af. Hij schoot een hoge pass van Vergara Berrio in een keer op doel, maar er zat nog een voet van een verdediger tussen. Nadat Rijnvogels een kans kreeg via een goed schot van Reyneveld, die maar net over de kruising zeilde, is het toch ineens 1-1. Vergara Berrio ziet Latif vrijstaan voor het doel. De voorzet is precies op maat en Latif schiet feilloos binnen. Intussen weten wij dat ACV ruim op voorsprong staat. Burgering probeert het nog met een goed schot in de korte hoek, maar weer is Augustinus paraat. Ook Berrio is dichtbij de winnende treffer, maar zijn inzet valt van dichtbij bovenop de lat. In de 88e minuut maakt Rijnvogels een eind aan de hoop op de winnende goal van de thuisploeg. Uit weer een dood spelmoment, een corner deze keer, kopt Leonard de Beste de 1-2 binnen en is het klaar.

Justin Spies na zijn goede poging.

 

Jonathan Vergara Berrio kopt, maar de bal zal bovenop de lat landen.

Wij feliciteren langs deze weg ACV met het terechte kampioenschap. G.V.V.V. kan de laatste wedstrijd tegen Barendrecht als een oefenwedstrijd benaderen. Het is dus zaak nieuwe energie te vinden en heel te blijven en daar is gelukkig even tijd voor. Het ziet ernaar uit dat we op 31 mei en 3 juni de eerste ronde zullen spelen tegen een zondag derdeklasser. De tegenstander is nog niet bekend. Op 31 mei spelen we uit, op 3 juni thuis. Wij rekenen op massale steun!


G.V.V.V. – FC Rijnvogels 1-2 (0-1)

Scoreverloop: 29. Kasper Michel 0-1, 76. Ilias Latif 1-1, 88. Leonard de Beste 1-2.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k), Tariq Dilrosun, Mats Grotenbreg (83. Joeri Potjes), Achraf Nejmi, Quiermo Dumay, Barry Maguire ©, Quincy Veenhof (45. Ilias Latif), Genrich Sillé (64. Danny de Leeuw), Byron Burgering, Mart de Jong © (64. Justin Spies), Jonathan Vergara Berrio.

Opstelling FC Rijnvogels: Yannic Augustinus (k), Dirk-Jan van den Oever © (46. Julian Jansen), Kasper Michel ©, Peer van Pasen, Virgil Tjin-Asjoe (89. Max de Haas), Maarten Reyneveld (81. Sieb Rutgers), Roy van Leeuwen, Neville Ogidi Nwankwo, Victor van Montfort (81. Julian Dobbe), Leonard den Beste, Tom Bijen.

Geel: 45+1. Mart de Jong, 59. Roy van Leeuwen, 73. Julian Jansen.

Scheidsrechter: M. Oosting
Aantal toeschouwers: 700

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus
Fotografie: Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. verspeelt in Almere voor tweede week op rij de zege

Wedstrijdverslagen | 13 april 2024
Lees meer

Pechwedstrijd tegen hekkensluiter Lisse levert veel sterker G.V.V.V. slechts 1 punt op

Wedstrijdverslagen | 06 april 2024
Lees meer

G.V.V.V. trekt zege over de streep na lastig treffen tegen HHC Hardenberg

Wedstrijdverslagen | 30 maart 2024
Lees meer